Ιστορικές δηλώσεις του βουλευτή Ιλχάν Αχμέτ για τον ρόλο του τουρκικού προξενείου !


 Για τη στάση του Τούρκου πρόξενου στην πόλη μας μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης και ζήτησε να επικρατήσει η φωνή της λογικής ανάμεσα σε Ελλάδα και Τουρκία

Για το ρόλο που πρέπει να έχει ένας διπλωμάτης μίλησε ο βουλευτής Ροδόπης του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Ιλχάν Αχμέτ και αναφέρθηκε συγκεκριμένα στον ρόλο του Τούρκου προξένου στην Κομοτηνή Μουράτ Ομέρογλου –ο οποίος καθημερινά ξεπερνά το διπλωματικό πρωτόκολλο με τη δράση του.


Εδώ να σημειώσουμε ότι η Τουρκία έχει αποπειραθεί ουκ ολίγες φορές στο παρελθόν να “βάλει χέρι” στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας στη Θράκη, παρουσιάζοντας τα ως «καταπίεση της τουρκικής (sic) μειονότητας».


Ο κος Αχμέτ στο ράδιο Χρόνος 87.5fm ήταν ξεκάθαρος μιλώντας για το ότι ο Τούρκος πρόξενος με κάποιους πολιτικούς θα βγει φωτογραφίες και με κάποιους άλλους όχι, προκειμένου να περάσει συγκεκριμένα μηνύματα και να δείξει… ποιους στηρίζει.


«Η αποστολή του διπλωμάτη είναι να συσφίξει περαιτέρω τις σχέσεις των δύο κρατών, να ενισχύσει την οικονομική διπλωματία και αυτόματα να εξυπηρετήσει κάποιους Τούρκους υπηκόους στην περιοχή.


Η αποστολή των προξένων και κάθε διπλωματικού υπαλλήλου δεν είναι να ασχολείται με τα εσωτερικά ζητήματα. Το ενδιαφέρον κάθε Τούρκου πρόξενου στην Κομοτηνή ως προς την μειονότητα, λόγω και της Συνθήκης της Λωζάννης ίσως θεωρηθεί ως ένα σημείο ομαλό.


Από εκεί και μετά όμως δεν μπορεί να γίνει οποιαδήποτε παρέμβαση στα εσωτερικά ζητήματα της μειονότητας. Ό, τι ξεφεύγει από αυτό το πλαίσιο δεν είναι σύννομο», είπε ο Ιλχάν Αχμέτ.


…………..


.xronos.gr  9/6/2022


Σχ. : Μπράβο στον Ιλχάν, αποδεικνύει πως ¨δεν μασά¨ και τολμά να λέει τα πράγματα με το όνομα τους !  Σε αντίθεση με πολλούς χριστιανοφανείς ! 

https://tourkikanea.gr/thraki/ilhan-46/

Δεν υπάρχουν σχόλια :