Η ΡΩΣΙΑ ΒΑΠΤΙΣΤΗΚΕ 2 ΦΟΡΕΣ; ΤΟ ΝΥΝ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΤΩΝ ΡΩΣ ( ΡΩΣΙΑΣ-ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ) ΕΙΝΑΙ ΒΑΠΤΙΣΜΑ ΑΙΜΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΔΝΕΙΠΕΡΟ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ!

ΠΩΣ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΠΡΟΣΗΛΘΑΝ ΣΤΗΝ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ…

Η Ρωσία βαπτίστηκε 2 φορές;

Το Chronicle of Past Times, το πρώτο χρονικό της μεσαιωνικής Ρωσίας, περιγράφει λεπτομερώς το βάπτισμα της Ρωσίας (Αρχαία Ρωσία) από τον

Μέγα Πρίγκιπα Βλαντιμίρ (960-1015) και πώς προτίμησε την ελληνορθόδοξη πίστη από το Ισλάμ, τον Ιουδαϊσμό και τον Ρωμαιοκαθολικισμό. 

Παραδόξως, τα ελληνικά χρονικά δεν αναφέρουν το βάπτισμα της Ρωσίας το 988, που πραγματοποιήθηκε από τον Μέγα Βλαδίμηρο. Στην πραγματικότητα, δεν υπάρχουν άλλες τοπικές ιστορικές πηγές που να επιβεβαιώνουν ή να αρνούνται την εκδοχή των γεγονότων που εκτίθενται στο Chronicle of Past Times.

Ένας από τους πιο επιφανείς Ρώσους ιστορικούς αυτής της εποχής, ο καθηγητής Βλαντιμίρ Πετρούχιν, σημειώνει ότι «όχι μόνο η ακριβής στιγμή της βάπτισης [του Μεγάλου Πρίγκιπα Βλαντιμίρ] είναι άγνωστη, αλλά και ο τόπος της βάπτισης. Παράξενη είναι και η σιωπή των βυζαντινών πηγών για το βάπτισμα της ρωσικής γης».

Τι ξέρουμε λοιπόν; Γιατί οι Βυζαντινοί προτίμησαν να αγνοήσουν το βάπτισμα που έκανε ο Βλαδίμηρος; Μπορεί να υπάρχουν αρκετοί λόγοι για αυτό.

Βάπτιση που τελέστηκε από τον Φώτιο Α΄ της Κωνσταντινούπολης…

Μέγας Φώτιος ο α΄ εκχριστιανιστής των Ρώσων

Το 860 οι Ρώσοι επιτέθηκαν στην Κωνσταντινούπολη. Περίπου 8.000 στρατιώτες σε 200 πλοία, σαν να εμφανίζονταν από το πουθενά στην ακτή της Μαύρης Θάλασσας, λεηλάτησαν τα περίχωρα της πόλης. 

Μάλλον μην έχοντας καταφέρει να την κατακτήσουν, έτσι ξεκίνησαν ξανά, παίρνοντας ωστόσο μαζί τους μια τεράστια λεία και αφήνοντας πίσω τους τον φόβο. Η παπική έδρα χαρακτήρισε την επίθεση «τιμωρία από τον Κύριο για τις αμαρτίες των πολιτών της Κωνσταντινούπολης».


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...