Ξεπέρασαν τους ανεμβολίαστους οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD


 Σχόλιο: Εν τούτοις οι "ειδικοί" ειναι ευχαριστημένοι,διότι από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.

Δηλαδή και μαθηματικά το 0.00105% των εμβολιασμένων νοσηλευομένων ( 84 / 8.000.000) θεωρείται καλύτερο από το 0,00415% των ανεμβολίαστων νοσηλευομένων (83 / 2.000.000).

Και ρωτώ εγώ ο "αφελής":

Αφού υποτίθεται ότι ο εμβολιασμός αποσκοπούσε στην αποσυμφόρηση των νοσοκομείων, όσο κοστίζει ο ανεμβολίαστος τόσο δεν κοστίζει και ο εμβολιασμένος;

Αυτά τα έξοδα δεν τα πληρώνει συνολικά ο Ελληνικός λαός;

Γιατί πρέπει σε μία αναλογία 1 προς 4 (0.00105% / 0,00415% ) να μην δαπανάται το αντίστοιχο ποσοστό σε έξοδα και απεναντίας να δαπανάται το 50% στους εμβολιασμένους ;;;;;

---------------------------------------------

Ξεπέρασαν τους ανεμβολίαστους οι εμβολιασμένοι που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD

Πρόκειται για ανατροπή, καθώς μέχρι σήμερα οι ανεμβολίαστοι υπερτερούσαν σταθερά των εμβολιασμένων.

Ξεπέρασαν σήμερα, για πρώτη φορά, οι εμβολιασμένοι τους ανεμβολίαστους οι οποίοι νοσηλεύονται διασωληνωμένοι με CoViD.


Όπως αναφέρεται στο σημερινό επιδημιολογικό δελτίο του ΕΟΔΥ, από τους 167 διασωληνωμένους, οι 83 είναι ανεμβολίαστοι και οι 84 μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένοι.


Πρόκειται για μία φυσιολογική εξέλιξη, δεδομένου του υψηλού ποσοστού εμβολιαστικής κάλυψης. Όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά οι επιδημιολόγοι, εάν το σύνολο ενός πληθυσμού είναι εμβολιασμένοι κατά της CoviD, το σύνολο και των διασωληνωμένων θα είναι εμβολιασμένοι.


Από τα περίπου 8 εκατομμύρια μερικώς ή πλήρως εμβολιασμένους Έλληνες, 84 νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, όταν από τα 2 εκατομμύρια ανεμβολίαστους νοσηλεύονται 83.


Η πιο κοντινή διαφορά εμβολιασμένων - ανεμβολίαστων σε ΜΕΘ είχε καταγραφεί στις 16 Μαΐου (49,71% - 50,29%) και η δεύτερη την 1η Μαΐου (49,58% - 50,42%), αλλά και στις δύο περιπτώσεις οι ανεμβολίαστοι ήταν περισσότεροι.


Στο τέλος του περασμένου Αυγούστου, οι πλήρως εμβολιασμένοι ήταν περίπου 5,7 εκατομμύρια. Τα ποσοστά των εμβολιασμένων που νοσηλεύονταν διασωληνωμένοι ήταν μόλις 7,27%.


Τον περασμένο Οκτώβριο, όταν οι πλήρως εμβολιασμένοι είχαν ανέλθει σε 6,3 εκατομμύρια, οι διασωληνωμένοι που προέρχονταν από αυτή την ομάδα είχαν διπλασιαστεί το τέλος Οκτωβρίου (15,2%).


Δημ.Κ.

https://www.iatronet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια :