MEGA ALERT – Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΓΓΛΙΑΣ ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ ΓΙΑ «ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΗ» ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ!!!

ΟΛΟΙ ΟΙ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΟ ΦΩΝΑΖΟΥΝΕ ΜΕ ΜΙΑ ΦΩΝΗ: ΕΡΧΕΤΑΙ ΠΕΙΝΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗ ΓΗ!!!

4 ΒΙΝΤΕΟ

από τον Jamie White

Ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας Άντριου Μπέιλι προειδοποίησε ότι «αποκαλυπτικές» ελλείψεις τροφίμων σε όλο τον κόσμο βρίσκονται

στο δρόμο, επικαλούμενος τον αυξανόμενο πληθωρισμό.

«Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανησυχία για αυτή τη χώρα, είναι μια μεγάλη ανησυχία για τον αναπτυσσόμενο κόσμο», λέει ο διοικητής της BoE Andrew Bailey…

Σε μια συνάντηση με βουλευτές στην Επίλεκτη Επιτροπή του Υπουργείου Οικονομικών τη Δευτέρα, ο Μπέιλι εξήγησε ότι ο λαός της Βρετανίας αντιμετωπίζει ένα «πολύ μεγάλο εισοδηματικό σοκ» που θα επιδεινωθεί καθώς ο πληθωρισμός επιταχύνεται σε διψήφιο ποσοστό το τελευταίο τρίμηνο του 2022.

«Ο [κίνδυνος] για τον οποίο θα φανώ μάλλον αποκαλυπτικός, υποθέτω, είναι το φαγητό», είπε ο Μπέιλι, ισχυριζόμενος ότι μια συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών της Ουκρανίας αποκάλυψε ότι η Ουκρανία δεν θα μπορέσει να στείλει τα αποθέματα σιταριού και λαδιού της έξω από τη χώρα εν μέσω της σύγκρουσής της με τη Ρωσία.

«Η Ουκρανία έχει τρόφιμα, αλλά δεν μπορεί να τα βγάλει αυτή τη στιγμή. Ενώ [ο υπουργός Οικονομικών] ήταν αισιόδοξος για τη φύτευση καλλιεργιών – όπως γνωρίζετε η Ουκρανία είναι σημαντικός προμηθευτής σιταριού, σημαντικός προμηθευτής λαδιού – είπε ότι ήταν αισιόδοξος για τη φύτευση, αλλά είπε αυτή τη στιγμή δεν έχουμε τρόπο να το στείλουμε όπως έχουν τα πράγματα, και χειροτερεύει», είπε ο Μπέιλι.

«Αυτό είναι μια μεγάλη ανησυχία. Δεν είναι μόνο μια μεγάλη ανησυχία για αυτή τη χώρα, είναι μια μεγάλη ανησυχία για τον αναπτυσσόμενο κόσμο», πρόσθεσε. «Συγγνώμη που είμαι αποκαλυπτικός, αλλά είναι μια μεγάλη ανησυχία».

ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ

loading...