Ύποπτες ΜΚΟ στέλνουν μαζικά πρόσφυγες από την Τουρκία στην Ελλάδα – ΒΙΝΤΕΟ

Παράνομες διελεύσεις στα ελληνοτουρκικά σύνορα φαίνεται πως οργανώνουν τέσσερις ύποπτες ΜΚΟ με στόχο την μεταφορά προσφύγων από την Τουρκία στην Ελλάδα.

Η δράση τους φαίνεται πως σχεδιάζεται μέσα από κλειστές ομάδες στα social media, στις οποίες και παρέχονται ξεκάθαρες οδηγίες για την μεταφορά των προσφύγων προς την χώρα μας.

Μάλιστα, οι οργανώσεις αυτές αναπτύσσονται κυρίως στη γειτονική χώρα και φέρονται να έχουν ευθύνη για την αύξηση που έχει παρατηρηθεί το τελευταίο χρονικό διάστημα στην έλευση των προσφύγων στο ελληνικό έδαφος.

Η συγκεκριμένη αύξηση θεωρείται τρομακτική καθώς μόλις τους τελευταίος πέντε μήνες έχουν εισέλθει στη χώρα μας περισσότεροι από 15.000 πρόσφυγες τη στιγμή που το αντίστοιχο περσινό διάστημα είχαν συλληφθεί από τις Ελληνικές Αρχές μόλις 1.400.

ΜΚΟ: Ξεκάθαρες οδηγίες στους πρόσφυγες

Τον τρόπο με τον οποίο θα μπούνε στην Ελλάδα εξηγούν οι συγκεκριμένες οργανώσεις-φάντασμα που δίνουν οδηγίες ακόμη και από ποιο σημείο στον ποταμό Έβρο θα βρίσκονται οι βάρκες μέχρι και ποιον δρόμο θα ακολουθήσουν για να βρεθούν στο ελληνικό έδαφος χωρίς προβλήματα.

Ακόμη δίνονται σημεία συγκέντρωσης αλλά και αναχώρησης των κομβόι από την Τουρκία προς την Ελλάδα αλλά και περαιτέρω πληροφορίες για τις πρώτες κινήσεις των προσφύγων στη χώρα μας.

Για να μπει κάποιος σε αυτές τις κλειστές ομάδες των οργανώσεων χρησιμοποιεί κρυπτογραφημένους κωδικούς ενώ πρόκειται για οργανώσεις που αλλάζουν συνεχώς έδρα ούτως ώστε να μην γίνουν γνωστές στις Αρχές.

Η μια μάλιστα που έχει και το πλέον κομβικό ρόλο για την παράνομη οργάνωση των μεταναστών στα ελληνοτουρκικά φέρεται να εδρεύει στην Αδριανούπολη, λίγα μόλις χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Ελλάδα.

Από τη δική τους πλευρά, οι Ελληνικές υπηρεσίες έχουν προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την καλύτερη δυνατή προστασία της χώρας από την παράνομη εισροή προσφύγων και είναι ενήμερες για κάθε οδηγία που έχει δοθεί σε εκείνους από τις εν λόγω ΜΚΟ.

Η φύλαξη των συνόρων αποτελεί ένα μείζον θέμα που απασχολεί τις Αρχές της χώρας που έχουν οργανώσει το δικό τους σχέδιο πρόληψης και φύλαξης των συνόρων.

loading...