Αυτό είναι το κινέζικο υπερόπλο που παρέλαβε η Σερβία με απόλυτη μυστικότητα

Πριν από λίγες εβδομάδες, είχαμε αποκαλύψει την περίεργη άφιξη μεταγωγικών του κινεζικού στρατού, της κινεζικής πολεμικής αεροπορίας για την ακρίβεια, στο αεροδρόμιο του Βελιγραδίου.

Κάναμε τότε την υπόθεση ότι η Σερβία πρέπει να έχει παραλάβει κάποιο οπλικό σύστημα από την Κίνα, το οποίο όμως κρατούσε κρυφό για ευνόητους λόγους. Σιγή ασυρμάτου υπήρχε και από την Κίνα για την συγκεκριμένη προμήθεια.

Φαίνεται ότι το μυστήριο λύθηκε. Τα πρώτα στοιχεία μάλιστα δείχνουν ότι πρόκειται για ένα υπερόπλο, που για πρώτη φορά θα βρεθεί σε ευρωπαϊκό έδαφος.Ο Σέρβος πρόεδρος Βούτσιτς στο κέντρο ελέγχου του πυραυλικού συστήματος

Το οπλικό σύστημα φέρει Ραντάρ επιτήρησης JSG-100 με εμβέλεια 240χλμ.
Εμβέλεια ραντάρ καθοδήγησης πυραύλων H-200 180 χλμ. που μπορεί να παρακολουθεί με ακρίβεια 6 στόχους και να καθοδηγεί 12 πυραύλους ταυτόχρονα, καθώς και επεξεργάζεται πάνω από 30 ακόμη τροχιές αντικειμένων την ίδια στιγμή. Το ανώτατο υψόμετρα επιτήρησης είναι 27 χλμ.

3 έως 6 εκτοξευτές με 4 ρουκέτες έκαστος εισάγονται στα ραντάρ.
Το ραντάρ υψηλής ευαισθησίας

Η ευαισθησία του συγκεκριμένου ραντάρ δείχνει ότι είναι κατάλληλο και για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Σύμφωνα μάλιστα με πληροφορίες από το υπουργείο άμυνας της Σερβίας, οι Σέρβοι χειριστές πραγματοποίησαν δοκιμαστική βολή σε κινέζικο έδαφος, όπου κατάφεραν να χτυπήσουν στόχο σε απόσταση 98 km!

Σύμφωνα με έναν πρώτο υπολογισμό, το συγκεκριμένο σύστημα μπορεί να σκεπάσει κυριολεκτικά τον ουρανό της Σερβίας. Αλλά και του Κοσσυφοπεδίου.

loading...