ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΑ 'ΠΕΡΙΕΡΓΑ' ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΝΟΥΝ ΛΟΓΟ ΟΙ ΡΩΣΟΙ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Αν και ακούγονται επιστημονική φαντασία όλοι δείχνουν να τα φοβούνται

Κατά τον Θανάση Αυγερινό στο OPEN TV στις 12 Μαΐου 2022 σύμφωνα με το Ρωσικό Υπουργείο Άμυνας ανακαλύπτονται στην Ουκρανία εργαστήρια του Αμερικάνικου Πενταγώνου τα οποία έκαναν ‘πειράματα [που] κατά τους Ρώσους διερευνούσαν τεχνικές πρόκλησης κατευθυνόμενων επιδημιών που θα στρέφονται δηλαδή ειδικά κατά εναντίον ορισμένων εθνοτήτων ή κατηγοριών με βάση το DNA τους’.Πρόκειται για τα λεγόμενα εθνοτικά βιολογικά όπλα η κεντρική ιδέα των οποίων είναι να εντοπιστούν διακριτικά γονίδια που φέρονται από μία εθνοτική ομάδα-στόχο, να δημιουργηθεί ένας γενετικά τροποποιημένος ιός και να τον αφήσουν να επιτεθεί μόνο σε εκείνους που φέρουν τα συγκεκριμένα γονίδια. Ένα τέτοιο όπλο, θα μπορούσε ακόμη να στοχεύσει και μία ομάδα εντός του γενικού πληθυσμού μιας χώρας.

Αν και έως σήμερα δεν υπάρχουν απτές ενδείξεις ότι κάποιος έχει φτάσει εκεί, για τουλάχιστον 25 χρόνια ακούγονται από τα πιο επίσημα χείλη των πλέον προηγμένων τεχνολογικώς κρατών (που έχουν και τις καλύτερες υπηρεσίες πληροφοριών) φήμες και διαδόσεις που καθιστούν σαφές ότι φοβούνται ότι οι ανταγωνιστές τους τα αναπτύσσουν.

Στις 28 Απριλίου 1997, ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Γουίλιαμ Κόεν αναφέρθηκε σε εκθέσεις που υποστηρίζουν «ότι ορισμένες χώρες προσπαθούν να επινοήσουν τύπους παθογόνων, ώστε να μπορούν να εξαλείψουν συγκεκριμένες εθνικές ομάδες και φυλές». Μια ανώτερη δυτική πηγή πληροφοριών επιβεβαίωσε ότι το Ισραήλ ήταν μια από τις χώρες που είχε στο μυαλό του ο υπουργός.

Τον Οκτώβριο του 1998, ο Δρ Κρίστοφερ Ντέιβις των βρετανικών υπηρεσιών πληροφοριών σε συνέντευξή του στο δίκτυο PBS είπε ότι «Γενετικά όπλα… σημαίνει ότι μπορείτε να επηρεάσετε τα γονίδια ενός ατόμου εκθέτοντάς τα σε μια ουσία που μπορεί να λειτουργήσει, για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, από μόνη της, προσκολλώμενη στο DNA του κυττάρου ή μπορεί απλά να καθίσει εκεί μέχρι να την εκθέσετε σε άλλη ουσία τη στιγμή που θα επιλέξετε και αλληλεπιδρώντας μαζί της να επηρεάσει το γονιδίωμα... Έχουμε επίσης πιθανότητα στόχευσης συγκεκριμένων εθνοτικών ομάδων συγκεκριμένων γενετικών υποτύπων του γενικού πληθυσμού, τον οποίο μπορείτε να ψεκάσετε με κάποια ουσία, αλλά θα σκοτώσει μόνο τους συγκεκριμένους ανθρώπους… Συχνά ό,τι είναι επιστημονική φαντασία σήμερα είναι επιστημονικό γεγονός αύριο».

Στις 15 Νοεμβρίου 1998, οι Sunday Times του Λονδίνου ανέφεραν ότι το Ισραήλ εργαζόταν πάνω σε ένα βιολογικό όπλο που θα έβλαπτε τους Άραβες αλλά όχι τους Εβραίους. Παρόλο που το εγχείρημα ήταν εξαιρετικά περίπλοκο επειδή τόσο οι Άραβες όσο και οι Εβραίοι είναι σημιτικής καταγωγής, οι επιστήμονες εφέροντο να έχουν καταφέρει να εντοπίσουν ένα συγκεκριμένο χαρακτηριστικό στο γενετικό προφίλ ορισμένων αραβικών εθνοτήτων, ιδίως της ιρακινής. Η ασθένεια θα μπορούσε να εξαπλωθεί ψεκάζοντας τους πληθυσμούς από τον αέρα ή προσθέτοντας κάτι στο νερό. Όταν ρωτήθηκε ένας εκπρόσωπος της ισραηλινής κυβέρνησης απάντησε: «Έχουμε ένα καλάθι γεμάτο σοβαρές εκπλήξεις που δεν θα διστάσουμε να χρησιμοποιήσουμε αν πιστεύουμε ότι το κράτος του Ισραήλ απειλείται σοβαρά».

Στη έκθεση του Σεπτεμβρίου 2000 ΑΝΟΙΚΟΔΟΜΩΝΤΑΣ ΤΗΝ ΑΜΥΝΑ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΗΣ: ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΕΣ, ΔΥΝΑΜΕΙΣ ΚΑΙ ΠΟΡΟΙ της δεξαμενής σκέψης ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΟΝ ΝΕΟ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟ ΑΙΩΝΑ (PNAC) διαβάζουμε ότι «προηγμένες μορφές βιολογικού πολέμου που μπορούν να «στοχεύσουν» συγκεκριμένους γονότυπους μπορεί να μετατρέψουν τον βιολογικό πόλεμο από το βασίλειο του τρόμου σε ένα πολιτικά χρήσιμο εργαλείο».

Στις 12 Νοεμβρίου 2003, το Sunshine Project (μια ανενεργή πλέον διεθνής ΜΚΟ κατά του βιολογικού πολέμου) έγραψε στην έκθεση ΑΝΑΔΥΟΜΕΝΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗ ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΒΙΟΛΟΓΙΚΑ ΟΠΛΑ ότι «Συγκεκριμένες εθνοτικές γενετικές αλληλουχίες υπάρχουν σε σημαντικούς αριθμούς… Τεχνολογίες είναι διαθέσιμες να μεταφράσουν τις ακολουθίες αυτές σε σκανδάλη βιολογικής δραστηριότητας… Η ανάλυση ανθρώπινου γονιδιώματος σε δημόσιες βάσεις δεδομένων αποκάλυψε ότι υπάρχουν εκατοντάδες, πιθανώς χιλιάδες, αλληλουχίες στόχοι για εθνοτικά όπλα… Τα όπλα που στοχεύουν συγκεκριμένες ομάδες πληθυσμού δεν χρειάζεται να είναι θανατηφόρα. Θα μπορούσαν να προκαλέσουν προσωρινή ανικανότητα, ασθένεια, στειρότητα, μόνιμη κόπωση ή οποιαδήποτε άλλη κατάσταση... Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε έναν ολοκληρωτικό πόλεμο, στο πεδίο της μάχης ή ενάντια σε άμαχους πληθυσμούς αλλά και σε μυστικές επιχειρήσεις με μακροπρόθεσμα αποτελέσματα, προκειμένου να αποσταθεροποιηθεί, να βλαπτεί οικονομικά ή να αποδυναμωθεί μια εχθρική κοινωνία».

Τον Οκτώβριο του 2004, η έκθεση ΒΙΟΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ, ΟΠΛΑ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΤΗΤΑ II της Βρετανικής Ιατρικής Ένωσης (BMA) περιείχε ένα υποκεφάλαιο με τίτλο ΕΘΝΟΤΙΚΑ ΟΠΛΑ: ΜΙΑ ΠΙΘΑΝΟΤΕΡΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ;

Στις 10 Ιουνίου 2005 ο Ζακ Φορστέρ, αντιπρόεδρος της Διεθνούς Επιτροπής του Ερυθρού Σταυρού (ICRC), κατά τη διάρκεια του Διεθνούς Σεμιναρίου για την Απειλή για τα Βιολογικά και Χημικά Όπλα, έκανε την επίσημη δήλωση «Οι εξελίξεις στις βιοεπιστήμες που βλέπουμε τώρα θα μπορούσαν να καταστήσουν τις χημικές ουσίες και τα βιολογικά όπλα αποτελεσματικότερα, ευκολότερα στην κατασκευή, ασφαλέστερα στο χρήστη, πιο δύσκολο να εντοπιστούν και επομένως πιο ελκυστικά για ένα κράτος, ομάδα ή άτομο που επιθυμεί να σχεδιάσει μια επίθεση. Μπορεί ακόμη και να είναι δυνατή η αλλαγή της συμπεριφοράς των ανθρώπων ή ακόμη και της γονιμότητάς τους, χωρίς ανίχνευση και από απόσταση. Η χρήση φαρμακευτικών παραγόντων ως όπλων είναι πλέον πραγματικότητα με αποδεικτά και τραγικά αποτελέσματα. Η πιθανότητα στόχευσης μιας συγκεκριμένης εθνοτικής ομάδας με κάποιο βιολογικό παράγοντα πιθανώς δεν είναι μακριά. Αυτά τα σενάρια δεν είναι προϊόν της φαντασίας του ICRC, αλλά έχουν συμβεί ή έχουν εντοπιστεί από αμέτρητους ανεξάρτητους και κυβερνητικούς εμπειρογνώμονες.»

Στις 29 Μαΐου 2007, η ρωσική εφημερίδα Kommersant ανέφερε ότι η ρωσική κυβέρνηση απαγόρευσε όλες τις εξαγωγές ανθρώπινων βιολογικών δειγμάτων. Το άρθρο ισχυρίζεται ότι ο λόγος για την απαγόρευση ήταν μια μυστική έκθεση της υπηρεσίας πληροφοριών FSB σχετικά με τη συνεχιζόμενη ανάπτυξη από δυτικά ιδρύματα «γενετικών βιολογικών όπλων» που στοχεύουν το ρωσικό πληθυσμό.

Στις 19 Ιουνίου 2008, η κυβέρνηση των ΗΠΑ διοργάνωσε στο Κογκρέσο την ημερίδα ΓΕΝΕΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΕΣ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗΣ ΤΟΥ ΑΝΘΡΩΠΟΥ: ΛΟΓΙΚΗ ΔΙΕΘΝΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗ Ή ΕΝΑ ΝΕΟ ΕΙΔΟΣ ΚΟΥΡΣΑΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΩΝ; στην διάρκεια της οποίας ο Μπράντ Σέρμαν πρόεδρος της υποεπιτροπής για την τρομοκρατία, τη μη διάδοση και το εμπόριο δήλωσε «Ορισμένα κράτη θα προσπαθήσουν να χειραγωγήσουν την ανθρώπινη γενετική και άλλες τεχνολογίες για να κερδίσουν κάποιο πλεονέκτημα, ίσως ακόμη και ένα στρατιωτικό πλεονέκτημα… Μπορούμε να προβλέψουμε έναν κόσμο όπου αδίστακτα (και μάλιστα όχι και τόσο αδίστακτα) κράτη και μη κρατικοί φορείς θα προσπαθούν να χειριστούν την ανθρώπινη γενετική με τρόπους που θα μας τρομοκρατήσουν. Εκείνοι που λένε ότι η ανθρωπότητα δεν θα χειριστεί ποτέ το γονιδίωμα για στρατιωτικούς σκοπούς πρέπει να συμπεριληφθούν σε εκείνους που έλεγαν ότι η ανθρωπότητα δεν θα χειραγωγούσε ποτέ το άτομο για στρατιωτικούς σκοπούς ή ότι η ανθρωπότητα θα περιοριζόταν σε αρκετά πυρηνικά όπλα για να κερδίσει τον 2ο Παγκόσμιο Πόλεμο, αλλά όχι αρκετά για να θέσουν σε κίνδυνο ολόκληρο τον πλανήτη. Ο Δρ. Ρίτσαρντ Χέις εκτελεστικός διευθυντής του Κέντρου Γενετικής στην Κοινωνία, ενός μη κερδοσκοπικός οργανισμός που εργάζεται για να ενθαρρύνει τις υπεύθυνες χρήσεις και την αποτελεσματική κοινωνική διακυβέρνηση των νέων ανθρώπινων γενετικών και αναπαραγωγικών τεχνολογιών, κατά την κατάθεσή του δήλωσε ότι «η πιθανότητα μιας τεχνο-ευγονικής κούρσας εξοπλισμών… δεν μπορεί να απορριφθεί… Τον Νοέμβριο του 2006, σε μια από τις τελευταίες ομιλίες του ως Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ , Ο Κόφι Ανάν ζήτησε επειγόντως νέες διεθνείς συνθήκες που προφυλάσσουν από την ανάπτυξη και τη χρήση γενετικά ενισχυμένων βιολογικών όπλων… Τώρα πρέπει να προσθέσουμε στη λίστα για έλεγχο και τα βιολογικά όπλα που ενσωματώνουν την ανθρώπινη γενετική τεχνολογία».

Το βιβλίο του 2009 ΣΤΗ ΜΥΣΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ του Ρόναλντ Κέσλερ, βετεράνου ερευνητή δημοσιογράφου της Washington Post, αποκάλυψε ότι οι Αμερικάνοι μαζεύουν σεντόνια, ποτήρια και όποια άλλα αντικείμενα έχει αγγίξει ο πρόεδρος, τα οποία απολυμαίνουν ή καταστρέφουν ώστε να αποτρέψουν τον οποιοδήποτε να αποκτήσει γενετικό υλικό του.

Σε διαρροή των WikiLeaks από τις 28ης Νοεμβρίου 2010 αποκαλύφτηκε ότι η υπουργός Εξωτερικών Χίλαρι Κλίντον έδωσε οδηγίες σε πρεσβείες να συλλέγουν κρυφά βιομετρικές πληροφορίες (συμπεριλαμβανομένου DNA) από ξένους αρχηγούς κρατών και ανώτερους αξιωματούχους των Ηνωμένων Εθνών.

Στις 30 Οκτωβρίου 2017, κατά τη διάρκεια συνάντησης της Ρωσικής Προεδρικής Επιτροπής Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στο Κρεμλίνο, ο Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε: «Γνωρίζετε ότι το βιολογικό υλικό συλλέγεται σε όλη τη χώρα, από διαφορετικές εθνοτικές ομάδες και ανθρώπους που ζουν σε διαφορετικές γεωγραφικές τοποθεσίες της Ρωσίας; Αλλά γιατί; Το κάνουν σκόπιμα και επαγγελματικά. Αφήστε τους να το κάνουν και εμείς θα κάνουμε ό,τι πρέπει." Την επόμενη μέρα ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Interfax ότι "ορισμένοι εκπρόσωποι ΜΚΟ και άλλοι φορείς ασκούν αυτό το είδος δραστηριότητας".

Τον Αύγουστο του 2019, οι ερευνητές από το Κέντρο Μελέτης Υπαρξιακού Κινδύνου του πανεπιστημίου Κέιμπριτζ (CSER) συμπεριέλαβαν τις «Προηγμένες βιοτεχνολογίες, όπως η συνθετική βιολογία και η γονιδιακή επεξεργασία, που θα μπορούσαν να χρησιμοποιηθούν για τον σχεδιασμό παθογόνων και τοξινών» στους εύλογους Παγκόσμιους Καταστροφικούς Κινδύνους.

Δεν υπάρχουν σχόλια :