Ο εφιάλτης της παγκόσμιας πείνας ξεκινά: Που χτυπά ήδη η επισιτιστική κρίση
Οι τιμές του φυσικού αερίου έχουν σχεδόν τριπλασιάσει τις τιμές των λιπασμάτων σε όλο τον κόσμο και το «αγροτικό ντίζελ» για γίνεται σε πολλές περιοχές κυριολεκτικά απρόσιτο.


Ο κόσμος μας πρόκειται να εισέλθει στη νέα πανδημία: Της πείνας.Πρώτα φαίνεται ότι θα χτυπηθεί η Μέση Ανατολή και η Αφρική. Αμέσως μετά, η Κεντρική Αμερική. Ολόκληρος ο αναδυόμενος κόσμος θα συντριβεί από την άθλια πολιτική τόσο της βίαιης ενεργειακής μετάβασης, όσο και της αφροσύνης στο θεμα των κυρώσεων.


Όποιος νωρίς θα νομίζει ότι επειδή είδηση έχει λεφτά ακόμα για να πληρώνει για το φαγητό, ότι θα μείνει στο απυρόβλητο, κάνει ολέθριο λάθος. Η μεταναστευτικές ροές που θα προκληθούν από την επισιτιστική κρίση, δεν θα έχουν προηγούμενο. Και για την Αμερική, αλλά και για την Ευρώπη, κυρίως δε για την Ελλάδα.

Εάν η ανθρωπότητα δεν αλλάξει ρότα άμεσα, δεν κάνει τα πάντα για να επιτευχθεί άμεσα ειρήνη την Ουκρανία και δεν ομαλοποίηση την πράσινη μετάβαση, οι συνέπειες της πανδημίας της πείνας θα είναι πολύ χειρότερες από την ίδια την κλιματική αλλαγή.

Δεν υπάρχουν σχόλια :