Ο ΕΙΔΙΚΟΣ ΦΟΡΟΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΣΗΣ ΚΑΥΣΙΜΩΝ ΚΑΙ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗΣ





 Δρ Ευριπίδης Μπίλλης – 

Κύριε Γεωργιάδη και Κύριοι βουλευτές,

Πολύ έξυπνα η κατοχή δεν επέβαλε φόρο στο ποσό αγοράς της βενζίνης αλλά σταθερό ποσό ευρώ σε κάθε λίτρο αγοραζόμενης  βενζίνης. Ώστε να εισπράττει πάντα τα ίδια χρήματα ανεξάρτητα από την τιμή της βενζίνης.

Έτσι κάθε λίτρο βενζίνης που αγοράζουμε επιβαρύνεται με 0,70 ευρώ ανά λίτρο (ή 700 ευρώ ανά χιλιόλιτρο βενζίνης).  Πλέον ΦΠΑ 24%, ήτοι 0,168 ευρώ. Συνολικά δηλαδή κάθε λίτρο βενζίνης  επιβαρύνεται με 0,7+0,168 = 0,868 ευρώ.

Δηλαδή η τιμή της βενζίνης των 2,2 ευρώ χωρίς φόρο ανέρχεται σε 1,332 ευρώ.

Λογικά εκτός από τη φορολόγηση των κερδών του πρατηριούχου, θα έπρεπε όπως και  κάθε άλλο προϊόν να επιβαρύνεται μόνον με ΦΠΑ.  Έτσι ακόμα και με ΦΠΑ 50% η τιμή της βενζίνης σήμερα, θα ήταν 1,998 ευρώ

Λόγω των ανωτέρω που μόνον ληστεία μπορούν να χαρακτηριστούν όπως φαίνεται στον κατωτέρω πίνακα.

Τον Μάιο του 2008 ενώ η τιμή  του βαρελιού πετρελαίου ήταν υψηλότερη από αυτήν του Μαΐου  του 2022, ήτοι 127 ευρώ έναντι 117 της τιμής του βαρελιού τον Μάρτιο του 2022.  

Η τιμή της βενζίνης ήταν αντίστοιχα:  1,2 ευρώ τον Μάιο του 2008 έναντι   1,77 ευρώ τον Μάρτιο του 2022.  Αυξημένη κατά 0,57 ευρώ ανά λίτρο. Παρ’ όλον ότι  η τιμή του βαρελιού το 2008 ήταν μεγαλύτερη κατά  10 ευρώ

Δεν είναι όμως σοβαρό κ. Γεωργιάδη ως Πόντιος Πιλάτος να ισχυρίζεστε ότι είστε αθώα περιστερά για την καταστροφή αυτήν της Ελληνικής οικονομίας. Επειδή λέτε την μνημονιακή ληστρική υποχρέωση του ειδικού φόρου καυσίμων,  την επέβαλε ο κ. Τσίπρας. Τον φόρο αυτόν κύριε Γεωργιάδη τον επέβαλε η κατοχή σας με την κατοχική συναίνεση όλων σας.

Και  είναι απαράδεκτο επίσης να λέτε  κύριε Γεωργιάδης ότι το κύριο  και μοναδικό σας πρόβλημα, είναι το να θα κυνηγήσετε όσους πωλούν χαμηλότερα το λίτρο.

Δεδομένου επίσης (από τον δικηγόρο παρ Αρείω Πάγω Αργύρη Αργυριάδη) ότι η επιβολή φορολογικής υποχρεώσεως που συνιστά υπερβολικό βάρος για τα πρόσωπα που βαρύνονται με αυτήν ή κλονίζει ριζικά την οικονομική τους κατάσταση αντίκειται στην διάταξη του άρθρου 1 του Πρώτου Προσθέτου Πρωτοκόλλου (βλ ΕΔΔΑ απόφαση της 2.12.1985, Svenska κατά Σουηδίας, αριθμ. 11036/84, απόφαση της 14.12.1988, Wasa κατά Σουηδίας, αριθμ. 13013/87, απόφαση της 16.1.1995, Ricardo Travers κατά Ιταλίας, αριθμ.15117/89).

Κύριε Γεωργιάδη,  αφού επίσης «βγήκαμε» από τα μνημόνια,  έχετε τεράστια ευθύνη, μαζί  με τον κ. Πρωθυπουργό που τα λύνει όλα (πχ τις παραβιάσεις του εναέριου χώρου μας από τους Τούρκους, την δήθεν υπερφορολόγηση κερδών παραγωγών ηλεκτρικού ρεύματος, τις γεωτρήσεις για το φυσικό αέριο και της Κρήτης και για Ελληνικά πετρέλαια, τη λειτουργία των λιγνιτικών εργοστασίων που τόσον «έξυπνα» έκλεισε κτλ),   

Να δώσετε λύση στο πρόβλημα της τιμής των καυσίμων.  Αντικαθιστώντας τον ληστρικό φόρο κατανάλωσης,  που διαλύει την οικονομία της χώρας μας,  με λογικό φόρο ΦΠΑ.

Ή που διαλύει την οικονομία του υπερήφανου πολυπολιτισμικού χώρου του κυρίου πρωθυπουργού. Καθώς επίσης του χώρου και των, Αλέξιου, του νέου κατοχικού προϊόντος του κ. Ανδρουλάκη των ΕΛΙΑΜΕΠ- Τζέφρυ-Σημίτη.   

Και  του χώρου και του χρησθέντα μελλοντικού κατοχικού πρωθυπουργού που άρχισε να φουσκώνει, κ. Βενιζέλου.  Που πρέπει να προσέχει από κανένα πάλιν καφέ και χάσει την κατοχική πρωθυπουργία

loading...