Τελικά οι μάσκες ήταν ένα μεγάλο λάθος – Μελέτη επιβεβαιώνει ότι προκάλεσαν 1,5 φορά περισσότερους θανάτους από covid 19

Νέα μελέτη επιβεβαιώνει οι μάσκες προκάλεσαν περισσότερους θανάτους από covid 19 καταρρίπτοντας το επιχείρημα ότι προστατεύουν από τον κορωνοιό.

Η μελέτη είναι συντριπτική και έρχεται να αποδείξει ότι η υποχρεωτικότητα στις μάσκες προσώπου ήταν επιζήμιες.

Μια νέα μελέτη – βόμβα σε ιατρικό περιοδικό που συγκρίνει τα ποσοστά θνησιμότητας από τον Covid-19 στις κομητείες του Κάνσας κατά τη διάρκεια της κορύφωσης της πανδημίας συμπεραίνει ότι οι εντολές μάσκας θα μπορούσαν να σχετίζονται με υψηλότερα ποσοστά θανάτων.

Η μελέτη παρατήρησης με τίτλο «το φαινόμενο Foegen: Ένας μηχανισμός με τον οποίο οι μάσκες προσώπου συμβάλλουν στο ποσοστό θνησιμότητας κρουσμάτων COVID-19» – δημοσιεύτηκε στο Medicine τον Φεβρουάριο του 2022, με συγγραφέα τον Γερμανό γιατρό Zacharias Fögen.

Η μελέτη ανέλυσε «αν η υποχρεωτική χρήση μάσκας επηρέασε το ποσοστό θνησιμότητας στο Κάνσας» κατά τη χρονική περίοδο από την 1η Αυγούστου 2020 έως τις 15 Οκτωβρίου.

Το Κάνσας χρησιμοποιήθηκε για σύγκριση, επειδή η πολιτεία επέτρεψε σε καθεμία από τις 105 κομητείες της να αποφασίσουν εάν θα εφαρμόσουν ή όχι εντολές για μάσκα, με 81 κομητείες να αποφασίζουν κατά της υποχρεωτικότητας των μασκών.

Οι μάσκες δεν μείωσαν τους θανάτους από covid 19

«Το πιο σημαντικό εύρημα από αυτή τη μελέτη είναι ότι σε αντίθεση με το βασικό αφήγημα ότι οι μάσκες προστατεύουν από τον covid 19 και μειώνουν τους θανάτους, αυτό δεν συνέβη».

«Τα αποτελέσματα της μελέτης υποδηλώνουν ξεκάθαρα ότι οι εντολές για υποχρεωτική χρήση μάσκας προκάλεσαν στην πραγματικότητα περίπου 1,5 φορές αύξηση θανάτων ή 50% περισσότερους θανάτους σε σύγκριση με την μη χρήση μάσκας».
Το φαινόμενο Foegen

Η μελέτη εστίασε στο «φαινόμενο Foegen», όπου τα υπερσυμπυκνωμένα σταγονίδια που επικάθονται στις μάσκες εισπνέονται ξανά και εισάγονται βαθύτερα στην αναπνευστική οδό, ευθύνονται για το αυξημένο ποσοστό θνησιμότητας.

To σενάριο αυτό υποστήριξε και ο Dr. Aaron Kheriaty, στο Fox News:

«Υπάρχουν αποδείξεις, π.χ. μια μελέτη από το Κάνσας πρόσφατα που απέδειξε ότι το ποσοστό θνησιμότητας με τον Covid είναι υψηλότερο όπου υπάρχουν εντολές για υποχρεωτική χρήση μάσκας» ανέφερε ο Kheriaty.

«Μόλις μολυνθείτε, εάν φοράτε μάσκα, αυτή η μελέτη έδειξε ότι οι πιθανότητες να έχετε αρνητική έκβαση, να πεθάνετε από Covid ήταν υψηλότερες.
Και αυτό πιθανώς έχει να κάνει με την εισπνοή συμπυκνωμένων σταγονιδίων που έχουν πολλά ιούς μέσα τους».

Τι δείχνει μελέτη του University of Louisville

Μελέτη του University of Louisville, έδειξαν ότι οι εντολές για υποχρεωτική χρήση μάσκας δεν είχαν αισθητή επίδραση στα ποσοστά κρουσμάτων Covid-19 μέσω της πανδημίας,
Επίσης τονίζεται ότι η πιθανότητα της παρατεταμένης χρήσης μάσκας θα μπορούσε πράγματι να έχει αρνητικές συνέπειες και αυτό έχει σε μεγάλο βαθμό αγνοηθεί από τους επιστήμονες.

Τον Απρίλιο, μια έρευνα συνέκρινε τη χρήση μάσκας σε όλη την Ευρώπη κατά τη διάρκεια της πανδημίας και δεν βρήκε αρνητικές συσχετίσεις μεταξύ της χρήσης μάσκας και των κρουσμάτων Covid-19 και των θανάτων και μάλιστα συμπέρανε ότι βρήκε μια «μέτρια θετική συσχέτιση μεταξύ της χρήσης μάσκας και των θανάτων στη Δυτική Ευρώπη», που «υποδηλώνει ότι η καθολική χρήση μασκών μπορεί να είχε επιβλαβείς ανεπιθύμητες συνέπειες».

Συμπέρασμα

Εδώ και πολύ καιρό υπήρξαν επιστήμονες που ανέφεραν ότι η υποχρεωτικότητα στην χρήση μάσκας είναι καταστροφική επιλογή.
Οι μάσκες τελικά, όπως δείχνουν οι μελέτες προκαλούν έως και 1,5 φορές περισσότερους θανάτους… από Covid 19.

bankingnews.gr

loading...