Ελένη Παπουτσή Εκπαιδευτικός Κλινική ψυχολόγος * 

20 γυναικοκτονίες μέσα σε 17 μήνες. Κάτι παρόμοιο σε λιγότερη έκταση γινόταν και παλαιότερα, αλλά τώρα τα μαθαίνουμε άμεσα και βλέπουμε ότι είμαστε πολύ πίσω ως ανθρώπινες ψυχές .

Παρά τις βόλτες του ανθρώπου στους πλανήτες και την ανάπτυξη της τεχνολογίας, τα χαμηλά ένστικτα έχουν παραμείνει σε μερικά άτομα.

Για να διαιωνίζονται σημαίνει ότι γίνονται λάθη από όλες τις πλευρές που πρέπει το κράτος να μεριμνήσει για αυτά. Η πρώτη αιτία είναι οι γονείς των δολοφόνων που βλέπουν τάσεις (αν δεν τις βλέπουν πάλι ευθύνονται) και δεν κάνουν τίποτα να τις μειώσουν στο παιδί, με διαχείριση θυμού , ώστε να εξαλειφτούν.

Εδώ ευθύνονται και τα σχολειά που έπρεπε να το κάνουν ως υποχρεωτικό μάθημα σε αγόρια και σε  γονείς που βλέπουν τέτοιες τάσεις . Πρέπει να εξετάζονται στα σχολεία από ψυχολόγους, όχι από εκπαιδευτικούς μόνο.

Οι ίδιοι οι άντρες που νιώθουν κατώτεροι, που είναι άνεργοι,χωρίς εισόδημα, χωρίς ενδιαφέροντα , εσωστρεφείς με ναρκισσιστικές διαταραχές ταυτόχρονα , και που λόγω εγκλεισμών  τώρα έχουν λανθάνουσες καταθλίψεις, πρέπει να ψυχοεκπαιδευονται με δωρεάν ψυχοεκπαίδευση σε κάθε πόλη. Υποχρεωτικά σαν να πηγαίνουν σχολείο.

Οι νόμοι πρέπει να αλλάξουν. Συνήθως αυτοί βγαίνουν και κάνουν άλλες οικογένειες. Αυτός που είχε τεμαχίσει τη γυναίκα του, πανέμορφη, 33 ετών (αυτοί συνήθως είναι αρκετά μεγαλύτεροι και ζηλεύουν) και την έβαλε στον κάδο, το 85 στα Πατήσια, βγήκε, σπούδασε και έχει κάνει άλλη οικογένεια. Φυσικά την κόρη του δεν θέλει να την πειράξει κανένας.

Αν ήξεραν ότι θα έμεναν μέσα ισόβια δεν θα το έκαναν. Δεν αγαπούν ούτε τα παιδιά τους όταν σκοτώνουν η κακοποιούν τη μάνα. Θυμάστε έναν νυν βουλευτή της ΝΔ που είπε μέσα στη βουλή ότι μπορεί να σκοτώσω τη γυναίκα μου, αλλά αγαπάω τα παιδιά μου; Αυτή δεν είναι αγάπη .

Τα κορίτσια και οι γυναίκες για να σώσουν τους εαυτούς τους και τα παιδιά τους, πρέπει πριν ζητήσουν χωρισμό, να έχουν δημιουργήσει μια αντίληψη πραγματική, του ποιος είναι αυτός που θα το πουν. Τα πτυχία δεν το μαθαίνουν αυτό. Είναι εντελώς άσχετο. Θα ρωτήσουν ειδικούς που θα είναι δωρεάν σε κάθε πόλη, για το πώς πρέπει να το χειριστούν. Πρέπει να έχουν αντίληψη αν ο άλλος έχει ψυχοπαθολογία και να ξέρουν ότι αφού απειλεί θα το κάνει. Δεν το παραβλέπουμε. Μόνο μπροστά σε τρίτους η συζήτηση με ασφαλιστικά μέτρα για να μην πλησιάζει.

Οταν πρόκειται για απλό σύντροφο που ειναι μαζι του  και βλεπουν οτι θυμωνει ευκολα και αδικαιολογητα,  να επικαλούνται ασθενεια μεταδοτική για να φευγουν με δικαιολογια ήρεμα  (οπως ψώρα, φυματίωση AIDS , COVID κλπ). Σωζουν τη ζωή τους.  

Τα θύματα είναι τα παιδιά που θέλουν στήριξη ουσιαστική και πραγματική. Πρέπει να φύγουν από εκεί, ν αλλάξουν ζωή με στήριξη και συζητήσεις.

Οι γυναικοκοκτονίες (ετσι πρέπει να λέγονται την εποχή μας) που βλέπουμε, είναι σαν τις κατσαρίδες. Από πίσω πιθανον να κρυβονται   (εκτος τους φονους των σωματων που βλεπουμε)  φόνοι των ψυχών και των πνευμάτων που δε φαίνονται δια γυμνού οφθαλμού. Εκδηλώνονται με αυτοάνοσα , με ψυχοφάρμακα κλπ.

15900 η γραμμή για πρώτες βοήθειες στην Ελλάδα και να ζητούν βοήθεια από όποιον άλλον μπορούν. Να παρεχουμε βοηθεια σε ολες αυτες τις γυναικες. 

Να μη ντρέπονται. Γερό νευρικό σύστημα στα παιδιά από μικρά, να ξέρουν να μάχονται, αυτοεκτίμηση , ασφάλεια μέσα τους, αγάπη του πλησίον ως εαυτού, αυτογνωσία , αυτοπαρατήρηση και να προσελκύουν υγιείς σχέσεις .  

Οι υγιεις σχεσεις δεν ειναι μια φαινομενικά  ωραία οικογένεια. Αυτό είναι το φαίνεσθαι. Μεσα στο σπιτι, τους εγκεφάλους τους, τις ψυχες τους, γινονται διαφορετικες διεργασίες και δυσλειτουργίες τις περισσότερες φορές.   Πολλοί άνθρωποι κρυψίνοες  το κρυβουν για να μη χαλάσουν την εικόνα και κρυβονται. 

Όχι μόνο αγάπη τους εαυτού που διαφημίζεται , γιατί πολλοί το παίρνουν ως εγωκεντρισμό. Να εξαλείφουν τις ναρκισσιστικές διαταραχές με θεραπείες . Να ανεβάζουν το πνεύμα τους και να μη τολμάει ΚΑΝΕΝΑΣ να τα υποβιβάζει ποικιλοτρόπως… ειδικά όταν δεν έχει γνώσεις .

Και για τα αγόρια βέβαια ισχύει αυτό. Ξέρετε πόσες γυναίκες όταν ακούν φόνο , λένε. <Ευτυχώς εγώ τη γλύτωσα …> Πολλές. Άντρες λένε, <ευτυχώς απαλλάχτηκα, γιατί θα αρρώσταινα. Μου εξάντλησε τη ψυχή αυτή>. 

Παιδεία, Παιδεία, Παιδεία και  ψυχοεκπαίδευση πρωτα στους γονείς και στα παιδια  από το Δημοτικό. Υποχρεωτικά. 

Ελένη Παπουτσή Εκπαιδευτικός Κλινική ψυχολόγος

loading...