ΒΙΝΤΕΟ ΠΟΥ ΣΠΑΝΕ ΚΟΚΚΑΛΑ! Το εργατικό δυναμικό της Ελλάδας ανήκει σε “επενδυτές”- Εκατοντάδες σε ατέλειωτη πορεία προς Μανωλάδα

 Oι εικόνες που έρχονται από την Ηλεία δείχνουν την σκληρή πραγματικότητα που κανείς δε θέλει να δει.

Δείτε βίντεο από τη μεγάλη πορεία μεταναστών εργατών γης της Μανωλάδας προς το χωριό Βάρδα, όπου πήγαν να παραδώσουν ψήφισμα και να συναντήσουν τον Δήμαρχο Ανδραβίδας Κυλλήνης.

Ατέλειωτος λαός σε πορεία, φωνάζει συνθήματα που κανείς δεν μπορεί να καταλάβει. Η Ελληνική ύπαιθρος δεν είναι πια Ελληνική, αλλά κανείς Έλληνας δε φαίνεται να το έχει καταλάβει.

Σύμφωνα με το ΠΑΜΕ το σύνθημα που κυριαρχεί είναι: “Έλληνες και ξένοι εργάτες ενωμένοι διεκδικούμε τα δικαιώματά μας”.

Τώρα αν υπάρχουν και κάποιοι Έλληνες εκεί, μάλλον είναι χαμένοι μέσα στο τεράστιο πλήθος των αλλοδαπών.

Όπως αναφέρουν το εργατικό κέντρο της Πάτρας, το εργατικό κέντρο Αμαλιάδας, το συνδικάτο ποτών και τροφίμων νομού Αχαΐας και η επιτροπή μεταναστών εργατών γης Μανωλάδας, σε κοινή τους ανακοίνωση, διαμαρτύρονται για τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης, για τις συνθήκες ασφάλειας και υγείας στη δουλεία, θέλουν εμβολιασμό και ΑΜΚΑ, καθώς και σταθερή ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.
Επίσης απαιτούν μεταξύ άλλων: Άδειες παραμονής μακροχρόνιες, χωρίς παράβολα, πρόστιμα και πολύχρονες καθυστερήσεις και νομιμοποίηση των μεταναστών που ζουν υπό καθεστώς παρατυπίας.
Τονίζουν επίσης ότι χωρίς αυτούς, η παραγωγή δεν μπορεί να προχωρήσει και τίποτε δεν μπορεί να πάει μπροστά, αν αυτοί δεν μπουν στο χωράφι.
Η εξάρτηση της Ελληνικής παραγωγής από ξένα χέρια, με όλα τα προβλήματα που επιφέρει η αθρόα εισβολή όλο και περισσότερων αλλοδαπών στη χώρα μας, αλλά και της άρνησης των Ελλήνων να εργαστούν, αφού έχουν εθιστεί στα επιδόματα, έχει φτάσει πλέον σε σημείο που δεν έχει επιστροφή.

loading...