3ος ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΓΙΑ ΑΡΧΑΡΙΟΥΣ

ΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΙ ΠΟΛΕΜΟΙ, ΟΡΑΤΟΙ ΚΑΙ ΑΟΡΑΤΟΙ ΠΟΥ ΣΥΝΘΕΤΟΥΝ ΤΟΝ Γ΄ΠΠ



Του Gaius Baltar* 

Σχόλιο μεταφραστικής ομάδας: Μία επιτυχημένη προσπάθεια κατά την γνώμη μας που προσφέρει εξηγήσεις με απλά λόγια στους πολίτες, για το

ποιες είναι οι πραγματικές αιτίες για όσα τρελά συμβαίνουν στον κόσμο μας, γιατί συμβαίνουν τώρα και ποια είναι τα μελλοντικά ενδεχόμενα. 

Προσφέρει υγιεινή τροφή για την σκέψη μας όταν πολλοί «ειδικοί» αναλυτές γεωπολιτικής εξευτελίζονται κάθε μέρα λέγοντας ανοησίες για πολύ σημαντικά ζητήματα. Αξίζει πραγματικά τον χρόνο σας, μην το προσπεράσετε …

Μερικοί γνώστες, όπως προφανώς και ο Πάπας, αρχίζουν να υποψιάζονται ότι μπορεί να συμβαίνουν περισσότερα στον κόσμο από τον πόλεμο στην Ουκρανία. Λένε ότι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος έχει ήδη ξεκινήσει και τα πράγματα θα γίνουν χειρότερα από εδώ και στο εξής. 

Αυτό μπορεί να είναι δύσκολο να προσδιοριστεί ενώ συμμετέχουμε στα γεγονότα που εκτυλίσσονται και δεν έχουμε το πλεονέκτημα της ιστορικής προοπτικής. Είναι αμφίβολο ότι οι άνθρωποι το 1939 είχαν συνειδητοποιήσει ότι παρατηρούσαν την έναρξη μιας μεγάλης παγκόσμιας σύγκρουσης, αν και κάποιοι μπορεί να το υποπτεύονταν.

Η τρέχουσα παγκόσμια κατάσταση μοιάζει από πολλές απόψεις σαν ένα γιγάντιο παζλ όπου το ευρύ κοινό βλέπει μόνο ένα μικρό μέρος της ολοκληρωμένης εικόνας. Οι περισσότεροι δεν συνειδητοποιούν καν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερα κομμάτια και δεν κάνουν καν αυτές τις απλές ερωτήσεις: Γιατί συμβαίνουν όλα αυτά και γιατί συμβαίνουν τώρα;

Τα πράγματα είναι πιο περίπλοκα από ό,τι πιστεύουν οι περισσότεροι. Αυτό που βλέπουν είναι ο κακός μάγος Βλαντιμίρ Σάρουμαν1 Πούτιν να εισβάλλει στην αθώα Ουκρανία με τον στρατό των Όρκ του – χωρίς κανέναν απολύτως λόγο. 

Αυτή είναι μια απλοϊκή άποψη, τουλάχιστον γιατί τίποτα δεν γίνεται χωρίς λόγο. Ας βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους και ας δούμε τι πραγματικά συμβαίνει – και γιατί ο κόσμος τρελαίνεται μπροστά στα μάτια μας. Ας δούμε τι είναι ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...