Τσίπρας για πρόωρες εκλογές: Ο Μητσοτάκης αποφάσισε στο τέλος καλοκαιριού να δραπετεύσει γιατί τρέμει την ακρίβεια του χειμώνα

 Τη δέσμη των πέντε βασικών αξόνων της εναλλακτικής πρότασης πολιτικής αλλαγής για την επόμενη ημέρα παρουσίασε ο Αλέξης Τσίπρας ενώπιον των συγκεντρωμένων στην πλατεία του Αφάντου στην Ρόδο, όπου ολοκλήρωσε την περιοδεία του στο νησί το βράδυ της Τετάρτης.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως υπάρχει εναλλακτικός δρόμος που απαντά στον εμμονικό νεοφιλευθερισμό της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Διότι, όπως εξήγησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία, το “δεν πάει άλλο” πρέπει να μεταφραστεί “πέρα από οργή και θυμό σε πολιτική πρόταση αλλαγής. Με μια προοδευτική κυβέρνηση που θα δώσει απάντηση στα προβλήματα του τόπου. Στηριζόμενη στην κοινωνική δικαιοσύνη”.

«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει είτε έτσι είτε αλλιώς αποφασίσει στο τέλος του καλοκαιριού να δραπετεύσει προκηρύσσοντας εκλογές για έναν λόγο: Διότι τρέμει στην ιδέα ότι θα είναι εκεί να διαχειριστεί τις τρομακτικές συνέπειες της πολιτικής του μόλις αρχίσει να έρχεται ξανά ο χειμώνας. Καλωσορίζουμε αυτή την επιλογή και του λέμε: Ναι, οφείλεις να προχωρήσεις στη λαϊκή ετυμηγορία κι ας είναι να αναλάβουμε εμείς τα δύσκολα. Το οφείλεις πριν αφήσεις μεγαλύτερα δεινά σε αυτό τον τόπο. Οφείλεις να οδηγήσεις τη χώρα στη λαϊκή διέξοδο, στη λαϊκή ετυμηγορία».

Γι’ αυτό, όπως είπε, στέλνει το μήνυμα της πολιτικής αλλαγής.

«Στέλνω το μήνυμα της νίκης από την υποδοχή σας εδώ. Διαπιστώνω, μέσα από την ανταπόκριση του κόσμου και εδώ και στον Αρχάγγελο και στην Σύμη και σε όλη την Ελλάδα όπου επισκέφθηκα το προηγούμενο διάστημα, ότι πέρα από τις μετρήσεις των τηλεοράσεων υπάρχουν και οι μετρήσεις των καφενείων, των πλατειών, των δρόμων, της αγοράς και εκεί ξέρουμε πολύ καλά ποιος είναι πρώτος και ποιος θα έρθει πρώτος με μεγάλη διαφορά όποτε κι αν στηθούν κάλπες για να ανασάνει ο τόπος. Από εδώ από του Αφάντου μεταφέρουμε το μήνυμα της νίκης. Όσο γρηγορότερα τόσο καλύτερα για τον τόπο και τον λαό».

Απαντώντας στις αιτιολογίες της κυβέρνησης περί εισαγόμενης κρίσης ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία τόνισε ότι οι αυξήσεις στην ενέργεια ξεκίνησαν από το προηγούμενο καλοκαίρι.

«Άρα, αυτό που μας λένε, αυτοί που έχουν μεγάλη ευθύνη που μας οδήγησαν εδώ, ότι τάχα μου αντιμετωπίζουμε μια εισαγόμενη κρίση ενέργειας και ακρίβειας είναι απολύτως ψευδές. Διότι η κυβέρνηση αυτή έχει τεράστια ευθύνη για τις μεγάλες αρνητικές πρωτιές που έχει σε όλη την Ευρώπη. Στην ακρίβεια, στο ρεύμα, στα καύσιμα, σε θανάτους από πανδημία που ήμασταν χειρότεροι σε όλη την Ευρώπη σε θανάτους ανά ένα εκατομμύριο πληθυσμού. Διότι δεν στήριξαν το ΕΣΥ. Διότι αφήσαν συμπολίτες μας απροστάτευτους διασωληνωμένους πρόχειρα έξω από τους θαλάμους της εντατικής θεραπείας, και μας έλεγαν ότι το ίδιο είναι».

loading...