Τα είδαν όλα οι Σκοπιανοί – Η τραγουδίστρια της χώρας στην Eurovision πέταξε την σημαία και κινδυνεύει με φυλάκιση

 

Η εκπρόσωπος των Σκοπίων στη Eurovision 2022, Andrea έκανε την κίνηση να πετάξει την σημαία που κρατούσε στα χέρια της το πάτωμα. Γι’ αυτήν την κίνησή της κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με το νόμο αφού σύμφωνα με τους νόμους της χώρας της, αυτό θεωρείται απρέπεια και αποτελεί σοβαρό ποινικό αδίκημα που τιμωρείται με φυλάκιση.

Λίγες ώρες πριν ανέβει στη σκηνή της Eurovision για τον Β’ ημιτελικό της Eurovision, η χώρα ανακοίνωσε πως σκέφτεται ακόμη και να αποσυρθεί.

«To MRT καταδικάζει την κίνηση της εκπροσώπου μας στη Eurovision 2022, Andrea Koevska, η οποία πέταξε τη σημαία της χώρας κατά τη διάρκεια της φωτογράφισης της στην τελετή έναρξης. Η δημόσια υπηρεσία δεν φέρει ευθύνη για αυτή την σκανδαλώδη συμπεριφορά της εκπροσώπου μας, η οποία με την κίνησή της αυτή έδειξε ασέβεια στο εθνικό σύμβολο της χώρας, κάτι που τιμωρείται σύμφωνα με το νόμο.

Το MRT αναμένει τη δημόσια απολογία της Andrea για αυτή την πράξη. Εξετάζεται ήδη το σενάριο να αποσύρουμε την τραγουδίστρια από την Eurovision για να μην υποστεί περαιτέρω ζημιά το κανάλι. Θα εξεταστούν επίσης όλες οι πιθανές νομικοί οδοί για την αυστηρότερη των ποινών για αυτό το σκάνδαλο στους υπεύθυνους της συμμετοχής μας στο διαγωνισμό», ανέφερε.

Στη συνέχεια η Andrea, εκπρόσωπος των Σκοπίων, απολογήθηκε για την πράξη της, τονίζοντας ότι δεν είχε καμία πρόθεση να προσβάλει τη σημαία της χώρας της και πως το μόνο που θέλει είναι να εκπροσωπήσει τη χώρα της με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

loading...