Μεντβέντεφ: Αυτά θα γίνουν στην συνέχεια στον πλανήτη! Ποια ΝΕΑ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΤΑΞΗ θα καλωσορίσει η Ρωσία

 Έρχεται ΠΕΙΝΑ σε χώρες και ξέσπασμα περιφερειακών συγκρούσεων, είπε…

Αυτή την εβδομάδα, ο πρώην πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ προέβλεψε ότι θα υπάρξουν πολλές παγκόσμιες συνέπειες ως συνέπεια των κυρώσεων που επιβλήθησαν, ενώ τόνισε πως μετά την σύγκρουση στην Ουκρανία τελειώνει ο αμερικανοκεντρικός κόσμος, ΤΟΥΤΕΣΤΙΝ: ΣΤΟΝ ΟΡΙΖΟΝΤΑ ΟΙ Ρώσοι βλέπουν ΜΟΝΟ παγκόσμια συγκυβέρνηση και όχι μονοπολικό διεθνιστικό κέντρο εξουσίας.

Συγκεκριμένα, ο Μεντβέντεφ, ο οποίος είναι αντιπρόεδρος του Συμβουλίου Ασφαλείας της Ρωσίας, έγραψε στο κανάλι κοινωνικής δικτύωσης Telegram την Παρασκευή ότι πιστεύει ότι οι επιπτώσεις των κυρώσεων θα γίνουν αισθητές διεθνώς.

Σε μια ανάρτηση με τίτλο, Τι θα συμβεί στη συνέχεια, ή ο κόσμος μετά τις αντιρωσικές κυρώσεις, ο Μεντβέντεφ περιέγραψε σε 10 σημεία σε σχέση με το πώς θα μπορούσαν να καταρρεύσουν οι αλυσίδες εφοδιασμού, ο πληθωρισμός θα μπορούσε να εκτιναχθεί και θα επακολουθήσουν παγκόσμια επισιτιστική και χρηματοπιστωτική κρίση, με την Ρωσία προφανώς να αντέχει ως αυτάρκες κράτος.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ, αντιπρόεδρος του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας, έγραψε στο Telegram την Παρασκευή ότι πιστεύει ότι θα υπάρξουν παγκόσμιες συνέπειες στις κυρώσεις στη Ρωσία. Στη φωτογραφία, ο Μεντβέντεφ με μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας στη Μόσχα στις 21 Φεβρουαρίου 2022.

Είπε ότι οι ενεργειακές κυρώσεις στη Ρωσία θα προκαλέσουν υψηλότερες τιμές των ορυκτών καυσίμων και θα επιβραδύνουν την ανάπτυξη της ψηφιακής οικονομίας. Θεωρεί επίσης ότι θα μπορούσε να υπάρξει μια «ολική διεθνής επισιτιστική κρίση» στην οποία ορισμένες χώρες θα αντιμετωπίσουν «πείνα».

Τόνισε ότι οι ανεπίλυτες στρατιωτικές συγκρούσεις θα φουντώσουν, θα εμφανιστούν νέες επιδημίες και οι διεθνείς θεσμοί που δεν κατάφεραν να διευθετήσουν «την κατάσταση στην Ουκρανία», όπως το Συμβούλιο της Ευρώπης θα χάσουν την σημασία τους.

Ωστόσο, πρότεινε επίσης ότι οι κυρώσεις θα μπορούσαν να αποτελέσουν το έναυσμα για μια νέα παγκόσμια τάξη που η Μόσχα είχε δηλώσει προηγουμένως ότι θα καλωσόριζε.

Σε αυτό έγραφε πώς «θα δημιουργηθούν νέες διεθνείς συμμαχίες χωρών που θα βασίζονται σε πραγματιστικά και όχι σε ιδεολογικά αγγλοσαξονικά κριτήρια».

«Ως αποτέλεσμα, θα δημιουργηθεί μια νέα αρχιτεκτονική ασφάλειας», η οποία θα αναδείκνυε, «την αδυναμία των δυτικοποιημένων εννοιών των διεθνών σχέσεων»! Επίσης ο Μεντβέντεφ προέβλεψε «την κατάρρευση της ιδέας ενός αμερικανοκεντρικού κόσμου».

loading...