Η μπάντα του Ουκρανικού Στρατού ανέβασε βίντεο για το Eid al-Fitr & ευχήθηκε στη τουρκική γλώσσα – Πανηγυρίζουν οι Τούρκοι!

Η μπάντα του Ουκρανικού Στρατού, ανέβασε βίντεο για το Eid al-Fitr και μάλιστα ευχήθηκε ”Καλές γιορτές για το Ραμαζάνι” στα τουρκικά!

Το Ιντ αλ-φιτρ ή Εΐντ αλ-φιτρ (στα Αραβικά عيدالفطر, ʻĪdu al-Fiṭr), που λέγεται συχνά και Ιντ, είναι μουσουλμανική εορτή που γίνεται μετά το τέλος του μήνα Ραμαντάν, του ισλαμικού ιερού μήνα της νηστείας. Το ιντ είναι μια αραβική λέξη που σημαίνει «τον εορτασμό», ενώ φιτρ σημαίνει «το τέλος της νηστείας» (και μπορεί επίσης να σημάνει «τη φύση», από τη λέξη «fitrah») και συμβολίζει έτσι το τέλος της περιόδου νηστείας.

Η Ιντ αλ-φιτρ αρχίζει την ημέρα μετά το τέλος του Ραμαντάν. Οι Μουσουλμάνοι δίνουν χρήματα στους φτωχούς και φορούν τα καλύτερα ενδύματά τους. Διαρκεί τρεις ημέρες και καλείται «μικρότερο Ιντ» (Αραβικά: العيدالصغير Al -Al-sagheer Al -Al-eid) έναντι του Eid ul-Adha που διαρκεί τέσσερις ημέρες και καλείται «μεγάλο Ιντ» (Αραβικά: العيدالكبير Al -Al-kabeer Al -Al-eid).

.

Η χορωδία των Ουκρανικών Ενόπλων Δυνάμεων συνεχάρη τον ισλαμικό κόσμο για το Eid al-Fitr απαγγέλλοντας το Salavat-i Sharif. Η χορωδία έστειλε επίσης ένα μήνυμα στα τούρκικα λέγοντας ”Καλές Γιορτές για το Ραμαζάνι”.

Στο βίντεο που κοινοποιήθηκε από τον λογαριασμό του στρατού στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, συμπεριλήφθηκαν οι ακόλουθες δηλώσεις:

”Αγαπητοί μουσουλμάνοι της Ουκρανίας, στρατιώτες και πολίτες και συνεργάτες μας από άλλες χώρες! Οι Ένοπλες Δυνάμεις της Ουκρανίας σας συγχαίρουν για το Ραμαζάνι και σας ευχαριστούν ειλικρινά για τις κοινές σας ενέργειες για την αποκατάσταση της εδαφικής ακεραιότητας της Ουκρανίας.

Ελπίζουμε ειλικρινά ο Θεός να ακούσει τις προσευχές σας για την ενότητα της Ουκρανίας και την απελευθέρωση της Κριμαίας, την επιστροφή όλων των προσφύγων στα σπίτια τους, την επανένωση των οικογενειών που διαλύθηκαν από τη ρωσική επιθετικότητα, την απελευθέρωση όλων.”

Δείτε το βίντεο:

loading...

Leave a Reply