Αποζημίωση για τον 48χρονο μουσικό που πέθανε μετά τον εμβολιασμό του με Astra Zeneca

 Σοκ είχε προκαλέσει στη Βρετανία ο θάνατος του νεαρού μουσικού Lord Zion, ο οποίος άφησε την τελευταία του πνοή μόλις 8 ημέρες μετά από τον εμβολιασμό του με το σκεύασμα της AstraZeneca.

O 48χρονος μουσικός της ροκ αισθάνθηκε ξαφνικά στις 13 Μαΐου έναν έντονο πονοκέφαλο και εισήχθη σε νοσοκομείο στο Νιούκαστλ. Μετά από 6 ημέρες, ο Lord Zion άφησε την τελευταία του πνοή, από εγκεφαλική αιμορραγία. Ο 48χρονος κατέληξε από επιπλοκές του εμβολίου και όπως συγκεκριμένα όπως αναφέρει το πιστοποιητικό θανάτου του: «μη αναστρέψιμες εγκεφαλικές βλάβες που προκλήθηκαν από αιμορραγία, η αιτία της οποίας ήταν επιπλοκές από το εμβόλιο της Astra Zeneca για τον κορωνοϊό».

Ένα χρόνο μετά τον θάνατο του νεαρού μουσικού 48χρονου και μετά από μεγάλο αγώνα εξαιτίας της γραφειοκρατίας, η μνηστή του έλαβε αποζημίωση των 120.000 στερλινών.

Μιλώντας στο GBnews η αρραβωνιαστικιά του αποθανόντος καλλιτέχνη, Βίκι Σπιτ δήλωσε ότι στόχος της δεν ήταν τα χρήματα, αφού κανείς δεν μπορεί να φέρει πίσω τον αγαπημένο της, αλλά η αναγνώριση των επιπλοκών του εμβολίου: «Είναι το πρώτο βήμα στη μάχη. Δεν πρόκειται για χρήματα, καθώς τίποτα δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους που έχουμε χάσει. Πρόκειται για την αναγνώριση» ανέφερε και πρόσθεσε ότι η γραφειοκρατία είναι μεγάλη μέχρι να λάβουν την αποζημίωση οι συγγενείς των θυμάτων: «Νομίζω ότι είναι αηδιαστικό το γεγονός ότι οι χήρες και οι τραυματίες έπρεπε να παλέψουν για ένα χρόνο για να λάβουν αυτή την υποστήριξη, δεν έχουμε τελειώσει ακόμη».

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Daily Mail, πάνω από 400.000 άτομα έχουν αναφέρει παρενέργειες του εμβολίου στο Πρόγραμμα Κίτρινων Κάρτων, ενώ περισσότερα από 1.300 άτομα έχουν υποβάλει αξιώσεις για αποζημιώσεις, ωστόσο μέχρι στιγμής δεν έχουν καταβληθεί εφάπαξ ποσά.

Το Πρόγραμμα αποζημίωσης για παρενέργειες των εμβολίων ξεκίνησε στη Βρετανία το 1979, με στόχο να αποζημιώνει όσους παθαίνουν «βαριά αναπηρία μετά από εμβολιασμό για συγκεκριμένες ασθένειες».

Σημειώνεται ότι 81 θάνατοι στη Βρετανία όπου έχουν γίνει συνολικά 50.000.000 εμβολιασμοί,σχετίζονται με το εμβόλιο της Αstra Zeneca.

loading...

Leave a Reply