ΈΝΑ ΑΔΗΜΟΣΙΕΥΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΟΥ 2015 ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΙΚΕΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΤΡΙΤΩΝ ΕΠΙ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΘΥΜΑΤΟΣ BULLYING

Του ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΒΑΘΙΩΤΗ (*)

Στις 17 Μαΐου 2022 κυκλοφόρησε είδηση με τίτλο Αυτοκτονία 14χρονου: Άγριο bullying λίγες ώρες πριν πεθάνει1.

Ο συντάκτης του άρθρου έγραψε τα εξής:

«Σοκαριστικές μαρτυρίες έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την αυτοκτονία του 14χρονου αγοριού στα Κάτω Πατήσια που αποκαλύπτουν ότι το παιδί φέρεται να δεχόταν άγριο bullying. Τα νέα στοιχεία έρχονται στο φως την ώρα που όπως έγραψε το dikastiko.gr, η Εισαγγελία διέταξε κατεπείγουσα έρευνα για τον θάνατό του».

Ως εκ τούτου, η υπόθεση αυτή ομοιάζει με την αυτοκτονία του Βαγγέλη Γιακουμάκη, φοιτητή στη Γαλακτοκομική Σχολή Ιωαννίνων (είχε βρεθεί νεκρός στις 15.3.2015).

Στις 21.3.2015 ο γράφων είχε αποστείλει στην εφημερίδα «Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» ένα άρθρο με τίτλο «Η πολλαπλή ποινικοδικαιική ανάγνωση της αυτοκτονίας (;) Γιακουμάκη», μέσω του οποίου προσπαθούσε να φωτίσει εξ επόψεως Ποινικού Δικαίου τις κρίσιμες πτυχές του περιστατικού που είχε συγκλονίσει το πανελλήνιον.

Ωστόσο, η εν λόγω εφημερίδα είχε κρίνει το κείμενο μη δημοσιεύσιμο. Σημειωτέον ότι Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ουδέποτε δέχθηκε μέχρι σήμερα να δημοσιεύσει οποιοδήποτε κείμενο του γράφοντος σχετικό με ποινικό ή άλλης φύσεως ζήτημα.

Με αφορμή το νέο περιστατικό αυτοκτονίας που είδε το φως της δημοσιότητας επτά χρόνια μετά τον θάνατο του Β. Γιακουμάκη, παρατίθεται εδώ το αδημοσίευτο σχόλιο υπό την μορφή ακριβώς που είχε αποσταλεί στην εφημερίδα (προς διευκόλυνση του μη νομικού αναγνώστη έχουν προστεθεί μόνο οι παραπομπές στις αναφερόμενες διατάξεις του Ποινικού Κώδικα):

Η πολλαπλή ποινικοδικαιική ανάγνωση της αυτοκτονίας (;) Γιακουμάκη

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...