”Κεραυνοί” Ρούμπιν κατά Μπάιντεν: ”Ο Ερντογάν με τα F-16 προκαλεί τους Έλληνες & σκοτώνει Κούρδους-Μην ενισχύετε την Τουρκία”!

Ασταμάτητος ο Ρούμπιν, ο οποίος για άλλη μία φορά τα ”χώνει” σε Ερντογάν και Μπάιντεν!

Αναλυτικά τι αναφέρει:

”Έχουν περάσει μόλις έξι χρόνια από τότε που η ρωσική Gazprom και οι Γερμανοί εταίροι της ανακοίνωσαν σχέδια για επέκταση των εισαγωγών ρωσικού φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του αγωγού Nord Stream 2. Η απληστία παρακίνησε τη Γερμανία, αλλά το ενδιαφέρον του Ρώσου Προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν έγινε βαθύτερο. Καταλάβαινε τη στρατηγική αξία ενός αγωγού που ουσιαστικά θα αποσύνδεε την Ουκρανία από την Ευρώπη.

Όχι μόνο η Βαρσοβία και οι Βρυξέλλες εξέφρασαν ανησυχίες για τα σχέδια – το ίδιο έκανε και η κυβέρνηση Ομπάμα. «Αυτό είναι ένα έργο που θα εξυπηρετήσει πλήρως τη ρωσική αφήγηση από όλες τις πλευρές… και δημιουργεί ακριβώς το χάσμα που θέλουν [οι Ρώσοι] στη μέση της Ευρώπης», εξήγησε ο Amos Hochstein, ο απεσταλμένος του Υπουργού Εξωτερικών Τζον Κέρι για την ενέργεια.

Ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο προχώρησε παραπέρα και επέβαλε κυρώσεις στην επιχείρηση. «Θέλουμε η Ευρώπη να έχει πραγματικούς, ασφαλείς, σταθερούς, ασφαλείς ενεργειακούς πόρους που δεν μπορούν να απενεργοποιηθούν σε περίπτωση που το θέλει η Ρωσία», εξήγησε. Καταλάβαινε ότι το Nord Stream 2 δεν ήταν μια απλή εμπορική επιχείρηση: Ο διευθύνων σύμβουλός του, Matthias Warnig, ήταν πρώην αξιωματικός της Στάζι της Ανατολικής Γερμανίας την εποχή που η KGB τοποθετούσε τον Πούτιν στη Γερμανία, και οι δυο τους έγιναν γρήγορα φίλοι. Ήταν η αποκάλυψη των δεσμών τους από τον Ρώσο αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι που θα οδηγούσε τον Πούτιν πρώτα να δηλητηριάσει και μετά να φυλακίσει τον Ναβάλνι.

Όταν ο πρόεδρος Τζο Μπάιντεν ανέλαβε τα καθήκοντά του, προσπάθησε να επιβεβαιώσει τους δεσμούς των ΗΠΑ με την Ευρώπη και έτσι αποφάσισε να παραιτηθεί από τις κυρώσεις για το Nord Stream 2 και το Warnig. Ο κύκλος των προοδευτικών ναι ανδρών του και των πολιτικών της Ουάσιγκτον που αναζητούν πρόσβαση μαρτυρούν τη σοφία της κίνησής του. Ωστόσο, ήταν άστοχοι. Πρώτον, η Γερμανία δεν είναι συνώνυμη με την Ευρώπη και δεύτερον, ο Πούτιν βλέπει τις παραχωρήσεις ως πρόσκληση για επιθετικότητα. Η Ουκρανία πληρώνει τώρα το τίμημα.

Ο Μπάιντεν μπορεί να θάψει την απόφασή του για το Nord Stream 2 κάτω από την τρύπα της μνήμης, αλλά δεν φαίνεται να έχει πάρει κανένα μάθημα. Την περασμένη εβδομάδα, ο Λευκός Οίκος ζήτησε από το Κογκρέσο να εγκρίνει την πώληση και την αναβάθμιση των F-16 στην Τουρκία.

Η προτεινόμενη πώληση ήταν ένα έπαθλο παρηγοριάς για την Τουρκία αφού η αγορά των προηγμένων ρωσικών αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 την απέκλεισε από το πρόγραμμα F-35 Joint Strike Fighter. Το πρόβλημα είναι, είτε μέλος του ΝΑΤΟ είτε όχι, η Τουρκία έχει ελάχιστη ανάγκη για πιο προηγμένα μαχητικά αεροσκάφη.

Χρησιμοποιεί τα σημερινά F-16 όχι για να υπερασπιστεί τα σύνορα του ΝΑΤΟ, αλλά για να δολοφονήσει Κούρδους αμάχους και να βομβαρδίσει τους Γεζίντι που προσπαθούν να συνέλθουν από τις φρικαλεότητες που διέπραξε το Ισλαμικό Κράτος. Ενώ η Τουρκία λέει ότι στοχεύει μόνο Κούρδους τρομοκράτες, αξιωματούχοι του ΟΗΕ που εργάζονται στο Ιράκ, καθώς και δημοσιογράφοι και εργαζόμενοι στον τομέα της υγείας στην περιοχή, το αποκαλούν ανοησίες: Δεν υπάρχουν πάρα πολλοί 5χρονοι τρομοκράτες, αλλά υπάρχουν πολλοί 5χρονοι θύματα των τουρκικών βομβαρδισμών.

Ωστόσο, ο Τούρκος δικτάτορας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν είναι αυτός που αφήνει μια καλή κρίση να πάει χαμένη. Παρόλο που τοποθετεί την Τουρκία ως κόμβο αποφυγής κυρώσεων για το Κρεμλίνο, είπε στον εύπιστο Μπάιντεν ότι χρειάζεται νέα αεροσκάφη για να τηρήσει τις δεσμεύσεις της Τουρκίας στο ΝΑΤΟ. Το ότι το κάνει αυτό καθώς απειλεί να ασκήσει βέτο στην είσοδο της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία είναι μια ειρωνεία που χάθηκε για τον Λευκό Οίκο.

Ο καλύτερος δείκτης της μελλοντικής συμπεριφοράς του Ερντογάν είναι η προηγούμενη συμπεριφορά του. Ο κατευνασμός δεν λειτουργεί. τολμοποιεί.

Η παραίτηση του Μπάιντεν από τις κυρώσεις στο Nord Stream 2 οδήγησε τον Πούτιν να πιστέψει ότι θα μπορούσε να ξεφύγει από την ουκρανική αρπαγή γης. Το ότι υπολόγισε λάθος δεν είναι παρηγοριά για τους δεκάδες χιλιάδες νεκρούς και εκατομμύρια εκτοπισμένους.

Η πώληση F-16 του Μπάιντεν, εάν ήταν επιτυχής, θα ήταν παρόμοιος λάθος υπολογισμός. Το τίμημα του θα πληρωθεί σε Έλληνες, Αρμένιους και Κούρδους. Δεν θα ενισχύσει το ΝΑΤΟ, αλλά θα μπορούσε να ενθαρρύνει τις προσπάθειες του Ερντογάν να το παραλύσει εκ των έσω.

Ο Μπάιντεν μπορεί να είναι αδιαπέραστος από τις συνέπειες των πράξεών του και οι κορυφαίοι βοηθοί του σε θέματα εθνικής ασφάλειας μπορεί να συνεχίσουν να ενεργούν ως υπάλληλοι των οποίων οι θέσεις εργασίας εξαρτώνται από τη συνεχή επιβεβαίωση των χειρότερων ενστίκτων του Μπάιντεν. Το Κογκρέσο, ωστόσο, δεν πρέπει. Είναι καιρός να κλείσουμε την πόρτα όχι μόνο στα F-16 της Τουρκίας αλλά και σε όλες τις πωλήσεις όπλων σε αυτό που έχει γίνει το πιο αναξιόπιστο μέλος του ΝΑΤΟ.”

Το δημοσίευμα:

loading...