Το ματς μόλις ξεκίνησε και για τον Σγουρό “σφάζονται παλικάρια”.

Του Παναγιώτη Αποστόλου

Πολιτικού αναλυτή – αρθρογράφου

[email protected]

www.egerssi.gr

Οι πληροφορίες μας κάνουν λόγο, πως ο Γιάννης Σγουρός έχει ανακατέψει την “κόλαση” των πολιτικών γραφείων των κομμάτων Εξουσίας, ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ με όλα αυτά που βγαίνουν στο πρώτο Μέσο ενημέρωσης των πολιτών, το διαδίκτυο!

Από τη στιγμή που υπάρχει προβληματισμός στα παραπάνω κόμματα, αφού μεγάλο μέρος αξιωματούχων τους θέλουν να στηριχθεί ο Γιάννης Σγουρός στη διεκδίκηση της Περιφέρειας Αττικής στις εκλογές του 2023, αλλά πολλοί είναι εκείνοι, που τον θέλουν και στα κομματικά ψηφοδέλτια για τις εθνικές εκλογές, που οσονούπω έρχονται, για τον Νότιο Τομέα στην Πρωτεύουσα!

Τελευταία, δυο ειδησεογραφικά πόρταλ, ένα της Θεσσαλονίκης (politispress.gr) και ένα των Αθηνών (anoixtoparathyro.gr), αφιέρωσαν διθυράμβους στον Γιάννη Σγουρό, προβληματίζοντας περαιτέρω τα επιτελικά γραφεία της ΝΔ, του ΣΥΡΙΖΑ και του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Παρακάτω το δημοσίευμα του politispress.gr, από τον κ. Κρικόρ Τσακιτζάν, με τίτλο:

Υποψήφιος στο Νότιο Τομέα της Αθήνας ο Γιάννης Σγουρός;

«Μήλον της έριδος έχει γίνει το τελευταίο διάστημα ο πρώην Περιφερειάρχης Γιάννης Σγουρός. Η πετυχημένη του πορεία στην Περιφέρεια της Αττικής και η χρηστή διοίκηση που επέδειξε κατά τη διάρκεια της θητείας του, τον φέρνουν ξανά στο προσκήνιο και να προκαλεί το ενδιαφέρον των κομμάτων, ώστε να τον διεκδικούν ως υποψήφιο, περισσότερες από μια πολιτικές παρατάξεις.

Φαίνεται όμως να μην έχει καταλήξει αν θα αποδεχθεί το ρόλο του υποψήφιου Περιφερειάρχη, αφού ήδη του έχει γίνει και πρόταση να είναι υποψήφιος βουλευτής στο Νότιο Τομέα της Αθήνας.

Οι πιέσεις που δέχεται για να αποδεχθεί μια από όλες τις προτάσεις που του έγιναν, είναι πολλές, αλλά όπως φαίνεται τον κερδίζει η νέα πρόκληση, που είναι η υποψηφιότητα για την κεντρική πολιτική σκηνή. Οψόμεθα λοιπόν κι απ’ ότι μαθαίνουμε σύντομα θα έχουμε επίσημες ανακοινώσεις.»!

Παρακάτω, το δεύτερο δημοσίευμα από το anoixtoparathyro.gr, από τον κ. Γ. Λακόπουλο, με τίτλο:

Ο Γιάννης Σγουρός ανοίγει το παιχνίδι στην Περιφέρεια Αττικής, αναγγέλλοντας την υποψηφιότητα του – Πρόκληση για ΣΥΡΙΖΑ – ΠΑΣΟΚ, προς απομόνωση της ΝΔ…

«Εντός των ημερών αναμένεται να αναγγείλει ο Γιάννης Σγουρός την υποψηφιότητά του για το αξίωμα του Περιφερειάρχη Αττικής κόντρα στον Γ. Πατούλη – ή όποιον επιλέξει για το χρίσμα η κυβερνητική παράταξη.

Η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Σγουρού στηρίζεται στην βαθιά εμπειρία του στα αυτοδιοικητικά της Αττικής – ως πρώην νομάρχης και πρώτος αιρετός περιφερειάρχης. Χωρίς κομματική υποστήριξη το 2019 πήρε 17,4%, έναντι 19,7% της Ρένας Δούρου που κατείχε το αξίωμα και είχε την υποστήριξη του κυβερνώντος ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με τα εκλογικά δεδομένα της εποχής, αν είχε περάσει στο δεύτερο γύρο το δικό του ψηφοδέλτιο, εύκολα ο ίδιος θα είχε υπερισχύσει του Γ. Πατούλη.

Καθώς στην τριετία που πέρασε έκτοτε, ο Σγουρός υπήρξε ο πραγματικός επικεφαλής της αντιπολίτευσης στην Περιφέρεια – με τη Δούρου να συμπράττει με τον περιφερειάρχη που της ανταπέδιδε με νομική στήριξη στις δικαστικές της εκκρεμότητες – η νέα υποψηφιότητα εμφανίζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη καθώς έχει ενσωματώσει νέες δυνάμεις.

Ο πρώην – και εκ νέου υποψήφιος – Περιφερειάρχης, κινείται ανεξάρτητα από το ΠΑΣΟΚ που τον στήριξε στο παρελθόν, αλλά και από τον ΣΥΡΙΖΑ.

Ωστόσο ταυτόχρονα εκπροσωπεί και την προοπτική της δημοκρατικής ανάκτησης της Περιφέρειας με την ενδεχομένη από κοινού στήριξη στην υποψηφιότητά του από τα δυο κόμματα.

Αν δεν διασφαλίζει την εκλογή από την πρώτη Κυριακή επικρατεί στη δεύτερη άνετα του Γ. Πατούλη – που αποδυναμώνεται διαρκώς – και επιπλέον η ΝΔ μπορεί να εμφανισθεί διχασμένη υποστηρίζοντας άλλη υποψηφιότητα.

Σε πολιτικό επίπεδο η υποψηφιότητα Σγουρού, θέτει τον δάκτυλο επί των τύπο ων ήλων, για τα δυο κόμματα της αντιπολίτευσης. Έχουν λόγους να εξετάσουν τουλάχιστον την υποψηφιότητά του, καθώς η σύμπραξη των δυο χώρων στην Αυτοδιοίκηση, κατά τα νικηφόρα πρότυπα του παρελθόντος, θα δημιουργήσει νέα δεδομένα.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης δυσκολεύεται πλέον να καταλήξει σε υποψήφιο που θα καταποντιστεί, υπάρχοντος του Σγουρού στην αναμέτρηση – ειδικά στις νέες συνθήκες των εθνικών εκλογών που θα έχουν προηγηθεί.

Από την πλευρά του ο Αλέξης Τσίπρας – που έχει αποκλείσει ούτως ή άλλως την επιβαρυμένη υποψηφιότητα Δούρου – έχει ιδιαίτερους λόγους, να εξετάσει την υποψηφιότητα Σγουρού.

Ο προσανατολισμός του σε συγκεκριμένο επικεφαλής επαγγελματικής οργάνωσης με καλό βιογραφικό προσκρούει στην περιορισμένη αναγνωσιμότητά του και την ελλιπή σχέση με τον αυτοδιοικητικό χώρο.

Σε περίπτωση που ανακοινωθεί από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξη στην υποψηφιότητα Σγουρού, το ΠΑΣΟΚ, αν δεν ακολουθήσει, θα καταστεί ευάλωτο στην κατηγορία ότι δεν επιθυμεί να αλλάξει χέρια η Περιφέρεια και εμμέσως στηρίζει – στις εθνικές εκλογές και πάντως στη μεταλογική περίοδο – τη ΝΔ.

Σε κάθε περίπτωση ο πρώην περιφερειάρχης με την ανακοίνωση ότι θα διεκδικήσει εκ νέου την περιφέρεια διαμορφώνει νέα δεδομένα στην Αττική. Εκ των πραγμάτων επηρεάζονται και οι εθνικές εκλογές, αφού τα κόμματα οφείλουνε να ανοίξουν εγκαίρως τα χαρτιά τους, στην μεγαλύτερη εκλογική δεξαμενή μετά το σύνολο της Επικράτειας.»!

Προς ενημέρωσή σας όμως, να σας μεταφέρω την πληροφορία που αντλώ την τελευταία στιγμή από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ!

Ο πρώην Υπουργός και επιτελάρχης που ΠΑΣΟΚ Κώστας Λαλιώτης – μαθαίνω – πιέζει για να στηριχθεί από το ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ η υποψηφιότητα του Γιάννη Σγουρού, αφού έτσι θα είναι ένα δυνατό ατού για να αυξηθούν τα ποσοστά του Κινήματος, κατά τις εθνικές εκλογές, που θα προηγηθούν των αυτοδιοικητικών!

Θεωρώντας, ότι, έτσι ή αλλιώς, ο Γιάννης Σγουρός θα πρέπει να εκφράσει το Κίνημα!

Η δεύτερη είδηση είναι, πως, οι πληροφορίες μου κάνουν λόγο, για οριστική απόφαση του Γιάννη Σγουρού να διεκδικήσει εκ νέου, ως ανεξάρτητος, την Περιφέρεια Αττικής, που παραμένει η μεγάλη του αγάπη!

Σε αυτήν την περίπτωση, θα αφήσει να καούν στο ζουμί τους, Κυριάκος Μητσοτάκης, Αλέξης Τσίπρας και κυρίως ο Νίκος Ανδρουλάκης!

Το ματς, μόλις ξεκίνησε!!

loading...