Νέα μελέτη καταδεικνύει καρδιολογικά προβλήματα σε εφήβους που εξακολουθούν να εντοπίζονται μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19. Η ΜΥΟΚΑΡΔΙΤΙΔΑ δεν ήταν «ήπια» και «παροδική». Οι «ειδικοί» έλεγαν ψέματα…

«Τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το 60 έως 70 τοις εκατό των εφήβων που παθαίνουν μυοκαρδίτιδα από ένα εμβόλιο για τον COVID-19 μπορεί να μείνουν με μια ουλή στην καρδιά τους»

Μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους αποκαλύπτει ότι περισσότερα από τα δύο τρίτα των νεαρών ατόμων, εφήβων με μυοπερικαρδίτιδα σχετιζόμενη με το εμβόλιο COVID-19 , υπέφεραν από επίμονες καρδιακές ανωμαλίες για μήνες μετά την αρχική διάγνωση. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις είναι τρομακτικές και άγνωστες…


Πηγή: The Epoch Times

Απόδοση: Ελλήνων Αφύπνιση

Καρδιακές ανωμαλίες εντοπίστηκαν σε εφήβους μήνες μετά τον εμβολιασμό κατά του COVID-19 , σύμφωνα με μια μελέτη που αξιολογήθηκε από ομοτίμους.

Ερευνητές στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο του Σιάτλ εξέτασαν περιπτώσεις ασθενών κάτω των 18 ετών που πήγαν στο νοσοκομείο με πόνο στο στήθος και αυξημένα επίπεδα τροπονίνης ορού, δύο βασικούς δείκτες καρδιακής φλεγμονής , μέσα σε μια εβδομάδα από τη λήψη δεύτερης δόσης του εμβολίου της Pfizer για τον COVID-19.

Ενώ 35 ασθενείς πληρούσαν τα κριτήρια, 19 αποκλείστηκαν για διάφορους λόγους, συμπεριλαμβανομένης της περίθαλψης σε άλλη κατάσταση μετά την αρχική επίσκεψη. Η καρδιακή απεικόνιση των υπόλοιπων 16 ασθενών, που διενεργήθηκε τρεις έως οκτώ μήνες μετά την πρώτη τους εξέταση, έδειξε ότι 11 είχαν επίμονη όψιμη ενίσχυση του γαδολινίου, μια καρδιακή ανωμαλία, αν και σε χαμηλότερα επίπεδα από ό,τι μήνες νωρίτερα.

Η επακόλουθη απεικόνιση αποκάλυψε επίσης μη φυσιολογική συνολική διαμήκη καταπόνηση, ένα μέτρο της καρδιακής λειτουργίας, στα τρία τέταρτα των ασθενών, με μικρή αλλαγή από τις αρχικές εξετάσεις, καθώς και «σημαντικά βελτιωμένα» μέτρα άντλησης αίματος και χωρίς ανίχνευση περιφερειακού τοιχώματος προβλήματα κίνησης, μια άλλη ανωμαλία.

Οι ερευνητές είπαν ότι ενώ τα συμπτώματα «ήταν παροδικά και οι περισσότεροι ασθενείς φαινόταν να ανταποκρίνονται στη θεραπεία», η μελέτη έδειξε «εμμονή μη φυσιολογικών ευρημάτων», σημειώνοντας ότι η όψιμη ενίσχυση του γαδολινίου είναι γνωστή ως δείκτης καρδιακής βλάβης και σχετίζεται με χειρότερη πρόγνωση σε ασθενείς με τυπική μυοκαρδίτιδα.

Τα ευρήματα «εγείρουν ανησυχίες για πιθανές πιο μακροπρόθεσμες επιπτώσεις», έγραψαν, προσθέτοντας ότι σκοπεύουν να επαναλάβουν την απεικόνιση ένα χρόνο μετά το εμβόλιο για να αξιολογήσουν εάν τα προβλήματα εξακολουθούν να υπάρχουν.

Τα ευρήματα δημοσιεύτηκαν μετά από αξιολόγηση από ομοτίμους στο The Journal of Pediatrics . Οι ερευνητές είπαν ότι δεν έλαβε χρηματοδότηση για την εργασία.

Η Pfizer και το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των Η.Π.Α. (CDC) δεν απάντησαν μέχρι στιγμής στα αιτήματα για σχολιασμό, όπως άλλωστε ήταν αναμενώμενο

Ο Δρ Anish Koka, ένας καρδιολόγος που δεν συμμετείχε στη μελέτη, είπε ότι τα ευρήματα υποδηλώνουν ότι το 60 έως 70 τοις εκατό των εφήβων που παθαίνουν μυοκαρδίτιδα από ένα εμβόλιο για τον COVID-19 μπορεί να μείνουν με μια ουλή στην καρδιά τους.

«Σίγουρα, τα παιδιά που είχαν αρκετά έντονους πόνους στο στήθος για να αξίζουν να αναζητήσουν ιατρική βοήθεια, πρέπει τουλάχιστον να βεβαιωθούν ότι θα υποβληθούν σε μαγνητική τομογραφία παρακολούθησης», είπε στους The Epoch Times σε ένα μήνυμα στο Twitter, προσθέτοντας ότι τα ευρήματα «θα πρέπει να έχουν σαφείς συνέπειες για η συζήτηση γύρω από τα εμβόλια, ειδικά για τους άνδρες έφηβους υψηλού κινδύνου… και σίγουρα για τους υποχρεωτικούς εμβολιασμούς».

Τα εμβόλια Pfizer και Moderna για τον COVID-19, και τα δύο βασισμένα στην τεχνολογία αγγελιοφόρου RNA, έχουν συνδεθεί με διάφορες μορφές καρδιακής φλεγμονής, συμπεριλαμβανομένης της μυοκαρδίτιδας και της περικαρδίτιδας, σύμφωνα με δεδομένα από πολλές χώρες.

Οι παθήσεις έχουν παρατηρηθεί σε πολύ υψηλότερα από τα αναμενόμενα ποσοστά στους νέους, ιδιαίτερα στους νεαρούς άνδρες , σύμφωνα με στοιχεία που αναφέρθηκαν στο CDC. Η ομάδα που κινδυνεύει περισσότερο είναι οι άνδρες 16 και 17 ετών, οι οποίοι έχουν αναφέρει ποσοστά 69 ανά εκατομμύριο μετά από δεύτερες δόσεις της κύριας σειράς δύο δόσεων της Pfizer στις Ηνωμένες Πολιτείες. Τα προβλήματα είναι πιθανό να υποδηλώνονται .

Η φλεγμονή της καρδιάς συχνά αφήνει τους ανθρώπους με δύσπνοια, με πόνο στο στήθος και άλλα συμπτώματα. Πολλοί ασθενείς εισάγονται στο νοσοκομείο και έχει αναφερθεί μικρός αριθμός θανάτων .

Μια έρευνα που διεξήχθη σε μερικούς από τους νέους των οποίων οι παθήσεις αναφέρθηκαν στο CDC τουλάχιστον 90 ημέρες αφότου παρουσίασαν για πρώτη φορά συμπτώματα, διαπίστωσε ότι περίπου οι μισοί εξακολουθούσαν να υποφέρουν από τουλάχιστον ένα σύμπτωμα, όπως πόνο στο στήθος.

Περίπου 4 στους 10 ασθενείς εξακολουθούσαν να υπόκεινται σε περιορισμούς άσκησης μήνες μετά την εμφάνιση της φλεγμονής, σύμφωνα με μια παράλληλη έρευνα με τους παρόχους υγειονομικής περίθαλψης των ασθενών.

Οι πάροχοι αποκάλυψαν επίσης ότι η καρδιακή απεικόνιση που έγινε μήνες μετά την εμφάνιση των συμπτωμάτων εξακολουθούσε να δείχνει ανωμαλίες για ορισμένους ασθενείς, με την όψιμη ενίσχυση του γαδολινίου να είναι η πιο συχνή.

loading...