Ο ΑΓΙΟΣ ΣΤΑΡΕΤΣ ΑΡΙΣΤΟΚΛΗΣ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ Ο ΑΘΩΝΙΤΗΣ (1846-1918) ΠΡΟΡΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΣΕΡΝΟΜΠΙΛ: «Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ Θ΄ΑΡΧΙΣΕΙ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΡΗΞΗ ΚΟΝΤΑ Σ΄ΕΝΑ ΠΟΤΑΜΙ…»

ΤΑ “ΠΑΡΑΔΟΞΑ” ΤΗΣ ΟΡΘΟΔΟΞΙΑΣ: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕ ΤΑ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΑ…Ο ΘΑΥΜΑΤΟΥΡΓΟΣ!!!

Ο Άγιος στάρετς Αριστοκλής της Μόσχας ο Αθωνίτης (1846-1918) και τα παράδοξα της Ορθοδοξίας. Ο άνθρωπος που αγαπούσε τα περιστέρια…

Ο άγιος Αριστοκλής πνευματικός καρπός του Αγίου όρους ήταν Ρώσος με καταγωγή από το Orenbourg στα Ουράλια όπου και γεννήθηκε το 1846. 

Το κοσμικό του όνομα ήταν Αλέξιος Alexeevich Amvrosiev. Νωρίς βρέθηκε στο Άγιον ‘Oρος όπου αρχίζει ν΄αναλαμβάνει ιδιαίτερα καθήκοντα στη ρώσικη Μονή του Αγίου Παντελεήμονα όπου κι εγκαταβίωσε. 

Το 1895 αναφέρεται ως ένας από τους οικονόμους της Μονής , γίνεται εξομολόγος και εκπροσωπεί τη Μονή σε ιδιαίτερες αποστολές στη Μόσχα.

Αφού ανδρώθηκε πνευματικά στον Άθωνα αποσπάστηκε στη Ρωσία αφού ορίστηκε ως προϊστάμενος στο Αθωνίτικο Μετόχι στη Μόσχα. 

Eίναι πλέον φτασμένος Γέροντας χαρισματικός πνευματικός που καθοδηγεί αναρίθμητες ψυχές. Επιδείνωση της υγείας του. Κρίνεται απαραίτητο να έχει βοηθό κι αυτός δεν είναι άλλος από τον μετέπειτα φημισμένο άγιο στάρετς Ησαΐα που του έστειλε η Μονή Αγ. Παντελεήμονα ως υποτακτικό του και συμπαραστάτη.

O γέροντας Αριστοκλής φτάνει στη Μόσχα μ’ ένα κλαδί ελιάς από τον τόπο μαρτυρίου αποκεφαλισμού του Αγ. Παντελεήμονα. 

Επιδίδεται στην ανασύσταση του Μετοχίου που το μεταβάλει σε πνευματικό κέντρο. Δημιουργεί και προωθεί τις εκδόσεις του Μετοχίου αλλά και τη διάδοση της Ορθόδοξης Λογοτεχνίας..

 ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...