Άλλο ένα «κατόρθωμα» της Δύσης - The Times: «Η Ρωσία έγινε ο κυρίαρχος των σιτηρών» – Η Μόσχα κερδίζει το διατροφικό παιχνίδι


Η Ρωσία αναλαμβάνει τον έλεγχο της παγκόσμιας αγοράς σιτηρών σύμφωνα με τους βρετανικούς  The Times.


Μόνο τον Απρίλιο, οι ρωσικές εξαγωγές σιτηρών αυξήθηκαν κατά 18%!


Οι σημαντικά αυξημένες παγκόσμιες τιμές σιτηρών επέτρεψαν στον ρωσικό προϋπολογισμό να λάβει έσοδα 1,9 δισεκατομμυρίων δολαρίων από φόρους στις εξαγωγές σιτηρών από την αρχή του έτους.


Επιπλέον, η δημοσίευση σημειώνει ότι οι εξαγωγές σιταριού από τη Ρωσία καλύπτουν το έλλειμμα που σχηματίστηκε στην παγκόσμια αγορά σιτηρών, συμπεριλαμβανομένης της πτώσης 32% στις προμήθειες από την Ουκρανία.


Υπενθυμίζεται πως ο Ρώσος Πρόεδρος καταλόγισε ως υπαίτιες για την επισιτιστική κρίση τις «αντιρωσικές κυρώσεις από τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρώπη», τονίζοντας πως αν αρθούν οι κυρώσεις θα τελειώσει η επισιτιστική κρίση.


Μάλιστα, την περασμένη Τρίτη, είχε τονίσει στον Ιταλό πρωθυπουργό Μάριο Ντράγκι ότι η Ρωσία είναι «έτοιμη να συμβάλλει σημαντικά στην υπέρβαση της επισιτιστικής κρίσης μέσω της εξαγωγής σιτηρών και λιπασμάτων, υπό την προϋπόθεση ότι η Δύση να άρει τους περιορισμούς με πολιτικά κίνητρα».

Δεν υπάρχουν σχόλια :