Δημοσκόπηση «ΛΟΥΚΟΥΜΙ» για την Μεγάλη Επανεκκίνηση: Οι Έλληνες απορρίπτουν σιγά-σιγά όλα τα κόμματα

Κόλαφος για το πολιτικό σύστημα και ιδίως για τα κόμματα που διεκδικούν να κυβερνήσουν ξανά την χώρα μετά τις επόμενες εκλογές, με η χωρίς συνεργασία, είναι τα αποτελέσματα της νέας δημοσκόπησης της RealPolls, που παρουσιάζει σήμερα η εφημερίδα «Δημοκρατία».

Με λίγα λόγια γίνεται αυτό που έχουν σχεδιάσει οι διεθνιστές: Ο λαός απορρίπτει τους πολιτικούς, οι οποίοι θα περιορίζονται σε εύθραυστες κυβερνήσεις και θα του προταθεί άλλου είδους εξουσία «πακέτο» με την Μεγάλη Επανεκκίνηση, η οποία προκύπτει από την τεχνητή ενεργειακή κρίση που φέρνουν οι καμικάζι κυβερνήσεις ανά την Δύση.

Η δυσαρέσκεια των πολιτών αποτυπώνεται στην σημαντική μείωση των ποσοστών τόσο της Ν.Δ. όσο και των ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ σε σχέση με την προηγούμενη μέτρηση της ίδιας εταιρίας πριν από έναν μήνα. Παρότι η χώρα έχει εισέλθει ουσιαστικά σε προεκλογική περίοδο, τα κόμματα εξουσίας εμφανίζουν αποσυσπείρωση και οι αναποφάσιστοι, αντί να μειώνονται, βρίσκονται στο υψηλό 15,8%.

Η Ν.Δ. χάνει 1,5% και από το 29% υποχωρεί στο 27,5%, αφού, σύμφωνα με την έρευνα, το 55,6% των ερωτηθέντων θεωρεί μη ικανοποιητικά τα μέτρα αντιμετώπισης της κρίσης, καθώς αυτή θα μπορούσε να αποφευχθεί, αν η κυβέρνηση δεν ακολουθούσε τόσο φανατικά τα μέτρα αυτοκτονικών κυρώσεων απέναντι στην Ρωσία. Μάλιστα, σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις τα ποσοστά της Νέας Δημοκρατία πέφτουν ακόμα και κάτω από το 20%!

Με τέτοιο ποσοστό η αυτοδυναμία της Ν.Δ. όχι μόνο στις πρώτες εκλογές της απλής αναλογικής αλλά και στις επαναληπτικές της ενισχυμένης αναλογικής δεν πρόκειται να επιτευχθεί (αν βέβαια κερδίσει τις εκλογές). Ενδεχομένως μάλιστα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να μην νοιάζεται για την επανεκλογή του, καθώς έχει πολύ καλές σχέσεις με το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ, το οποίο συνηθίζει να εξασφαλίζει το μέλλον των καλών συνεργατών του.

Ο ΣΥΡΙΖΑ υποχωρεί στο 22,6% από το 24,4% και φαίνεται να πληρώνει εκτός των άλλων την εικόνα διχασμού που παρουσίασε στο πρόσφατο συνέδριό του, αφού το μήνυμα που εξέπεμψε και εξέλαβαν οι πολίτες είναι ότι στην πιο δύσκολη περίοδο για την κοινωνία κυριάρχησε η μάχη για τις καρέκλες! Επιπλέον, η αντιπολίτευση που ασκεί περισσότερο βοηθάει παρά δυσκολεύει την κυβέρνηση Μητσοτάκη!

Το ΠΑΣΟΚ / ΚΙΝΑΛ μετά την, κατά πολλούς «υπερβολική» δημοσκοπική έκρηξη του περασμένου χειμώνα, λόγω της εκλογής της νέας ηγεσίας, υποχωρεί συνεχώς -βρίσκεται στο 9,6% από το 10,2%-, λόγω της πόλωσης που καλλιεργούν τα δύο μεγάλα κόμματα, της απουσίας προτάσεων αλλά και της μη επαρκούς ηγετικής προσωπικότητας του Νίκου Ανδρουλάκη.

Στασιμότητα καταγράφει η Ελληνική Λύση (με οριακή πτώση 3,3% από 3,5%), ενώ οριακή άνοδο έχουν το ΚΚΕ και το ΜέΡΑ25. Ποσοστό 2,3% καταγράφει το κόμμα του φυλακισμένου Ηλία Κασιδιάρη Έλληνες για την Πατρίδα, με τους πολίτες να μην εμπιστεύονται πλέον ούτε τα λεγόμενα εθνικιστικά κόμματα, μετά την τελευταία εμπειρία με την Χρυσή Αυγή και τις συνεννοήσεις κάτω από το τραπέζι με την διεθνιστική Αριστερά, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκαν από ψηφοφόρους τους.

Με άλλα λόγια, ο λαός απογοητεύεται για τα κόμματα και περιμένει κάτι άλλο! Τι ακριβώς θα είναι αυτό άραγε;;;

loading...