Tο πορτραίτο της Ευρωκράτειρας

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σύμβολο κατάρρευσης της δυτικής άρχουσας τάξης
Mohsen Abdelmoumen. Reseau International, 13-5-22

Μετάφραση: Μ. Στυλιανού – 

Η υστερία των Ευρωπαίων ηγετών και του δυτικού Τύπου βρίσκεται στα όρια από τις 24 Φεβρουαρίου, όταν η Ρωσική Ομοσπονδία ξεκίνησε την ειδική εκστρατεία στην Ουκρανία. Κάθε μέρα φέρνει την συγκομιδή της από τις έξαλλες δηλώσεις των δυτικών αξιωματούχων που υποδηλώνουν ότι έχουν χάσει κάθε διαύγεια και διάκριση.

Η αρχηγός αυτής της λυσσαλέας αγέλης δεν είναι άλλη από την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, η οποία έπεσε με αλεξίπτωτο της Μέρκελ στην κεφαλή της Επιτροπής για να αποφύγει τα προβλήματα που δεν θα παρέλειπαν να προκύψουν μετά τις πολλές συγκρούσεις συμφερόντων και τις κομπίνες που αμαύρωσαν την παραμονή της στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας. Πράγματι, η Φον ντερ Λάιεν τείνει να εμπλέκει την οικογένειά της στην πολιτική της καριέρα και να εμπλέκει τους συγγενείς της στην σύναψη συμβάσεων με κέρδη, όπως συμβάσεις που ανατέθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας όταν ήταν υπουργός, για ένα ποσό αρκετών εκατομμυρίων ευρώ και τις οποίες η εξεταστική επιτροπή της Ομοσπονδιακής Βουλής έπρεπε να ερευνήσει… Αλλά, ατύχημα,, τα μηνύματα SMS της Φον ντερ Λάιεν και το ιστορικό συνομιλιών που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά στοιχεία, εξαφανίστηκαν από το τηλέφωνό της. Από μια σκόπιμη ανικανότητα, αυτή η μεγάλη Τευτονική αστική τάξη δεν είναι λιγότερο πανούργα αφού διαγράφει όλες τις αποδείξεις των «αταξιών» της.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν όχι μόνο είναι ανίκανη, αλλά είναι επίσης λασπωμένη από ένα πλήθος σκανδάλων. Αυτά ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια των σπουδών της στο Πανεπιστήμιο του Ανόβερου στη Γερμανία, όπου σπούδασε ιατρική και όπου δίδασκε ο σύζυγός της. Το 2015, ο ιστότοπος κατά της λογοκλοπής VroniPlag Wiki ανακάλυψε ότι το 43,5% της διδακτορικής της διατριβής είχε αντιγραφεί. Αρκετοί αξιοσημείωτοι Γερμανοί ακαδημαϊκοί την κατηγόρησαν για σκόπιμη λογοκλοπή, αλλά μετά από ακαδημαϊκή έρευνα που ξεκίνησε το 2016, αποφασίστηκε να μην αποσύρουν το διδακτορικό της με το πρόσχημα ότι δεν μπορούσε να αποδειχθεί καμία πρόθεση εξαπάτησης. Δηλαδή η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν θα έκλεβε τη δουλειά κάποιου άλλου χωρίς να το καταλάβει; Θα ήταν επιρρεπής σε κρίσεις υπνοβασίας κατά τη διάρκεια των οποίων κάνει αντιγραφές;

Μια άλλη εξαπάτηση, το βιογραφικό της έδειξε ότι είχε φοιτήσει στο Πανεπιστήμιο του Στάνφορντ ως «guest auditor», παρόλο που αυτή η θέση δεν υπάρχει. Αυτή είναι μόνο μια λεπτομέρεια, αλλά αποκαλύπτει την προσωπικότητα εκείνης που βασιλεύει σήμερα πάνω από την Ευρώπη ως νέος Φύρερ και η οποία επιβάλλει τα διατάγματά της σε εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ποτέ να έχει εκλεγεί. Μόλις είπε επίσης ότι η ομόφωνη ψηφοφορία δεν έχει πλέον νόημα σε βασικούς τομείς της πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης εάν θέλει να ενεργήσει ταχύτερα. Η φον ντερ Λάιεν δεν κρύβει πλέον τις προθέσεις της να κυβερνήσει ως πραγματικός δικτάτορας. Γνωρίζοντας αυτό, θα συνεχίσει η Ευρωπαϊκή Ένωση να επαινεί τις δημοκρατικές της «αξίες»;

Ας πάμε λίγο πίσω. Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανέλαβε τη θέση της στο γερμανικό Υπουργείο Άμυνας τον Δεκέμβριο του 2013 και τα ιλιγγιώδη έξοδα του υπουργού έβαλαν ψύλλους στο αυτί του Προέδρου του Ελεγκτικού Συνεδρίου, ο οποίος πίστευε ότι το Υπουργείο Άμυνας υπό την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ξόδευε πολλά χρήματα για συμβουλευτικές υπηρεσίες. Έτσι, σύμφωνα με το Ελεγκτικό Συνέδριο, το υπουργείο της φον ντερ Λάιεν είχε δαπανήσει 100 εκατομμύρια ευρώ το 2015 και στη συνέχεια 150 εκατομμύρια ευρώ το 2016 για την παροχή συμβουλευτικών συμβάσεων, ενώ δημόσια είχαν δηλωθεί πολύ χαμηλότερα ποσά.

Φαίνεται ότι η εταιρεία συμβούλων McKinsey ήταν υπεύθυνη για την παροχή συμβουλών στην υπουργό φον ντερ Λάιεν, η οποία είχε ζητήσει την «εμπειρογνωσία» τους χωρίς να περάσει από την πρόσκληση υποβολής προσφορών. Είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί όταν ξέρεις ότι ένας των συνεργατών McKinsey ήταν ο γιός της φον ντερ Λέϊεν Δαυίδ και ότι είχε μερίδιο στα κέρδη της McKinsey . Κατά τη διαδικασία αυτή, η Von der Leyen διόρισε επίσης την Katrin Suder, διευθύντρια του γραφείου της McKinsey στο Βερολίνο, ως υφυπουργό Εξοπλισμών, η οποία αργότερα έγινε επικεφαλής του Ψηφιακού Συμβουλίου, αρμόδια για την παροχή συμβουλών στην ομοσπονδιακή κυβέρνηση σχετικά με την ψηφιοποίηση της Γερμανίας και η οποία κατά τη διάρκεια των τεσσάρων ετών της στη θέση αυτή, αύξησε σημαντικά τον αριθμό των συμβάσεων που ανατέθηκαν σε εξωτερικούς συμβούλους, συμπεριλαμβανομένων των Accenture και McKinsey.

Είναι εξαιρετικά σοβαρό να τεθούν τα κυρίαρχα υπουργεία στα χέρια ιδιωτικών εταιρειών, αλλά αυτού του είδους η εξέταση δεν έχει σημασία για την Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν που βλέπει μόνο τα δικά της συμφέροντα και τα συμφέροντα της οικογένειάς της.

Σύμφωνα με τον γερμανικό Τύπο, η φον ντερ Λάιεν ξόδεψε ευχαρίστως δημόσιο χρήμα για συμβάσεις με εξωτερικούς συμβούλους που εισήλθαν και αποχώρησαν από το υπουργείο με τεράστιες ημερήσιες αποδοχές, ενώ επιπλέον είχε πρόσβαση σε εμπιστευτικά έγγραφα και είχε επίσης υπουργικές διευθύνσεις ηλεκτρονικού ταχυδρομείου. Αντιμέτωπη με τα δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που δαπανήθηκαν από το Υπουργείο Άμυνας για συμβάσεις που ανατέθηκαν σε αυτές τις εξωτερικές συμβουλευτικές εταιρείες, μια εξεταστική επιτροπή που συστάθηκε από το Γερμανικό Ομοσπονδιακό Γραφείο Οικονομικών ανέλαβε το 2018 να εξετάσει προσεκτικά την καταστροφική διαχείριση της φον ντερ Λάιεν. Η ελεγκτική υπηρεσία διαπίστωσε αρκετές παρατυπίες στον τρόπο ανάθεσης των συμβάσεων και, για τους σκοπούς της έρευνας, κατασχέθηκαν δύο τηλέφωνα της φον ντερ Λάιεν, αλλά τα στοιχεία και στα δύο τηλέφωνα είχαν διαγραφεί. Τον Δεκέμβριο του 2019, ο Τομπάιας Λίντνερ, βουλευτής της Συμμαχίας 90/Πρασίνων, υπέβαλε ποινική καταγγελία για τη διαγραφή των δεδομένων κινητής τηλεφωνίας της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, επικαλούμενος σκόπιμη καταστροφή αποδεικτικών στοιχείων.

Εκτός από το να είναι μια συστηματική υπόλογος σε σκάνδαλα διαφθοράς και σύγκρουσης συμφερόντων, η Φον ντερ Λάιεν έχει τη συνήθεια να καθαρίζει επιμελώς τα τηλέφωνά της. Έτσι, από τότε που ήταν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η συμπαιγνία της με τον Albert Bourla, το αφεντικό της Pfizer, έχει γίνει πρωτοσέλιδο. Πράγματι, έχει ανταλλάξει sms μαζί του που δεν θέλει να αποκαλύψει παρά το ρητό αίτημα της Ευρωπαίας Διαμεσολαβήτριας, Emily O’Reilly, η οποία διαπιστώνει ότι αυτή η Ούρσουλα είναι σαφώς μια άσχημη κρυψώνα, τόσο μυστικοπαθής που έχει διαγράψει και πάλι όλα τα SMS της και το ιστορικό των συνομιλιών της.

Και αυτό δεν είναι τυχαίο, όπως θα ανακαλύψουμε. Αποδεικνύεται ότι ο σύζυγος της νέας ευρωπαϊκής αυτοκράτειρας, Δρ Heiko von der Leyen, έχει διοριστεί ιατρικός διευθυντής της αμερικανικής φαρμακευτικής εταιρείας Orgenesis, ειδικευμένος στην έρευνα messenger RNA και κοντά στην εταιρεία Pfizer. Από επικεφαλής κλινικής στο Ανόβερο, αναχώρησε για τις ΗΠΑ χωρίς προειδοποίηση για να ενταχθεί στο Διοικητικό Συμβούλιο της Orgenesis τον Δεκέμβριο του 2020, στην αρχή της πανδημίας Covid. Μισθός: 1 εκατομμύριο δολάρια το χρόνο για κάποιον που δεν είχε τα προσόντα για αυτή τη θέση. Αλλά φαίνεται ότι είναι μια οικογενειακή παράδοση μεταξύ των φον ντερ Λάιεν να γλιστρούν σε προσοδοφόρες δουλειές. Έκτοτε, οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, του συζύγου της και του αφεντικού της Pfizer πραγματοποιήθηκαν μέσω ανταλλαγών SMS. Και στις 8 Μαΐου 2021, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν υπογράφει συμβόλαιο για την αγορά 1,8 δισεκατομμυρίων δόσεων εμβολίων εξ ονόματος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.

Το τίμημα της διαπραγμάτευσης δεν έχει αποκαλυφθεί, αλλά εκτιμάται σε 36 δισεκατομμύρια δολάρια, το οποίο φυσικά καταβάλλουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι. Όποιος λέει διαπραγμάτευση συμβολαίου, λέει η επιτροπή, και ως εκ τούτου ο Δρ Heiko Von der Leyen έλαβε ένα «μπόνους απόδοσης» που ανέρχεται στο τακτοποιημένο ποσό των 760 εκατομμυρίων δολαρίων.

Οι ευρωβουλευτές που επιδίωκαν να ρίψουν φως στις σκοτεινές συναλλαγές μεταξύ της Επιτροπής και της Pfizer έλαβαν – αλλά μέσα σε περιορισμένο χρονικό διάστημα για να το μελετήσουν και με απαγόρευση λήψης σημειώσεων – ένα αντίγραφο της σύμβασης, αλλά οι μισές από τις 90 σελίδες της σύμβασης είχαν γκριζάρει και τα απρόσιτα αποσπάσματα αφορούσαν τα σημαντικότερα στοιχεία, όπως οι τιμές και οι ρήτρες ευθύνης σχετικά με τις παρενέργειες.

Η προσχώρησή της στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής την τοποθετεί επικεφαλής, διότι η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν πέτυχε ένα πραγματικό πραξικόπημα εντός των ευρωπαϊκών θεσμικών οργάνων λαμβάνοντας αποφάσεις που δεν εμπίπτουν στην αρμοδιότητα της θέσης της, όπως, μεταξύ άλλων, η απαγόρευση ρωσικών μέσων ενημέρωσης όπως το RT και το Sputnik και η αποστολή όπλων στην Ουκρανία, Το τελευταίο γεγονός και μόνο αποτελεί μια πραγματική κήρυξη πολέμου κατά της Ρωσίας, η οποία δεν εμπίπτει στο πεδίο εφαρμογής των αρμοδιοτήτων της Επιτροπής και η οποία είναι εντελώς αντισυνταγματική.

Αλλά η φον ντερ Λάιεν δεν ενδιαφέρεται και συνεχίζει να λεηλατεί τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα με ξέφρενο ρυθμό. Καθώς καταστρέφει επίσης την ευρωπαϊκή οικονομία επιβάλλοντας γελοίες κυρώσεις στη Ρωσία, της οποίας το φαινόμενο μπούμερανγκ δεν θα αργήσει να πλήξει τους πληθυσμούς των ευρωπαϊκών χωρών. Έχει στείλει 4 δισεκατομμύρια ευρώ στην Ουκρανία από την έναρξη της ειδικής επιχείρησης της Ρωσίας, ενώ οι Ευρωπαίοι βλέπουν τις τιμές της ενέργειας και των καυσίμων να ανεβαίνουν στα ύψη και αναρωτιούνται πώς θα είναι σε θέση να πληρώσουν τους λογαριασμούς θέρμανσης και να ανεφοδιαστούν με καύσιμα τα οχήματά τους για να πάνε στη δουλειά.

Σήμερα, η Φον ντερ Λάιεν βρίσκεται σε πόλεμο με τη Ρωσία, και πρέπει να ειπωθεί, και εναντίον των λαών της Ευρώπης, την οποία έχει σπρώξει στην φτώχεια και στην ύφεση. Είναι πολύ φιλική με τον κλόουν Ζελένσκι στον οποίο στέλνει τα χρήματα και τους εξοπλισμούς των Ευρωπαίων φορολογουμένων και στον οποίο έχει υποσχεθεί την είσοδο της Ουκρανίας στην ευρωπαϊκή κοινότητα. Γνωρίζοντας ότι η Ουκρανία θα πάψει να υπάρχει ως κράτος με το να κοπεί στα δύο, με την δυτική να επιστρέψει στην Πολωνία και την ανατολική σους κόλπους της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αναρωτιέται κανείς ποιο ουκρανικό έδαφος θα ενταχθεί στην Ευρώπη. Ωστόσο, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν παραμένει πεπεισμένη ότι θα κερδίσει τον πόλεμό της κατά της Ρωσίας, με κίνδυνο να σύρει όλη την Ευρώπη σε μια άνευ προηγουμένου κρίση. Μέχρι στιγμής, έχει καταφέρει να γλιστρήσει ανάμεσα στις έρευνες και να αποφύγει τη δικαιοσύνη.

Είναι καιρός οι λαοί της Ευρώπης να ξυπνήσουν από την κατάσταση ληθάργου όπου τους έχει βυθίσει το φασιστικό καθεστώς των ευρωπαϊκών «ελίτ», διότι αυτό που προβάλλει στον ορίζοντα μπορεί κάλλιστα να είναι το τέλος της Ευρώπης και η αρχή του Χάους.

loading...