Έπεσαν νωρίς οι μάσκες!!

Τουρκικές παραβιάσεις: Άδειασε την Ελλάδα ο…. ελληνικής καταγωγής Πρέσβης των ΗΠΑ

Η πρώτη «κρυάδα» του νέου πρέσβη

Ήρθε και η πρώτη «κρυάδα» από τον Ελληνοαμερικανό πρέσβη των ΗΠΑ Γιώργο Τσούνη. Ρωτήθηκε αν πιστεύει πως θα έχουμε ένα «καυτό» καλοκαίρι με την Τουρκία , για να απαντήσει: «Εγώ είμαι υπεύθυνος για τις σχέσεις Ελλάδας-ΗΠΑ, αυτό θα πρέπει να το απαντήσει κάποιος άλλος».

Όμως έχουμε και συνέχεια. Ρωτήθηκε για τις υπερπτήσεις τουρκικών μαχητικών στην Αλεξανδρούπολη, και αρκέστηκε να πει πως «το συμβάν τράβηξε τα βλέμματα όλων. Ωστόσο, όλοι οι σύμμαχοι-μέλη του ΝΑΤΟ κάθονται στο ίδιο τραπέζι και συζητούν τις διαφορές τους σε διπλωματικό επίπεδο». Για όποιον παρακολουθεί τα διπλωματικά, ο κ. Τσούνης λέει με άλλα λόγια την σταθερή θέση των ΗΠΑ «βρείτε τα».

Είναι αλήθεια πως μετά το συμβάν πάνω από την Αλεξανδρούπολη το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε προς την Άγκυρα πως πρέπει να αποφεύγει τις προκλήσεις και να σέβεται τον κυρίαρχο εναέριο χώρο της Ελλάδας. Αλίμονο, τα τουρκικά μαχητικά πέταξαν στα 2,5 ν.μ., δηλαδή ξεπέρασαν κάθε όριο ανοχής. Η πρόκληση αυτή δε, είναι εξαιρετικά επικίνδυνη γιατί μπορεί να προκαλέσει θερμό επεισόδιο από το πουθενά. Αυτό όμως δεν αλλάζει την κρυάδα από τον κ. Τσούνη ή μέσω του κ. Τσούνη. Την ίδια ώρα οι Αμερικανοί αξιωματούχοι όλων των επιπέδων λένε προς τους Ελληνες ομολόγους τους ότι η Ελλάδα δεν είναι απλά πυλώνας σταθερότητας ή καλός σύμμαχος, αλλά κάτι παραπάνω, χώρα «πρότυπο».

loading...