Mark Miley: «Η Ουκρανία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία για να τελειώσει ο πόλεμος»

 Οι ΗΠΑ μέσω του Αρχηγού του Γενικού Επιτελείου στρατηγού Mark Milley ζητούν από την Ουκρανία να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις με την Ρωσία για να «επιλυθεί η κατάσταση».

Οι Αμερικανοί έχουν ξεκινήσει την αναδίπλωση σε ότι αφορά τον πόλεμο στην Ουκρανία, καθώς δεν απέδωσε όπως περίμεναν ο πόλεμος της «φθοράς» κατά της Ρωσίας και οι αντι-ρωσικές κυρώσεις.

Η οικονομία της Ρωσίας αναπτύχθηκε, το ρούβλι βρίσκεται σε υψηλά 5ετίας και η Μόσχα κατάφερε να γίνει ακόμα μεγαλύτερος ενεργειακός «παίκτης» και κυρίαρχος στα διατροφικά είδη.

«Νομίζω ότι η επίλυση της κατάστασης μέσω διαπραγματεύσεων θα ήταν η λογική επιλογή και οι δύο πλευρές θα πρέπει να καταλήξουν σε αυτό το συμπέρασμα μόνες τους» είπε ο Mark Milley.

Σύμφωνα με τον Milley, «άλλα αποτελέσματα των γεγονότων στην Ουκρανία θα μπορούσαν να είναι είτε μια αποφασιστική νίκη για ένα από τα μέρη, είτε ένα αδιέξοδο. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές.

Δεν είμαστε σίγουροι τώρα πώς ακριβώς θα τελειώσουν όλα», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η αλήθεια είναι η εξής αν και ο στρατηγός δεν θα το παραδεχθεί ευθέως:

Εάν οι Αμερικανοί περίμεναν ότι Ουκρανοί μπορούν όντως να κερδίσουν τους Ρώσους, δεν θα ζητούσαν από το Κίεβο να προσέλθει σε διαπραγματεύσεις.

Αντίθετα, γνωρίζουν ότι είναι σχεδόν σίγουρη η ουκρανική ήττα και θέλουν την έναρξη διαπραγματεύσεων ώστε να μειωθεί το εύρος της ρωσικής νίκης.

Ξέρουν πολύ καλά πως εάν συνεχιστεί η σύγκρουση στην Ουκρανία, στο τέλος οι Ρώσοι θα μπορέσουν να καταλάβουν ακόμα και την Οδησσό.

Αν αυτό πραγματοποιηθεί η Μόσχα θα έχει καταφέρει να αποκόψει εντελώς το Κίεβο από την πρόσβαση στη θάλασσα και να καταστήσει την Μαύρη Θάλασσα ρωσική «λίμνη».

Πέραν αυτού η Μόσχα θα είναι ικανή να ενοποιήσει όλα τα εδάφη από τα νυν σύνορα της μέχρι την Υπερδνειστερία.

Έτσι θα έχει καταφέρει να λύσει και το ζήτημα αυτό και ταυτόχρονα να έχει αποκτήσει επαφή με την «πόρτα» του ΝΑΤΟ… την Ρουμανία.

Υπάρχει όμως και οικονομική πλευρά του ζητήματος.

Εάν συνεχιστεί η ουκρανική σύγκρουση τότε η οικονομική εξαθλίωση των δυτικών κοινωνιών θα φτάσει σε τέτοια επίπεδα που θα υπάρξουν εξεγέρσεις και ταραχές.

Μαζί με αυτές θα υπάρξει και έντονη άνοδος του αντιαμερικανισμού καθώς όλοι γνωρίζουν ότι πίσω από την σύγκρουση αυτή βρίσκονται οι ΗΠΑ.

Αυτό σημαίνει πως η Ουάσινγκτον θα κινδυνέψει να χάσει τον δικό της χώρο επιρροής στην Δύση καθώς θα θεωρηθεί από τους πολίτες ως υπαίτια για τα οικονομικά τους δεινά.

loading...