Επικεφαλής Europol: «Έρχεται βία στους ευρωπαϊκούς δρόμους σε επίπεδο που δεν έχουμε ξαναδεί» – Πως συνδέεται με την Ουκρανία

 Τι είπε για τα όπλα που μοιράζουν οι δυτικοί στο Κίεβο

H επικεφαλής της Europol, de Bolle, μιλώντας στη Welt αναφέρει πως θέλει να αποτρέψει τη διανομή όπλων από την Ουκρανία σε όλη την Ευρώπη από εγκληματικές συμμορίες μετά τον πόλεμο.
Για μεγάλο χρονικό διάστημα, είπε, οι αρχές είχαν υποτιμήσει τη δύναμη του οργανωμένου εγκλήματος. Αλλά αυτό έχει πλέον αλλάξει.
Aπό την πλευρά της, η Welt, σημειώνει πως στον αγώνα κατά του οργανωμένου εγκλήματος, υπήρξε ένα είδος “game changer” πριν από δύο χρόνια, καθώς οι ερευνητές κατάφεραν να αποκρυπτογραφήσουν μηνύματα από την εφαρμογή EnchroChat, η οποία χρησιμοποιούνταν κυρίως από εγκληματίες.
Στο ερώτημα σε σχέση με τα διδάγματα αυτής της έρευνας, η de Bolle ανέφερε πως “η έρευνα ξεκίνησε στη Γαλλία και τις Κάτω Χώρες. Βοηθήσαμε στην πρόσβαση στις επικοινωνίες. Μας έδωσε μια εντελώς νέα κατανόηση του τρόπου με τον οποίο το οργανωμένο έγκλημα απειλεί την ασφάλεια στην Ευρώπη, το κράτος δικαίου και τη δημοκρατία. Και το συμπέρασμά μας είναι: υποτιμήσαμε τον κίνδυνο”.
loading...