Νόμο ΣΟΚ φέρνει η Κομισιόν για τα προσωπικά μηνύματα: «Το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω δει ποτέ», αναφέρουν καθηγητές! vid

 «Πρόκειται για μια ξεδιάντροπη γενική παρακολούθηση, ακατάλληλη για κάθε ελεύθερη δημοκρατία», τονίζει ο Jan Penfrat, European Digital Rights.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις μετά την απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αλλάξει μορφή!

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πρότεινε έναν αμφιλεγόμενο νέο νόμο στο όνομα της προστασίας των παιδιών! Όπως ισχυρίζονται οι διεθνιστές των Βρυξελλών, ο νόμος θα υποχρεώνει τις τεχνολογικές εταιρίες να ελέγχουν τα προσωπικά μηνύματα των χρηστών με πρόσχημα τα δείγματα κακοποίησης παιδιών ή συμπεριφορές αποπλάνησής τους. Σίγουρα αυτό θα μπορούσε να γίνει για καλό, αλλά οι διεθνιστές δεν έχουν αποδείξει πως θέλουν το καλό το δικό μας ή των παιδιών!

«Το έγγραφο αυτό είναι το πιο τρομακτικό πράγμα που έχω δει ποτέ. Περιγράφει τον πιο εξεζητημένο μηχανισμό μαζικής παρακολούθησης που έχει εφαρμοστεί, πέρα από την Κίνα και την Σοβιετική Ένωση. Και δεν υπερβάλλω», αναφέρει ο Matthew Green, καθηγητής κρυπτογραφίας στο John Hopkins, αυξάνοντας ακόμα περισσότερο τους εύλογους φόβους!

Κάθε πάροχος online υπηρεσιών υπό αυτόν τον νόμο θα υποχρεούται όταν λαμβάνει μία εντολή παρακολούθησης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να σκανάρει όλα τα μηνύματα του χρήστη για να βρει δείγματα κακοποιητικής συμπεριφοράς προς παιδιά ή συμπεριφοράς που υποδεικνύει προσπάθεια αποπλάνησής τους. Εντούτοις, οι ασαφείς προϋποθέσεις υπό τις οποίες τα κράτη-μέλη θα εκδίδουν αυτές τις διαταγές, αφήνουν ανοιχτό παράθυρο για μια γενικευμένη παρακολούθηση μεμονωμένων χρηστών ή ομάδων.

Χαρακτηριστικό είναι πως ειδικοί ασφαλείας χαρακτήρισαν το νόμο ως “το τέλος της κρυπτογράφησης από άκρη σε άκρη”.

ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ Η ΟΜΟΦΩΝΙΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΤΟΜΕΩΝ;;;

loading...