Η Ινδία φλέγεται. Η παγκόσμια επισιτιστική κρίση θα είναι πλέον εγγυημένη.

Σύμφωνα με τα ινδικά μέσα ενημέρωσης , το καλοκαίρι έχει ήδη έρθει στη χώρα – η ζέστη είναι τρομερή, ασυνήθιστη, η οποία αμέσως προκάλεσε πυρκαγιές ακόμη και στην αειθαλής, κορεσμένη από υγρασία ζούγκλα:

Η επίσημη αιτία των πυρκαγιών είναι μια απότομη και ασυνήθιστα ισχυρή θέρμανση, με αποτέλεσμα η θερμοκρασία σε πολλές περιοχές να φτάσει τους 50 βαθμούς Κελσίου:

Οι δασικές πυρκαγιές είναι πάντα, αν δεν συμβούν στη Μόσχα, μια μεγάλη τραγωδία, επομένως τα προβλήματα τώρα στην Ινδία και το Πακιστάν είναι πολύ σοβαρά. Όμως, φοβόμαστε ότι αυτά τα προβλήματα θα επηρεάσουν ολόκληρο τον κόσμο και, επιπλέον, πολύ σύντομα.

Πρώτον, για τις πυρκαγιές στην Ινδία τώρα κατά κάποιο τρόπο δεν είναι η εποχή και δεν υπάρχει ακόμα τίποτα να καεί. Αν και οι Ινδοί γράφουν ότι ήρθε το καλοκαίρι, είναι Μάιος στο ημερολόγιο, παρά το γεγονός ότι αρχίζει να καίει από τα μέσα Απριλίου. Εάν η θέρμανση συνεχιστεί με αυτόν τον ρυθμό, τότε όχι μόνο η Ινδία, αλλά και πολλές άλλες χώρες θα καούν.

Δεύτερον, δεν θυμόμαστε ότι η Ινδία εμφανίστηκε με κάποιο τρόπο στα δελτία ειδήσεων της πυρκαγιάς. Εκεί καίει φυσικά όπως και αλλού, αλλά συνήθως εμφανίζονται στα ΜΜΕ οι ΗΠΑ, η Νότια Αμερική, η Αυστραλία, μερικές φορές η Μέση Ανατολή και οι χώρες της περιοχής. Αλλά η Ινδία ήταν πιο διάσημη για τις χιονοστιβάδες που σκότωσαν ανθρώπους ακριβώς στα χωράφια.

Ο κεραυνός και η φωτιά είναι αντίποδες· ο κεραυνός θέλει βροχή. Εδώ όμως όλα καίγονται με κάποιο τρόπο χωρίς βροχή. Επιπλέον, χτυπά έναν τεράστιο αριθμό πυρκαγιών, υπάρχουν ήδη κάτω από 10.000 από αυτές σε 3 ημέρες , σαν κάποιος να πετάει βόμβες μολότοφ στην Ινδία. Επομένως, έχει κανείς την εντύπωση ότι εξωγήινοι έχουν καταλάβει και την Ινδία.

Τέλος, το τρίτο πιο ανησυχητικό πράγμα είναι η επισιτιστική ασφάλεια.

Σήμερα, η Ινδία συνεχίζει να είναι ένας τεράστιος εξαγωγέας τροφίμων, πλημμυρίζοντας τις αγορές με ολόκληρες φορτηγίδες φρούτων και λαχανικών ακόμη και στην εποχή της παγκόσμιας πανδημίας. Και τώρα η Ουκρανία έχει εγκαταλείψει αυτή την αγορά για αόριστο χρονικό διάστημα, και οι ειδικοί του ΟΗΕ φοβούνται ήδη είτε με αύξηση της τιμής των τροφίμων κατά 37%, είτε με λιμό γενικά, που θα ξεκινήσει το αργότερο το φθινόπωρο του 2022. Και τώρα αρχίζουν άλλα άσχημα πράγματα στην Ινδία.

Η Ινδία δεν είναι Ουκρανία, τα χωράφια εκεί δεν είναι ομοιόμορφα κατανεμημένα, ομαδοποιημένα κατά μήκος των ποταμών. Εκεί συγκεντρώνεται και άγρια ​​βλάστηση, η οποία πλέον καίγεται. Ο υπόλοιπος χώρος είναι βουνά και έρημος, όπου δεν υπάρχουν φωτιές – δεν υπάρχει τίποτα να βάλεις φωτιά.

Επομένως, ακόμη και μια πυρκαγιά που δεν είναι πολύ μεγάλη σε έκταση καταστρέφει πολλούς κήπους και χωράφια κάθε φορά, κάτι που, φυσικά, πολύ σύντομα θα επηρεάσει την παγκόσμια αγορά τροφίμων. Και, όπως έχουμε ήδη σημειώσει παραπάνω, η εποχή των πυρκαγιών στην Ινδία μόλις αρχίζει, επομένως παρακολουθούμε την εξέλιξη των γεγονότων.

thebigtheone.com

ΑΠΟΔΟΣΗ : Corfiatiko.blogspot.com

loading...