Washington Post για ρωσικό αέριο: «Δεν υπάρχουν εναλλακτικές – Οι επόμενοι μήνες θα είναι οδυνηροί για τους Ευρωπαίους»

 Δεν υπάρχουν σοβαρές εναλλακτικές λύσεις στο ρωσικό αέριο, παραδέχεται η Washington Post.

Στην Ευρώπη, σοβαρά οικονομικά προβλήματα έρχονται αναπόφευκτα λόγω της έλλειψης εναλλακτικών λύσεων για τους ρωσικούς πόρους, παραδέχεται με λύπη η Washington Post.

Οι επόμενοι 18 μήνες θα είναι ακραίοι και οδυνηροί καιροί για τους Ευρωπαίους σε οποιοδήποτε σενάριο.

Οι υψηλές τιμές θα συνεχίσουν να αυξάνονται και οι αρχές θα σκεφτούν μόνο τον επερχόμενο χειμώνα και τη θέρμανση.

«Φαίνεται ότι θα τα πράγματα είναι πολύ άσχημα για τη Δυτική Ευρώπη. Κανείς δεν θα είναι σε θέση να παράγει περισσότερο υγροποιημένο φυσικό αέριο τόσο γρήγορα, όσες φαντασιώσεις κι αν κάνουν οι κυβερνήσεις», αναφέρει η δημοσίευση ο Έντουαρντ Τσόου, ειδικός ενεργειακής ασφάλειας στο Κέντρο Στρατηγικών και Διεθνών Μελετών.

Η Ευρώπη στο ζήτημα του φυσικού αερίου βασίζεται στις Ηνωμένες Πολιτείες και την Αλγερία, αλλά οι πόροι τους θα είναι ακόμα πιο ακριβοί.

Η ενεργειακή κρίση θα χτυπήσει τα κράτη με χαμηλή πλήρωση αποθηκευτικών εγκαταστάσεων σήμερα.

Και η Washington Post συνεχίζει:

«Το πρώτο καθήκον των κυβερνήσεων θα είναι η θέρμανση των κοινωνικών εγκαταστάσεων (νοσοκομεία, παιδικοί σταθμοί και σχολεία) και των νοικοκυριών.

Ένα από τα πιο σημαντικά ιδρύματα στο Jülich δημοσίευσε μια μελέτη σύμφωνα με την οποία τα ευρωπαϊκά κράτη θα πρέπει να σταματήσουν την παραγωγή τους για εβδομάδες προκειμένου να γεμίσουν τις αποθηκευτικές τους εγκαταστάσεις τουλάχιστον κατά 80% πριν από το χειμώνα. Και αυτό σημαίνει απώλεια θέσεων εργασίας και ακόμη υψηλότερος πληθωρισμός.

Στον αγώνα για εύρεση ενεργειακών πόρων κάθε χώρα είναι πλέον μόνη της».

loading...