Σήκωσαν το ΚΟΚΚΙΝΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ! Για πρώτη φορά τα λένε ΗΠΑ-Ρωσία μετά την έναρξη της ρωσικής επιχείρησης στην Ουκρανία
 Εξέλιξη που δείχνει μεταξύ ποιών είναι ο πόλεμος...

Ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, μίλησε με τον Αμερικανό ομόλογό του Λόιντ Όστιν στην πρώτη συνομιλία μετά την έναρξη της επιχείρησης της Ρωσίας στην Ουκρανία!


Το Πεντάγωνο είπε ότι η αμερικανική πλευρά τόνισε την σημασία της διατήρησης ανοιχτών επικοινωνιών και προέτρεψε να τεθεί σε εφαρμογή κατάπαυση του πυρός.


Οι συνομιλίες είναι δείγμα του ότι η σύγκρουση ΔΕΝ είναι μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας αλλά μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ, η οποίες πολεμούν τον Πούτιν μέχρι τον τελευταίο Ουκρανό!


Οι συνομιλίες δείχνουν, αν μη τι άλλο, πως υπάρχει έδαφος (προσωρινού;;;) συμβιβασμού.


«Η τηλεφωνική επικοινωνία δεν έλυσε κανένα ακανθώδες πρόβλημα ούτε οδήγησε σε άμεσες αλλαγές στα όσα κάνουν ή λένε οι Ρώσοι», δήλωσε πάντως σε δημοσιογράφους ανώτερος αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας.


Την ίδια ώρα σοβαρό «θέμα» φαίνεται να προκύπτει μεταξύ Κιέβου και Παρισιού στον απόηχο της επικοινωνίας που είχαν οι Μακρόν και Ζελένσκι.Ο Γάλλος πρόεδρος φέρεται να συζήτησε με τον Ουκρανό ομόλογό του την πιθανότητα η Ουκρανία να κάνει υποχωρήσεις στον Βλαντιμίρ Πούτιν για την εδαφική της ακεραιότητας ώστε να υπάρξει λύση στην πολεμική σύρραξη.


Πάντως, καθώς οι μάχες συνεχίζονται, οι κλιμακωτές επιπτώσεις στην εφοδιαστική αλυσίδα, στους αγωγούς ενέργειας και στις σοδειές θα γίνονται όλο και πιο αισθητές. Ίσως ο Πούτιν υπολογίζει ότι η Δύση θα κουραστεί να δίνει τη μάχη για το Ντονμπάς πριν κουραστεί η Ρωσία.


«Πιθανώς ο Πούτιν υπολογίζει ότι η αποφασιστικότητα των ΗΠΑ και της Ε.Ε. θα καμφθεί όσο χειροτερεύουν οι ελλείψεις τροφίμων, ο πληθωρισμός και τα προβλήματα στον ενεργειακό εφοδιασμό», προειδοποίησε την Τρίτη η επικεφαλής των αμερικανικών υπηρεσιών πληροφοριών Εϊβριλ Χέινς. Την Τετάρτη, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπάιντεν επισκέφθηκε αγρόκτημα στο Ιλινόι και υποστήριξε ότι για τις αυξήσεις του κόστους ζωής στις ΗΠΑ ευθύνεται δήθεν ο Βλαντιμίρ Πούτιν.


Ένα είναι το σίγουρο λοιπόν: Από αυτή την σύγκρουση, η οικονομία της Δύσης καταστρέφεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια :