ΠΟΥΤΙΝ:«Η ΔΙΕΥΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΣΕ ΣΟΥΗΔΙΑ, ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΘΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΤΗΝ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΑΣ»!


ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ; ΝΟΡΒΗΓΙΑ, ΙΣΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΔΑΝΙΑ ΔΕΣΜΕΥΟΝΤΑΙ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ ΤΗ ΦΙΝΛΑΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΗ ΣΟΥΗΔΙΑ ΕΑΝ ΔΕΧΘΟΥΝ ΡΩΣΙΚΗ ΕΠΙΘΕΣΗ!

BINTEO 

Ο Βλαδίμηρος Πούτιν ο ίδιος και προσωπικά δεσμεύθηκε και προειδοποίησε: “η διεύρυνση του ΝΑΤΟ στο έδαφος Σουηδίας και Φινλανδίας θα

προκαλέσει μια απάντηση εκ μέρους μας”. Σε ποιο βαθμό και ποιας κλίμακας θα είναι αυτή η απάντηση δεν το αποκάλυψε. 

Tην ίδια ώρα Νορβηγία, Ισλανδία και Δανία δεσμεύονται να βοηθήσουν να υποστηρίξουν τη Φινλανδία και τη Σουηδία εάν δεχθούν ρώσικη επίθεση ενώ περνούν από τη διαδικασία ένταξης στο ΝΑΤΟ σύμφωνα με κοινή δήλωση των τριών σκανδιναβικών χωρών!

Σχολιάζοντας την ένταξη της Φινλανδίας και της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ, ο Πούτιν σημείωσε ότι η Ρωσία δεν έχει προβλήματα με αυτές τις χώρες, η είσοδός τους δεν αποτελεί απειλή, αλλά θα προκαλέσει απάντηση.

«Θα ήθελα να σας ενημερώσω, αγαπητοί συνάδελφοι, δεν υπάρχουν προβλήματα με αυτά τα κράτη, και ως εκ τούτου, υπό αυτή την έννοια, η επέκταση σε αυτές τις χώρες δεν αποτελεί άμεση απειλή για τη Ρωσία, αλλά η διεύρυνση της στρατιωτικής υποδομής σε αυτό το έδαφος σίγουρα θα προκαλέσει την απάντησή μας», τόνισε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη σύνοδο κορυφής του CSTO (Οργανισμός Συνθήκης Συλλογικής Ασφάλειας) .

”Το ΝΑΤΟ υπερβαίνει τον γεωγραφικό του σκοπό και προσπαθεί να επηρεάσει άλλες περιοχές με τον καλύτερο δυνατό τρόπο” είπε.

Ταυτόχρονα, το Κρεμλίνο θα παρακολουθεί « τις απειλές που θα μας δημιουργηθούν για εμάς», πρόσθεσε ο Πούτιν. Σύμφωνα με τον ίδιο, το πρόβλημα δημιουργήθηκε «από την αρχή».

Η Σουηδία και η Φινλανδία, στο πλαίσιο της ρωσικής στρατιωτικής επιχείρησης στην Ουκρανία, αποφάσισαν να εγκαταλείψουν τη μακροπρόθεσμη πολιτική της στρατιωτικής ουδετερότητας και να ενταχθούν στο ΝΑΤΟ, θα υποβάλουν σύντομα κοινή αίτηση, την οποία η συμμαχία θα εξετάσει με εσπευσμένο τρόπο.


ΔEΙΤΕ ΤΗΝ ΣΥΝΕΧΕΙΑ KAI TO BINTEO ΣΤΟ ΟΙΜΟΣ-ΑΘΗΝΑΔεν υπάρχουν σχόλια :