Μόσχα: “Τα αρχέγονα εδάφη επιστρέφουν”! – Απευθείας ένταξη της Χερσώνας στην Ρωσία – Μελετούν ανασύσταση της “Επαρχίας Ταυρίδας”

 Νέες εδαφικές απώλειες για την Ουκρανία

Αλλαγή πλεύσης φαίνεται πως έχουμε από την Μόσχα με ακύρωση της διενέργειας δημοψηφισμάτων και ένταξης των περιοχών που καταλαμβάνονται απευθείας στην Ομοσπονδία της Ρωσίας.

Το σχέδιο ίδρυσης με δημοψήφισμα της “Δημοκρατία της Χερσώνας” ακυρώνεται και η περιοχή ενσωματώνεται απευθείας στην Ρωσία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες. Το έμβλημα παραμένει αυτό που ανακοινώθηκε, ο Βυζαντινός αετός των Ρομανώφ του 1803, όμως η περιοχή θα αποτελέσει αναπόσπαστο τμήμα της ρωσικής Ομοσπονδίας.

Ταυτόχρονα στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η ανασύσταση της “Επαρχίας Ταυρίδας” η οποία θα περιλαμβάνει τα εδάφη της Κριμαίας, της Χερσώνας, του Ζαπορίζιε και ορισμένων άλλων περιοχών.

Στην Χερσώνα έχει διοριστεί ήδη εδώ και καιρό νέος Δήμαρχος. Πρόκειται για τον Oleksandr Kobets. Νέος επικεφαλής της περιφερειακής Διοίκησης είναι ο Volodymyr Saldo.

Διαβάστε επίσης ΕΔΩ

Μόσχα: “Τέλος η Νότια Ουκρανία” – Ο βυζαντινός αετός των Ρομανώφ της ρωσικής Αυτοκρατορίας επίσημο έμβλημα της Χερσώνας! (εικόνα)

“Τα αρχέγονα εδάφη επιστρέφουν”

“Η περιοχή Χερσώνα θα γίνει μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας” δήλωσε ο Kirill Stremousov, αναπληρωτής επικεφαλής της στρατιωτικής-πολιτικής διοίκησης της περιοχής που διορίστηκε από την Ρωσία.

Έτσι, επιβεβαίωσε έμμεσα την προηγούμενη δήλωση του Γραμματέα του Γενικού Συμβουλίου της Ενωμένης Ρωσίας Αντρέι Τουρτσάκ μετά από συνάντηση με τον Volodymyr Saldo (επικεφαλής της περιφερειακής διοίκησης) ότι «η Ρωσία είναι εδώ για πάντα», αναφερόμενος στα εδάφη που ελέγχονται από τις ρωσικές Ένοπλες Δυνάμεις και μονάδες της Λαϊκής Πολιτοφυλακής του Ντονέτσκ και του Λουγκάσνκ.

Ο Στρεμούσοφ τόνισε ότι η περιοχή σκοπεύει να «ζήσει ως μέρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας και θα μοιάζει με κάτι κοντά στην Κριμαία όσον αφορά τον ρυθμό ανάπτυξης».

Σημείωσε επίσης ότι «κανείς δεν θα επιβάλει τίποτα, αλλά τα αρχέγονα ρωσικά εδάφη πρέπει να επιστρέψουν στην ιστορική κοιτίδα πολιτισμού και αξιών τους

Δεν υπήρξε ποτέ Μπαντέρα, ναζισμός και άλλες παρόμοιες φιγούρες εδώ, αυτή είναι η αρχέγονη ρωσική γη, κάθε σπιθαμή της οποίας χύνεται με το αίμα Ρώσων στρατιωτών, ξεκινώντας από τον Σουβόροφ, τελειώνοντας με αυτούς που είναι πλέον αθάνατοι και κείτονται στους τάφους».

Σε αυτό το στάδιο ανάπτυξης, η Χερσώνα οδεύει προς τη σταθεροποίηση του τραπεζικού συστήματος. Πρέπει να πληρώσουμε χρήματα – συντάξεις, μισθούς, κοινωνική ασφάλιση, πρέπει να σταθεροποιήσουμε το έργο των επιχειρήσεων και να επιστρέψουμε όχι μόνο στην ειρηνική ζωή, αλλά και στην ανάπτυξη της περιοχής”.

Ανακοίνωσε επίσης την πρόθεση της περιφερειακής διοίκησης να προσφύγει στη ρωσική ηγεσία με αίτημα επίλυσης αυτού του ζητήματος.

“Δεν θα κάνουμε δημοψήφισμα – Θα ενταχθούμε στην Ρωσία”

«Δεν σκοπεύουμε να κάνουμε δημοψήφισμα και να δημιουργήσουμε μια Δημοκρατία όπως συνέβη στο Ντονέτσκ και στο Λουγκάνσκ.

Σήμερα και βάσει των δυνατοτήτων που έχουμε, θα ενσωματωθούμε όσο το δυνατόν περισσότερο στη Ρωσική Ομοσπονδία.

Ήδη φέτος, οι κάτοικοι της Χερσώνας θα έχουν την ευκαιρία να αποκτήσουν ρωσικό διαβατήριο» υπογράμμισε ο Stremousov.

“Στις περιοχές Χερσώνα και Ζαπορίζιε, συναλλάσσονται πλέον σε ρούβλια. Το εμπόριο στην περιοχή Χερσώνα θα γίνεται πλέον σε ρούβλια, το εθνικό νόμισμα της Ρωσικής Ομοσπονδίας, αντί για το Γρίβνα, το εθνικό νόμισμα της Ουκρανίας.

Ωστόσο, θα υπάρξει μια μεταβατική περίοδος τεσσάρων μηνών, όταν τόσο το ρούβλι όσο και το Γρίβνα θα κυκλοφορούν στην περιοχή. Μετά από αυτήν την περίοδο, οι διακανονισμοί θα πραγματοποιούνται αποκλειστικά σε ρούβλια” δήλωσε από την πλευρά του, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της Κριμαίας Muradov.

Ενσωματώνονται οι περιοχές στην Ρωσία

Ταυτόχρονα, στις περιφέρειες Ζαπορίζιε και Χερσώνα έχουν δημιουργηθεί πολιτικοστρατιωτικές διοικήσεις και άρχισε η μετάδοση ρωσικών τηλεοπτικών καναλιών και ραδιοφώνου ενώ αποκαθίστανται οι εμπορικοί δεσμοί με την Κριμαία.

“Οι περιοχές αυτές πλέον θα λαμβάνουν φυσικό αέριο και ηλεκτρισμό από τη Ρωσία μέσω της Κριμαίας, οι πυλώνες ηλεκτρικής ενέργειας που ανατινάχθηκαν από Ουκρανούς εξτρεμιστές το 2015 αποκαθίστανται ” δήλωσε ο επικεφαλής της Κριμαίας.

Παράλληλα, η Ρωσία ανακατεύθυνε την κίνηση των χρηστών του διαδικτύου στην περιοχή της Χερσώνας που έχει καταλάβει μέσω ρωσικών υποδομών τηλεπικοινωνιών, όπως ανακοίνωσε ο οργανισμός εποπτείας για την ασφάλεια στον κυβερνοχώρο NetBlocks.

“Η σύνδεση στο διαδίκτυο γίνεται μέσω ρωσικών υποδομών αντί της χρήσης ουκρανικών τηλεπικοινωνιακών υποδομών και έτσι υπάγεται τώρα στους κανονισμούς της Ρωσίας για τη λειτουργία του διαδικτύου, αναφορικά με τις παρακολουθήσεις και την λογοκρισία,” ανέφερε ο οργανισμός NetBlocks.

Στο τραπέζι η “Επαρχία της Ταυρίδας”

Στο τραπέζι των συζητήσεων έχει πέσει η ανασύσταση της “Επαρχίας της Ταυρίδας”. Ο Boris Rozhin, στρατιωτικός εμπειρογνώμονας που ζει στην Κριμαία, δήλωσε για το θέμα αυτό:

“Πράγματι, μια τέτοια επαρχία υπήρχε μέχρι το 1917. Περιλάμβανε, όπως γνωρίζετε, τα εδάφη των περιοχών της Κριμαίας, της Χερσώνας, του Ζαπορίζιε και ορισμένων άλλων.

Κατά τη γνώμη μου, το κυριότερο είναι ότι τα ιστορικά εδάφη της “Novorossiya” (Νέας Ρωσίας) – από την Οδησσό μέχρι το Χάρκοβο – να βρεθούν υπό τον έλεγχο της Ρωσίας και ότι υπάρχει μια διαδικασία ένταξής τους σε έναν ενιαίο πολιτικό, κοινωνικο-οικονομικό και πολιτιστικό χώρο.

Είναι απαραίτητο να αποκατασταθεί ένας ενιαίος οικονομικός μηχανισμός που προϋπήρχε εδώ και περιλάμβανε τον αγροτικό τομέα, τις διαδρομές logistics, τις ροές κυκλοφορίας και πολλά άλλα. Και ποια θα είναι η εδαφική διαίρεση δεν είναι τόσο σημαντική. Σε κάθε περίπτωση, κάποια αποδεκτή μορφή θα εμφανιστεί στο μέλλον”.

Πρόσφατα και ο βουλευτής της Κρατικής Δούμας από την Κριμαία, Mikhail Sheremet, πρότεινε την ανασύσταση της “Επαρχίας Ταυρίδας” εντός των ιστορικών της ορίων όπως την περιέγραψε ο Boris Rozhin.

Υπέρμαχος της αλλαγής αυτής ήταν και ο αποθανών Βλαντίμιρ Ζιρινόφσκι, ο οποίος υποστήριζε πως το σημερινό όνομα είναι κατάλοιπο των Τατάρων.

«Ταυρίδα, είναι καθαρό ελληνικό όνομα. Όπως είναι η Σεβαστούπολη, η Θεοδοσία, το Κέρτς-Κέρας (αρχαίο Παντικάπαιον), η Ευπατορία- είναι όλες ελληνικές πόλεις! Ενώ η ονομασία Κριμαία- Κριμ, είναι καθαρά τατάρικη» είχε δηλώσει ο ίδιος παλαιότερα.

Αρθρογράφος: Βασίλης Καπούλας

warnews247.gr

loading...