«Υπάρχουν κι αλλού πορτοκαλιές» – Μόσχα για απόφαση ΕΕ: «Θα βρούμε άλλους εισαγωγείς πετρελαίου όπως το είπε και η Φον ντερ Λάιεν»

 Ο Μιχαήλ Ουλιάνοφ πρεσβευτής της Ρωσίας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη διεμήνυσε πως η Ρωσία θα βρει άλλους αγοραστές για το πετρέλαιό της μετά την απόφαση των ηγετών των 27.

Μάλιστα αναφέρθηκε στην δήλωση της Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν στην συνέντευξή της στο ΜSNBC, όπου η πρόεδρος της Κομισιόν είπε:

«Η Ευρώπη δεν μπορεί να θέσει άμεσο εμπάργκο στο ρωσικό πετρέλαιο, καθώς θα επιτρέψει στη Μόσχα να πουλήσει τα καύσιμα της αλλού και ενδεχομένως να κερδίσει περισσότερα χρήματα για να χρηματοδοτήσει τον Στρατό της Θα περιμένουμε μέχρι το τέλος του χρόνου».

Σχολιάζοντας την ανάρτηση στο Twitter της επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον ντερ Λάιεν αναφορικά με την απαγόρευση εισαγωγών του 90% του ρωσικού πετρελαίου μέχρι τα τέλη του τρέχοντος έτους ο Ρώσος πρεσβευτής αναφέρει:

«Όπως, σωστά, είπε [η Φον ντερ Λάιεν] χθες, η Ρωσία θα βρει άλλους εισαγωγείς. Αξίζει να σημειωθεί ότι τώρα αντιφάσκει αναφορικά με τη τη δική της χθεσινή δήλωση. Η πολύ γρήγορη αλλαγή νοοτροπίας δείχνει ότι η Ε.Ε. δεν είναι σε καλή κατάσταση», υποστήριξε ο Ουλιάνοφ.

Φυσικά η Ρωσία έχει την ευκαιρία να πουλήσει πολύ ακριβότερα σε άλλες χώρες και να κερδίσει περισσότερα χρήματα.

Οι αποφάσεις των ηγετών της ΕΕ για απαγόρευση του 90% του ρωσικού πετρελαίου έως το τέλος του χρόνου εκτίναξαν στα ύψη τις τιμές του πετρελαίου σήμερα φτάνοντας το Brent στα 122,80 δολάρια το βαρέλι αυξημένο κατά 0,93%.

Σύμφωνα με το CNBC, εξίσου αυξημένα είναι και τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης του αμερικανικού αργού για τον Ιούλιο που αγγίζουν τα 118,29 δολάρια το βαρέλι κατά 2,81% υψηλότερα από χθες.

Τα συμβόλαια για τον Αύγουστο διαπραγματεύτηκαν επίσης σε υψηλότερα επίπεδα από πέρυσι με το αμερικανικό αργό να σημειώνει επιπλέον άνοδο 2,84% στα 115,42 δολάρια και το Brent αυξήθηκε κατά 1,17% στα 118,98 δολάρια το βαρέλι.

Εκτίμηση της Goldman Sacks αναφέρει οτι σε περίπτωση που η ΕΕ απαγορεύσει στο 100% τις εισαγωγές ρωσικού πετρελαίου η τιμή του Brent θα εκτιναχθεί πάνω από τα 185 δολάρια το βαρέλι!

Αυτό το σκάνδαλο το οποίο έχει επιβαρύνει τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς εκατομμυρίων Ελλήνων και πολλών εκατομμυρίων λοιπών Ευρωπαίων κατοίκων της ΕΕ, με εκατοντάδες ευρώ ποιος θα το πληρώσει;

Σίγουρα όχι η Ούρσουλα…

loading...