Χριστός Ανέστη !!! Όντως;;;




Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης * 

Δεν είμαι Θεολόγος ούτε ειδικός στα Θεολογικά Θέματα αλλά μια προσέγγιση έχω το δικαίωμα να το κάνω, όπως και ο καθένας.

Όταν λέμε: Χριστός Ανέστη, τι εννοούμε;;; γιατί το λέμε;;;

Υποθέτω από συνήθειας, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, εκτός βέβαια από ένα μικρό πολύ μικρό ποσοστό του ελληνικού λαού που όντως γνωρίζει γιατί το λέει.

Με το  Χριστός Ανέστη αναφερόμαστε σε ένα ολόκληρο δόγμα και την βάση της Ορθοδόξου Ανατολικής Εκκλησίας. Αλλά αυτά είναι αντικείμενο (επιστημονικό) άλλων. Εγώ θα αναφερθώ στο Ιησού. Τι είπε λοιπόν; Εγώ ειμί η Αλήθεια. Και ακόμα αναφέρθηκε σε μερικά ουσιώδη όμως έννοιες όπως κατανόηση, σεβασμός, συγχώρεση.

Και τι βλέπουμε ολόγυρα; Πλάνη, ψέμα, υποκρισία, εκμετάλλευση.

Άρα, μάλλον ακόμα πάνω στον Σταυρό είναι και μάλλον θα αργήσει να κατέβει.

Έχουμε την συνήθειας σαν λαός να σκορπίζουμε χιλιάδες τόνους και μεγαμπαιτ με ευχές, δωρεάν είναι δεν κοστίζουν κάτι και ότι είναι δωρεάν το σκορπίζουμε.

Προσωπικά αντιλαμβάνομαι ότι η πνευματικότητα ενός λαού είναι αντιστρόφως ανάλογη των ευχών που σκορπίζει. Έτσι οι Έλληνες σκορπίζουν μεγατόνους ευχών και συνεπώς είναι στον πάτο της πνευματικότητας.

Και πάμε στην Ουκρανία.

Ένας χρήσιμος ηλίθιος έχει μετατρέψει την χώρα του σε ερείπια. Ηλίθιος; Όχι βέβαια, έχει γεμίσει τους λογαριασμούς του σε οφ σορ με 1,3 δις δολάρια. 1,3 δις δολάρια = 1300 εκατομμύρια.

Εφαρμόζοντας της συνθήκη του Μινσκ του 2014 τίποτε από όλα αυτά δεν θα είχε γίνει. Τώρα έχουμε χιλιάδες νεκρούς, πολύ πόνο, πολύ αίμα  και πείνα.

Αν η συνθήκη του Μινσκ ήταν σεβαστή από την Ουκρανία και η Ρωσία εισέβαλε τότε ναι, δεν θα είχε καμιά δικαιολογία η αρκούδα.

Όμως ο Ζελένσκι όπως και ο προηγούμενος δεν την τήρησαν, δεν την σεβάστηκαν και εξαπέλυσαν ένα πογκρόμ κατά των Ρωσόφωνων και επί επτά έτη δεν μας απασχολούσε καθόλου. Μα καθόλου. Αν σφάζονταν άνθρωποι, αν βιάζονταν γυναίκες, αν κακοποιούνταν μικρά παιδιά, δεν μας απασχολούσε καθόλου. Τώρα φωνάζουμε, είμαστε μετρ της υποκρισίας.

Έτσι είναι όταν ψηφίζεις εγωπαθή ανθρωπάκια που κοιτάζουν και φροντίζουν μόνο την τσέπη τους και τον αυλόγυρο. Όταν ψηφίζεις Ζελένσκι και Μητσοτάκη και τα υποκατάστατα τους όπως Αλέξη και Νικολάκη, αυτά θα γίνονται. Ο λαός θα υποφέρει και όλα τα ενδεχόμενα θα είναι ανοιχτά.

Η Φινλανδία φλερτάρει με το νατο και στην Μολδαβία ξεκινάει το πανηγύρι και η Κίνα εμμέσως πλην σαφώς τοποθετείται.

Η πραγματική αιτία είναι αυτό που βλέπουμε; Η οικονομική κατάρρευση της Ρωσίας; Ή έχουν θέσει σε εφαρμογή ένα παγκόσμιο σχέδιο που οδηγεί σε δυο άξονες και μια πυρηνική αναμέτρηση ώστε να μείνουν μερικά εκατομμύρια άνθρωποι και μόνο;

Όπως και να έχει κυριαρχεί η εκμετάλλευση και η υποκρισία.

Και Αυτός είναι ακόμα εκεί πάνω, στον Σταυρό.

Και αλίμονο μας αν αποφασίσει να κατέβει.

Θεοφάνης Α. Τσαπικούνης

loading...