Η ΡΗΤΟΡΙΚΗ ΠΛΕΥΡΗ ΩΣ ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΟ ΝΟΜΙΚΟΥ ΟΛΟΚΛΗΡΩΤΙΣΜΟΥ

ΟΤΑΝ Η ΑΠΕΙΛΗ ΠΛΑΣΑΡΕΤΑΙ ΑΝΑΠΟΔΑ ΩΣ ΕΠΙΛΟΓΗ

 


Γράφει ο Κωνσταντίνος Ι. Βαθιώτης

Την 9η Μαΐου 2022 στην εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα» που προβλήθηκε από τον ιδιωτικό τηλεοπτικό σταθμό ANT1, έναν από τους πολλούς

αργυρώνητους τηλεβραχίονες της υγειονομικής δικτατορίας, ο Υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης δήλωσε τα εξής:

«Οι ανεμβολίαστοι υγειονομικοί έχουν επιλέξει να μην εργάζονται. Γιατί το έχουν επιλέξει; Το έχουν επιλέξει προφανώς γιατί η Πολιτεία έφερε ένα μέτρο το οποίο τους έθεσε σε αναστολή αν δεν εμβολιάζονται».

Η δήλωση αυτή πιστοποιεί ότι ο νομικός Θ. Πλεύρης αφ’ ενός διαστρεβλώνει συνειδητά τις στοιχειώδεις αρχές του Δικαίου, αφ’ ετέρου βιάζει την κοινή λογική. Απ’ όποια πλευρά κι αν προσεγγίσουμε την ουσία της δήλωσής του, δεν χωρεί καμία αμφιβολία ότι αυτή αποτελεί ένα αδιάψευστο πιστοποιητικό νομικού ολοκληρωτισμού.

Όπως κάθε νομικός γνωρίζει άριστα, αλλά και όπως κάθε απλός πολίτης μπορεί να το διαισθανθεί εύκολα, για να μπορεί να γίνει λόγος για ατομική επιλογή, θα πρέπει αυτή να είναι προϊόν συνειδητής, υπεύθυνης και ελεύθερης στάθμισης όλων των κρίσιμων παραμέτρων, απαλλαγμένης από γνωστικά και βουλητικά ελαττώματα. Δηλαδή:

Ο πολίτης θα πρέπει να έχει επίγνωση των συνεπειών της απόφασής του και, ταυτοχρόνως, να είναι σε θέση να την λάβει ανεπηρέαστος από ψυχικές πιέσεις.

Ενώ, λοιπόν, η απόφαση των υγειονομικών να μην εμβολιασθούν δεν πάσχει από κάποιο γνωστικό ελάττωμα, αφού αυτοί έχουν επίγνωση της συνέπειας που θα έχει η επίμαχη παράλειψή τους, δηλ. της αναστολής της εργασίας τους, δεν ισχύει το ίδιο σε ό,τι αφορά την ύπαρξη βουλητικού ελαττώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑ




loading...