ΟΛΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΚΕΙ: Επιστροφή στο Νταβός για το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ- Τι να περιμένουμε


 Έπειτα από δύο χρόνια το Νταβός της Ελβετίας ανοίγει τις πύλες του για την διοργάνωση του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ.

Όλα τα καλά παιδιά θα είναι εκεί.


Η διοργάνωση αφενός σηματοδοτεί την δυναμική επανεκκίνηση των δραστηριοτήτων του συνεδριακού κλάδου, αφετέρου προσφέρει μία πλατφόρμα στους παγκόσμιους ηγέτες και φορείς να πραγματευτούν καίρια θέματα, εν μέσω μίας ιδiαίτερα έκρυθμης κατάστασης για την διεθνή οικονομία και τις παγκόσμιες αγορές.


Επί τουλάχιστον πενήντα χρόνια, το Φόρουμ έδινε βήμα σε προσωπικότητες της πολιτικής και της επιχειρηματικής σκηνής, ώστε να εκφράσουν την δική τους οπτική σε θέματα που απασχολούν ή θα απασχολήσουν την διεθνή κοινότητα, μπροστά από τη βιτρίνα. Πίσω από αυτήν, οι διεθνιστές σχεδιάζουν τη μέρα του απόλυτου ελέγχου πάνω στον παγκόσμιο πληθυσμό.


Φέτος, το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ φέρει τον τίτλο «Η ιστορία σε σημείο καμπής: κυβερνητικές πολιτικές και επιχειρηματικές στρατηγικές».


Από τις συζητήσεις αυτές δεν μπορούν να λείπουν όλοι οι παράγοντες που αποσταθεροποιούν την παγκόσμια ανάκαμψη, δηλαδή ο πόλεμος στην Ουκρανία, η κλιματική κρίση και η έξαρση της πανδημίας στην Κίνα.


Οι συμμετέχοντες δηλαδή θα συζητήσουν για τις ανθρωπιστικές ανάγκες και τις δοκιμασίες στον διεθνή τομέα ασφάλειας. Παράλληλα θα κληθούν να θέσουν προτεραιότητες στις οικονομικές, περιβαλλοντικές και κοινωνικές πολιτικές, χωρίς την αποσταθεροποίηση του παγκόσμιου συστήματος.


Όπως μάλιστα δήλωσε και πριν από μερικές εβδομάδες ο ιδρυτής του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ, Klaus Schwab, πρόκειται για την συνεδρίαση που πραγματοποιείται στην πιο κατάλληλη στιγμή και θα έχει την μεγαλύτερη επιρροή.


Κι αυτό ισχύει, αφού οι συνθήκες δεν ήταν ποτέ καλύτερες για τους διεθνιστές, με έναν πόλεμο και μια πανδημία να καταστρέφουν τον πλανήτη, για να εφαρμόσουν τα σχέδια καταναγκασμού κι ελέγχου, που τόσα χρόνια προσπαθούν να εφαρμόσουν, σε παγκόσμια κλίμακα.


Τα αποτελέσματα των συνεδριάσεων στο Νταβός, τα οποία διαφημίζονται ως καλά για τον κόσμο:


Ιδίως τα τελευταία χρόνια πριν την επέλαση της πανδημίας, τα συνέδρια του WEF στο Νταβός έχουν φέρει και απτά αποτελέσματα, όπως την πρωτοβουλία του reskilling, το πρόγραμμα που είχε ως στόχο να παρέχει καλύτερη εκπαίδευση, δεξιότητες και θέσεις εργασίας σε 1 δισεκατομμύριο ατομα μέχρι το 2030. Επίσης, σε συνεδρίαση προηγούμενων ετών συμφωνήθηκε ο καθορισμός παγκόσμιας μεθόδου μέτρησης για τα κριτήρια ESG και η απαίτηση για διαφανείς πρακτικές από τους μετόχους επιχειρήσεων. Παράλληλα, από το Φόρουμ προέκυψε και η πρωτοβουλία για 1 τρισ. δέντρα, προς την προάσπιση των δασών και της πανίδας του πλανήτη.


Στην μακρά λίστα των συμμετεχόντων του φετινού Φόρουμ συγκαταλέγονται τουλάχιστον πενήντα ηγέτες από ολόκληρο τον κόσμο, μεταξύ αυτών ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης και ο Γερμανός Καγκελάριος Όλαφ Σολτς. Επίσης, μεταξύ άλλων θα παρευρεθούν κυβερνητικοί εκπρόσωποι, 1.250 ηγετικοί παράγοντες του ιδιωτικού τομέα και 100 εκπρόσωποι του κλάδου της καινοτομίας και της τεχνολογίας. Θα συμμετάσχουν και ο γενικός γραμματέας του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ και η πρόεδρος της ΕΚΤ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.


με πληροφορίες moneyreview

Δεν υπάρχουν σχόλια :