Χωρίς αναισθητικό! Αποκαλύπτουν τα μυστικά για την “Μεγάλη Επαναφορά” -Τα fake news, το δόγμα του σοκ και τα μίντια

 

Το ντοκιμαντέρ «The Big Reset» έχει τη συμμετοχή οικονομολόγων και γεωπολιτικών ειδικών που προσπαθούν να δείξουν «τι κρύβεται πίσω από τη Μεγάλη Επαναφορά, την πρόταση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ (WEF) για την ανοικοδόμηση του κόσμου και της οικονομίας μετά τον COVID-19»

Σήμερα, οι κινηματογράφοι VERDI στη Μαδρίτη θα φιλοξενήσουν την πρεμιέρα της ταινίας The Big Reset, μιας οπτικοακουστικής παραγωγής που γίνεται μέσω του συστήματος crowdfunding και με τη βοήθεια του elinvestigador.org — ενός μη κερδοσκοπικού συνεργατικού έργου που διαδίδει ανεξάρτητες έρευνες χωρίς σύγκρουση συμφερόντων και χωρίς λογοκρισία— μια πρωτοβουλία που οι δημιουργοί του ονόμασαν «Το λογοκριμένο ντοκιμαντέρ για την αλήθεια της πανδημίας».

Σκηνοθετημένο από τον W (ψευδώνυμο σκηνοθέτη του οποίου η ταυτότητα είναι άγνωστη), στόχος του είναι, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του, «να βοηθήσει να ανακτήσουμε τον έλεγχο της ζωής μας και όλων των δικαιωμάτων που έχουν παραβιαστεί. Και ο μόνος τρόπος για να επιτευχθεί αυτό είναι να βοηθήσουμε το κοινό να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει»

.Καλύπτοντας πτυχές όπως «το δόγμα σοκ», τα «μέσα μαζικής ενημέρωσης» ή «ψευδείς ειδήσεις», το ντοκιμαντέρ περιλαμβάνει τη συμμετοχή οικονομολόγων και γεωπολιτικών εμπειρογνωμόνων που προσπαθούν να δείξουν «τι κρύβεται πίσω από τη Μεγάλη Επαναφορά, η πρόταση του Φόρουμ Παγκόσμια Οικονομική Επιτροπή (WEF) για την ανοικοδόμηση του κόσμου και της οικονομίας μετά τον COVID-19», στο οποίο η τρέχουσα πανδημία παρουσιάζεται ως «παράγοντας επιτάχυνσης».

Υπό αυτή την έννοια, οι θεατές που πηγαίνουν στον κινηματογράφο θα μπορούν να ανακαλύψουν ποιος ελέγχει τους ελέγχους δεδομένων ή τους «επαληθευτές δεδομένων», οι οποίοι, σύμφωνα με τους συντάκτες του ντοκιμαντέρ, είναι «αυτοί που βρίσκονται στη θέση των κριτών για να αξιολογήσουν τι είναι αλήθεια και τι ψέμα για όσα δημοσιεύονται στο διαδίκτυο και μας οδηγούν στον ιδεολογικό ολοκληρωτισμό στην κακώς ονομαζόμενη εποχή της ελεύθερης πληροφορίας».

Μια άλλη πτυχή που καλύπτεται στην ταινία The Big Reset είναι η μετάβαση του κόσμου στο έκτο τεχνολογικό παράδειγμα. Όπως εξηγούν οι δημιουργοί του στον επίσημο ιστότοπο του ντοκιμαντέρ thebigresetmovie.com/el-documental, «Ο τρέχων παγκόσμιος πόλεμος με τη μορφή «πανδημίας» δεν είναι τόσο επίκαιρος, υπάρχει πραγματικό πρόβλημα: Η μετάβαση του κόσμου στο έκτο τεχνολογικό παράδειγμα, στο οποίο ο κορωνοϊός είναι μόνο ένας καταλύτης, ο λεγόμενος μεταανθρωπισμός. Η ένωση ανθρώπου και μηχανής μέσα από τεχνολογικές διαδικασίες όπως η ρομποτική και η τεχνητή νοημοσύνη».

Κατά τη διάρκεια της διαφημιστικής καμπάνιας οπτικοακουστικών μέσων, που ξεκίνησε αυτή την εβδομάδα στο Διαδίκτυο, οι δημιουργοί της δεν διστάζουν να αναφερθούν στη «Νέα Κανονικότητα», ως «μια ανώμαλη και αντιδημοκρατική κατάσταση ελεγχόμενης ελευθερίας», πάντα με το πρόσχημα «μιας υποτιθέμενης πανδημικής ασθένειας που καταστρέφει τον πλανήτη», κάτι που, κατά τη γνώμη του, έχει διαφθείρει «ακόμα και τις αρχές της Οικουμενικής Διακήρυξης των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Μεταξύ των πρωταγωνιστών της ταινίας The Big Reset είναι η Alexandra Henrion Caude, γιατρός γενετικής και μία από τις πιο αναγνωρισμένες ειδικές RNA στον κόσμο. Alexandre Juving-Brunet, πρώην λοχαγός της χωροφυλακής της στρατιωτικής σχολής St. Cyr και πρώην αξιωματικός της γαλλικής στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών DRSD (Διεύθυνση Αμυντικών Πληροφοριών και Ασφάλειας). Carlos M. Vara del Rey, ενεργός πιλότος συνταγματάρχης στην αεροπορία και καθηγητής στη Γενική Αεροπορική Ακαδημία (1996-99) και στο Ανώτατο Κέντρο Εθνικών Αμυντικών Σπουδών (2011-2016 και 2019-2022). Christian Perrone, Γάλλος γιατρός, καθηγητής πανεπιστημίου και υψηλόβαθμο στέλεχος του Υπουργείου Υγείας για 15 χρόνια. Cristina Martín Jiménez, γιατρός στις Επιστήμες της Επικοινωνίας, ειδικός στο Bilderberg Club και συγγραφέας των βιβλίων “Η αλήθεια της πανδημίας” και “Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος είναι ήδη εδώ”. Και ο Pierre Barnérias, δημοσιογράφος, σκηνοθέτης και δημιουργός του Hold-up, ενός από τα πρώτα ντοκιμαντέρ που κυκλοφόρησαν με θέμα την πανδημία και το οποίο έκανε τον γύρο του κόσμου.

loading...