Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την χώρα


Λόιντ Όστιν: «Η Ελλάδα συμφώνησε να στείλει πυροβόλα στην Ουκρανία κατά των ρωσικών δυνάμεων»

Την αποκάλυψη την έκαναν οι αμερικανικοί NY Times οι οποίοι μάλιστα αναφέρουν πως το αίτημα έγινε από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Στρατηγό Mark A. Milley ο οποίος ανέλαβε να τηλεφωνήσει στην ελληνική κυβέρνηση.

H Eλλάδα συμφώνησε να παραδώσει αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 στην Ουκρανία τα οποία θα χρησιμοποιηθούν κατά του ρωσικού Στρατού όπως αποκάλυψε ο ίδιος ο Αμερικανός ΥΠΑΜ Λόιντ Όστιν.


Ορισμένα από τα «νέα πακέτα βοήθειας» από αυτές τις χώρες, που περιλαμβάνουν την Ιταλία, την Ελλάδα, τη Νορβηγία και την Ιρλανδία, θα περιέχουν «κρίσιμης σημασίας συστήματα πυροβολικού και πυρομαχικά, συστήματα παράκτιας άμυνας, άρματα μάχης και άλλα τεθωρακισμένα οχήματα», είπε ο Όστιν κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου στο Πεντάγωνο.


«New arms donations highlighted by the defense secretary included Danish Harpoon anti-ship launchers and missiles; Czech attack helicopters, tanks, and rocket systems; and more artillery from Italy, Greece, Norway, and Poland. Overall, Austin said the United Kingdom has played a “leading role” in helping to coordinate and send its arms into Ukraine» όπως αναφέρει αυτολεξεί το airforcemag.com.


Αυτό σημαίνει πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη συνεχίζει να θέτει σε κίνδυνο την χώρα και την βάζει στο «στόχαστρο» της Ρωσίας μετατρέποντάς την σε ένα άκρως εχθρικό κράτος για την Μόσχα.


Περίπου 20 χώρες της Ομάδας Επαφής της Ουκρανίας «συμφώνησαν να συνεισφέρουν νέα πακέτα στρατιωτικής βοήθειας για να βοηθήσουν τα ουκρανικά στρατεύματα να αντιμετωπίσουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιτίθενται στη χώρα τους τελευταίους τρεις μήνες», ανακοίνωσε το βράδυ της Δευτέρας ο Αμερικανός Υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν.


Η ανακοίνωση ήταν το αποτέλεσμα μιας τηλε-συνάντησης νωρίτερα των κορυφαίων Υπουργών Άμυνας από 47 έθνη στην ομάδα επαφής «για να συζητήσουν τις προσπάθειες να βοηθηθεί η Ουκρανία να κερδίσει τον πόλεμό της εναντίον της Ρωσίας», δήλωσε ο στρατηγός Μαρκ Μίλεϊ.Δεν υπάρχουν σχόλια :