Κουράστηκα………





Γράφει ο Χρήστος Μπουσιούτας – 

Κουράστηκα να ακούω ανθρώπους που αδυνατούν να κουμαντάρουν τα προσωπικά τους και ασχολούνται με το τι συμβαίνει στις ζωές των άλλων.
Κουράστηκα να βλέπω ανθρώπους που προσπαθούν μέσα από τις προσωπικές ήττες των άλλων, να παρηγορήσουν τα δικά τους προσωπικά αδιέξοδα.
Κουράστηκα με τους συγγενείς, τους γείτονες και το κοινωνικό περιβάλλον που αν και γνωρίζουν ότι δίπλα τους κακοποιούνται παιδιά, δεν κάνουν τίποτα να αποτρέψουν την κακοποίηση.
Κουράστηκα με όλους αυτούς που όταν η κακοποίηση βγαίνει στην επιφάνεια, έχουν το θράσος να βγαίνουν στην δημοσιότητα καταδικάζοντας τους δράστες και όχι τους εαυτούς τους.
Κουράστηκα με όλους εκείνους που ζώντας έναν ανήθικο βίο κατακρίνουν την ανηθικότητα της εξουσίας.
Κουράστηκα με τον κυνισμό της εξουσίας που επιβάλλει άδικους φόρους στους πολίτες και απαιτεί την νομιμότητα από αυτούς.

Κουράστηκα να ακούω τον Μητσοτάκη να ανακοινώνει ότι θα πάρει μέτρα για την μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος και να μην καταργεί σήμερα την ρήτρα αναπροσαρμογής.
Κουράστηκα να ακούω τον Τσίπρα να παροτρύνει τον κόσμο να μην πληρώνει την ρήτρα αναπροσαρμογής, αλλά κατά την περίοδο που ήταν πρωθυπουργός της χώρας δεν έκανε τίποτα για την κατάργησή της.
Κουράστηκα να βλέπω εργαζόμενους που αν και ζούν σε μια ελεύθερη οικονομία να βρίσκονται σε μια διαρκή σύγκρουση με το «κεφάλαιο», αλλά δεν σκέφτονται ότι χωρίς αυτό δεν θα είχαν δουλειά να ζήσουν.
Κουράστηκα με το «κεφάλαιο» που για λίγα επιπλέον κέρδη δεν δημιουργεί ασφαλείς συνθήκες δουλειάς και αφήνει απλήρωτους τους εργαζόμενους που χωρίς αυτούς δεν θα είχε κέρδη.
Κουράστηκα με όλους εκείνους τους συμπατριώτες μου, που ισχυρίζονται ότι υπερασπίζονται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά αρνούνται στον αλλοδαπό αλλόθρησκο να έχει έναν χώρο λατρείας του δικού του Θεού.
Κουράστηκα με τους αλλοδαπούς αλλόθρησκους που φιλοξενούνται στην χώρα μου και όχι μόνο αρνούνται να σεβαστούν τις παραδόσεις της, αλλά επιθυμούν να επιβάλουν τις δικές τους.

Κουράστηκα με τους οδηγούς που οδηγούν επιθετικά και κολλάνε στο προπορευόμενο αυτοκίνητο σε έναν δρόμο που δεν μπορείς να κάνεις προσπέραση.
Κουράστηκα με τους οδηγούς που οδηγούν αργά στην εσωτερική λωρίδα και δεν αφήνουν κανέναν να προσπεράσει δημιουργώντας μια τεράστια ουρά πίσω τους.
Κουράστηκα με τον κάθε ομοφυλόφιλο που κάνει παντιέρα στα τηλεοπτικά παράθυρα την ομοφυλοφιλία του, λες και τον κόσμο τον ενδιαφέρει τι κάνει στο κρεβάτι του.
Κουράστηκα με τον κάθε ετεροφυλόφιλο και μου έρχεται να του ρίξω μια μπουνιά στην μούρη, όταν τον ακούω να περηφανεύεται για τις κατακτήσεις του λες και αυτό του δίνει επιπρόσθετη αξία.
Κουράστηκα με το αρσενικό που αρνείται να αποδεχτεί το ΟΧΙ μιας γυναίκας και βγάζει όλο τον εγωισμό και την κακία του στο πρόσωπό της.
Κουράστηκα με τις μισόγυμνες και ασήμαντες ινσταγκραματζούδες που θέλουν το σαχλό και το ανόητο να το κάνουν πρότυπο στις έφηβες ακολούθους τους.

Κουράστηκα με τους διάφορους «Ευαγγελάτους» που θύματα δολοφονίας και βιασμών, τα «δολοφονούν» και τα «βιάζουν» για άλλη μια φορά στα τηλεοπτικά παράθυρα μέσα από την προβολή ανατριχιαστικών λεπτομερειών της προσωπικής τους ζωής.
Κουράστηκα με τους τηλεθεατές που γίνονται κάθε μέρα σαν ακροατές, συνένοχοι της χυδαιότητας των «Ευαγγελάτων» που σαν σκοπό έχουν το ευτελές και το σάπιο να τα κάνουν είδηση.

Κουράστηκα με τον νταή που δείχνει την δύναμή του σε ένα απροστάτευτο ζώο και από πάνω περηφανεύεται για αυτό.
Κουράστηκα με τον φιλόζωο που πηγαίνοντας βόλτα τον σκύλο του αρνείται να μαζέψει τις ακαθαρσίες του από το πεζοδρόμιο.
Κουράστηκα με όλους εκείνους που ισχυρίζονται ότι αγαπούν την φύση και το περιβάλλον, αλλά μετά από κάθε επίσκεψή τους αφήνουν πίσω όλη τους την ασχήμια.

Κουράστηκα όταν ακούω τον κάθε ανόητο να μιλά για τα δικαιώματά του και να αγνοεί σκανδαλωδώς τις υποχρεώσεις του.

loading...