Η επιβολή της χρήσης μάσκας δημιούργησε μια γενιά νηπίων που δυσκολεύεται με τον προφορικό λόγο και τις κοινωνικές δεξιότητες. Έγκλημα κατά των νέων γενεών

Τα βρέφη «δεν ήταν σε θέση να δουν τις κινήσεις των χειλιών ή τα σχήματα του στόματος τόσο τακτικά». Μια λογοθεραπεύτρια επισημαίνει ότι η κλινική της έχει δει 364% αύξηση στις παραπομπές ασθενών από μωρά και νήπια…!

Οι περιορισμοί λόγω των Απαγορευτικών (lockdowns), συμπεριλαμβανομένων των ενηλίκων που φορούν μάσκες προσώπου, έχουν αφήσει μια γενιά μωρών και νηπίων να δυσκολεύονται με την ομιλία και τις κοινωνικές δεξιότητες, σύμφωνα με επίσημη έκθεση.


Πηγή: Summit News

Άρθρο του Paul Joseph Watson

Μετάφραση: Απολλόδωρος – Συνεργάτης του Ελλήνων Αφύπνιση

Επιθεωρητές που εργάζονται για λογαριασμό της Ofsted διαπίστωσαν ότι το γεγονός ότι τα βρέφη περιβάλλονται από ενήλικες που φορούν μάσκες προσώπου για σημαντικά χρονικά διαστήματα τα τελευταία δύο χρόνια έχει βλάψει τις μαθησιακές και επικοινωνιακές τους ικανότητες.

Εκείνα που κλείνουν τα δύο τους χρόνια “θα έχουν περιτριγυριστεί από ενήλικες που φορούν μάσκες για όλη τους τη ζωή και ως εκ τούτου δεν θα μπορούν να δουν τις κινήσεις των χειλιών ή τα σχήματα του στόματος τόσο τακτικά”, διαπιστώθηκε στην έκθεση.

“Ορισμένοι πάροχοι ανέφεραν ότι οι καθυστερήσεις στην ανάπτυξη του λόγου και της ομιλίας των παιδιών οδήγησαν στο να μην κοινωνικοποιούνται με άλλα παιδιά τόσο εύκολα όσο θα περίμεναν προηγουμένως”, προστίθεται.

Οι περιορισμοί άφησαν επίσης τα νήπια να δυσκολεύονται να μπουσουλήσουν, να χρησιμοποιήσουν ανεξάρτητα την τουαλέτα και να κάνουν φίλους.

Οι καθυστερήσεις στη μάθηση είχαν επίσης παλινδρομήσει ορισμένα παιδιά στο στάδιο όπου χρειάζονταν βοήθεια σε βασικές εργασίες, όπως το να βάζουν το παλτό τους και να φυσάνε τη μύτη τους.

“Ανησυχώ ιδιαίτερα για την ανάπτυξη των μικρότερων παιδιών, η οποία, αν δεν αντιμετωπιστεί, θα μπορούσε ενδεχομένως να προκαλέσει προβλήματα στα δημοτικά σχολεία στη συνέχεια”, δήλωσε η επικεφαλής επιθεωρήτρια Amanda Spielman.

Προηγουμένως είχαμε επισημάνει μια άλλη μελέτη από τη Γερμανία, η οποία διαπίστωσε ότι η ικανότητα ανάγνωσης των παιδιών έχει πέσει κατακόρυφα σε σύγκριση με την προ-COVID εποχή, χάρη στις πολιτικές κλειδώματος που οδήγησαν στο κλείσιμο των σχολείων.

Η λογοθεραπεύτρια Jaclyn Theek δήλωσε ότι η χρήση μάσκας κατά τη διάρκεια της πανδημίας προκάλεσε 364% αύξηση στις παραπομπές ασθενών βρεφών και νηπίων.

“Δεν κάνουν καμία προσπάθεια να μιλήσουν και δεν επικοινωνούν καθόλου με την οικογένειά τους”, δήλωσε η ίδια, προσθέτοντας ότι τα συμπτώματα του αυτισμού έχουν επίσης εκτοξευθεί στα ύψη.

«Μια λογοθεραπεύτρια λέει ότι η κλινική της έχει δει “364% αύξηση στις παραπομπές ασθενών από μωρά και νήπια”.

“Είναι πολύ σημαντικό τα παιδιά να βλέπουν το πρόσωπο σας για να μάθουν, ώστε να παρακολουθούν το στόμα σας.”

“Τι στο διάολο έχουμε κάνει; Βάλτε τέλος σε αυτή τη παραφροσύνη”»

loading...