ΕΛΑΧΙΣΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ: “Θα μιλήσουν τα όπλα από αύριο;” για αυτό είπε ο Σουλτάνος “δεν θα του ξαναμιλήσω”;

 



Αδελφοί όπως διαπληκτιζόταν ο Πούτιν με τον Ζελένσκι λίγο πριν ξεσπάσει ο πόλεμος στην Ουκρανία, όλο αυτό το σκηνικό θυμίζει τα δικά μας;

Φώτο από fb και την Φιλιππία ΒενετσάνουΓράφει ο Δρ. Κωνσταντίνος Βαρδάκας

Τα γεγονότα έχουν υπερκεράσει τα πολιτικά μας δρώμενα – αυξήθηκαν οι ταχύτητες προς εμπλοκή με την τουρκία.

” Turkish president says Greek Prime Minister Kyriakos Mitsotakis does not exist for him” (δεν υπάρχει για μένα ο Έλληνας πρωθυπουργός, είπε και κάποιοι έπεσαν από τις καρέκλες τους)

ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ σαν να έχει διακόψει διπλωματικές σχέσεις – το επόμενο να ανακαλέσει τις πρεσβείες.

«Δεν υπάρχει πλέον για εμένα. Δεν θα συμφωνήσω ποτέ να συναντηθώ μαζί του. Θα συνεχίσουμε τον δρόμο μας με έντιμους πολιτικούς», είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Επίσης, ο Ταγίπ Ερντογάν είπε ότι η Τουρκία δεν θα πραγματοποιήσει το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με την Ελλάδα, λόγω των δηλώσεων του Έλληνα πρωθυπουργού κατά της Τουρκίας προς τους ηγέτες των ΗΠΑ” ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ στο https://www.iefimerida.gr/politiki/erntogan-egine-toyrkos-me-mitsotaki-athina

Σκληρές δηλώσεις, που δυναμιτίζουν έτι περαιτέρω το κλίμα, έκανε ο Τούρκος πρόεδρος μετά τη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου. «Για μένα δεν υπάρχει πια Μητσοτάκης» είπε ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ξεκαθαρίζοντας ότι δεν σκοπεύει να συναντηθεί ξανά με τον Έλληνα πρωθυπουργό.

Τα γεγονότα είναι απείρως πιο συγκλονιστικά από αυτά που ακούγονται.

Κάποιοι τρίβουν τα χέρια τους καθότι ανοίγει εν δυνάμει πολεμικό μέτωπο που θα αποφορτίσει εν μέρει την Ρωσική πίεση στις Βαλτικές χώρες ενόψει της εισόδου των στο ΝΑΤΟ.

Επίσης αρκετοί είναι αυτοί που βλέπουν αναδιαμόρφωση της Συνθήκης του Μοντρέ που διέπει την ναυσιπλοία των ΣΤΕΝΩΝ μόλις πάρει φωτιά το ΑΙΓΑΙΟ.

Ένας άγιος γέροντας, συγκεκριμένα ο Γέροντας Ιωσήφ ο Βατοπαιδινός μαρτύρησε πριν χρόνους “θα ερεθίσουν τους τούρκους για να τους φέρουν να κάνουν την δουλειά τους”

Ένας άλλος ΑΓΙΟΣ , ο Όσιος Παίσιος είπε στον προσκυνητή Κ.Δ το 1990 στην Παναγούδα μεταξύ των άλλων:

ΠΑΝΑΓΟΥΔΑ 1990  δημοσιεύθηκε από το “ΗΓΓΙΚΕΝ”, 23 Σεπτεμβρίου 2012

« Μόλις ήρθε μέσα του λέω “γέροντα, έχω έναν λογισμό. Τι θα γίνει με την Ελλάδα; Πες μου αν είναι ευλογημένο”.

Μου λέει ο γέροντας “θα σου πω… Εγώ μου λέει δεν θα το δω, εσύ θα το δεις. Θα γίνει επί των ημερών σου! Εσύ θα το ζήσεις το γεγονός αυτό… Το πρόβλημα θα αρχίσει από την Θράκη. 

Θα είναι ένα διπλωματικό επεισόδιο το οποίο δεν θα μπορεί να λυθεί. Τότε όμως οι δήθεν «φίλοι» μας θα βοηθήσουν την Ελλάδα μας αλλά στην ουσία αυτοί θα έχουν το μυαλό τους στα Δαρδανέλια και στην Ευρωπαϊκή Τουρκία.

Από εκεί θα αρχίσει, από την Θράκη!”.

Τον ρωτάω “εμείς θα λάβουμε μέρος σε ό,τι γίνει;”

“Όχι!”, μου λέει. ”Εμείς θα φτάσουμε μέχρι το σημείο της γενικής επιστράτευσης. 

Χάρην των μικρών των παιδιών, των μοναχών και άλλων που προσεύχονται ο Θεός θα μας λυπηθεί και δεν θα μας αφήσει να λάβουμε μέρος στον πόλεμο που θα γίνει. 
Θα την πατήσουν αυτοί οι δήθεν «φίλοι» μας και οι άλλοι…”»http://topothoumeno.blogspot.gr/2018/03/blog-post_67.html

https://www.triklopodia.gr/%CF%84%CE%B1%CE%AF%CF%82-

ΤΩΡΑ αν είχαμε δίκαιο μόλις προχθές που επισημαίναμε:

” είναι τόσο δύσκολες οι ώρες που πρέπει να βάλετε ειδική ομάδα ψυχολόγων να παρακολουθεί τον γείτονα από απόσταση” βλ.https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/2022/05/blog-post_23.html

Ο ΘΕΟΣ ΒΟΗΘΟΣ

ΣΤΩΜΕΝ Καλώς

https://konstantinoupolipothoumeno.blogspot.com/

loading...