NYT: «Οδεύουμε σε έναν ΑΜΕΣΟ ΠΟΛΕΜΟ με τη Ρωσία- Κανείς δεν προετοίμασε τον αμερικανικό λαό»

 Η ΝΑΤΟΪΚΗ στρατιωτική εμπλοκή στην Ουκρανία είναι κάτι παραπάνω από δεδομένη και πλέον αρκεί μία “σπίθα” για να γενικευτεί ο πόλεμος.

Ο γνωστός αρθρογράφος των New York Times, Τόμας Φρίντμαν εκτιμά ότι «τα πράγματα γίνονται πιο επικίνδυνα μέρα με τη μέρα».

«Όσο περισσότερο συνεχίζεται ο πόλεμος ανάμεσα σε Ρωσία και Ουκρανία, τόσο περισσότερο θα αυξάνεται και το ενδεχόμενο να γίνουν λάθος υπολογισμοί με δυνητικά καταστροφικές συνέπειες», τονίζει ο συγκεκριμένος αναλυτής, εκφράζοντας προβληματισμούς αναφορικά με κάποιες διαρροές που είδαν το φως της δημοσιότητας τις περασμένες ημέρες από την αμερικανική πλευρά, μετά από επικοινωνίες που είχε με αξιωματούχους.

Ο ίδιος αναφέρεται σε δύο διαρροές, των New York Times και του NBC News. 

Σύμφωνα με αυτές, οι δυνάμεις του Ζελένσκι κατάφεραν να εξοντώσουν Ρώσους στρατηγούς στο πεδίο της μάχης και να βυθίσουν το καταδρομικό Moskva, τη ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου στη Μαύρη Θάλασσα, αφού πρώτα οι ΗΠΑ τους είχαν δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες επί του πεδίου!

«Από όλα όσα μπόρεσα να μάθω από ανώτερους αξιωματούχους των ΗΠΑ, οι οποίοι μου μίλησαν υπό τον όρο της ανωνυμίας, οι διαρροές αυτές δεν ήταν μέρος κάποιας μελετημένης στρατηγικής.

Ο πρόεδρος Μπάιντεν έγινε έξαλλος με αυτές. Μου λένε ότι κάλεσε τον διευθυντή της εθνικής υπηρεσίας πληροφοριών, τον διευθυντή της C.I.A. και τον υπουργό Άμυνας στέλνοντας το μήνυμα ότι αυτού του τύπου οι απερίσκεπτες διαρροές πρέπει να σταματήσουν αμέσως… προτού καταλήξουμε σε έναν ακούσιο πόλεμο με τη Ρωσία».

Αυτές τις διαρροές υποδηλώνουν», σύμφωνα με τους NYT, «ότι δεν βρισκόμαστε πλέον σε έμμεσο πόλεμο με τη Ρωσία, αλλά ότι μάλλον οδεύουμε προς έναν άμεσο πόλεμο. Ωστόσο κανείς δεν έχει προετοιμάσει τον αμερικανικό λαό ή το Κογκρέσο για κάτι τέτοιο.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προφανώς και δεν έχει αυταπάτες για τον βαθμό στον οποίο οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ εξοπλίζουν την Ουκρανία με στρατιωτικό υλικό και πληροφορίες. Ωστόσο, όταν Αμερικανοί αξιωματούχοι αρχίζουν να καυχιούνται δημόσια ότι έπαιξαν ρόλο στη δολοφονία Ρώσων στρατηγών και στη βύθιση ρωσικής ναυαρχίδας, αυτό θα μπορούσε να δώσει πάτημα στον Πούτιν ώστε να απαντήσει με τρόπους που θα μπορούσαν να διευρύνουν επικίνδυνα αυτήν τη σύγκρουση και να παρασύρουν τις ΗΠΑ πιο βαθιά μέσα σε αυτόν τον πόλεμο από όσο οι ίδιες θα επιθυμούσαν».

loading...