ΤΑ ΚΥΡΙΑΡΧΑ ΨΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΡΩΣΙΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΣΒΟΛΗ ΤΗΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Η ΔΥΤΙΚΗ ΦΡΙΚΑΛΕΑ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΡΩΣΙΑΣ…

Του Chris Kanthan

Η Ουκρανία και η Ευρώπη καταστρέφονται πλήρως αφού έγιναν χρήσιμοι ηλίθιοι πολεμώντας σαν πληρεξούσιες/μαριονέτες τη Ρωσία…και όλα

αυτά για να μη χάσουν οι ΗΠΑ την απόλυτη κυριαρχία τους στο πλανήτη.

Η Αμερική χάνει τον εαυτό της σε μια περιστρεφόμενη δίνη εξαπάτησης. Κάθε κυρίαρχο αφήγημα για τη Ρωσία και τον πόλεμό της κατά της Ουκρανίας είναι ένα μείγμα κατάφωρων ψεμάτων και προπαγάνδας.

Οι γίγαντες των μέσων κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ όπως το YouTube, το Twitter, το Facebook κ.λπ. λειτουργούν ως κρατικά ελεγχόμενη αστυνομία σκέψης.

 Έτσι, όποιος απομυθοποιεί αποτελεσματικά τα προφανή αντιρωσικά ψέματα αποκλείεται στα γρήγορα — ο Scott Ritter και ο Pepe Escobar είναι δύο πρόσφατα σκανδαλώδη παραδείγματα. 

Ακριβώς όπως οι οικονομικές κυρώσεις και η κλοπή συναλλαγματικών αποθεμάτων από τη Ρωσία διαβρώνουν το καθεστώς του αμερικανικού δολαρίου, η κατάφωρη λογοκρισία και η χειραγώγηση των πληροφοριών αποδεικνύουν ότι τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης των ΗΠΑ δεν αξίζουν να είναι παγκόσμια εργαλεία επικοινωνίας.

Πόσο καιρό μπορεί να συνεχιστεί αυτή η παρωδία δεν έχει ακόμη φανεί. Ωστόσο, για όσους ενδιαφέρονται για τη γεωπολιτική πραγματικότητα, εδώ είναι μερικά από τα κορυφαία αμερικανικά/δυτικά ψέματα για τον ρωσικό πόλεμο κατά της Ουκρανίας.

«Εγκλήματα πολέμου»

Αυτή είναι η αγαπημένη πολεμική προπαγάνδα της Αμερικής – σκεφτείτε τον Καντάφι που σκότωνε τους δικούς του ανθρώπους … Οι στρατιώτες του Καντάφι να χρησιμοποιούν βιάγκρα για να βιάσουν γυναίκες… 

Ο Ασάντ να χρησιμοποιεί χημικά όπλα… Ο Σαντάμ που πετούσε μωρά από τις θερμοκοιτίδες και ούτω καθεξής. Αυτή η προπαγάνδα φρικαλεότητας πηγαίνει πίσω ακόμη και στον ισπανοαμερικανικό πόλεμο, όταν και τα κινούμενα σχέδια χρησιμοποιήθηκαν για να αυξήσουν την υποστήριξη στον πόλεμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...