«Φουντώνει» το θέμα της αποστολής όπλων στην Ουκρανία! Ο ΣΥΡΙΖΑ μιλά για αδιαφάνεια και ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για το τι έχουμε στείλει


 Ήταν μάλλον θέμα χρόνου να «φουντώσει» το θέμα της απόφασης της κυβέρνησης να στείλει όπλα στην Ουκρανία. Οι πληροφορίες που κυκλοφορούν δεν περιορίζουν τις αποστολές σε μερικά «σκουριασμένα Καλάσνικοφ», αλλά και σε άλλα όπλα και πυρομαχικά που όπως έχει πει ο ΥΕΘΑ προέρχονται από τα αποθέματα των ελληνικών ΕΔ. Ο αριθμός των πτήσεων μεταφοράς όπλων παραμένει απροσδιόριστος.


Μία απάντηση που έδωσε χθες στη Βουλή ο ΥΦΕΘΑ Νίκος Χαρδιαλάς ,προκάλεσε την αντίδραση της αξιωματικής αντιπολίτευσης ,η οποία πλέον ζητά συγκεκριμένα στοιχεία για το τι έχει σταλεί στην Ουκρανία.


Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Άμυνας σε δήλωση του αναφέρει:


Ο ΥΦΕΘΑ Ν. Χαρδαλιάς παραδέχτηκε εμμέσως απαντώντας σε Επίκαιρη Ερώτηση μου στη Βουλή την αποστολή ελληνικών στρατιωτικών μονάδων σε χώρες της Ανατολικής Ευρώπης στο πλαίσιο του NATO, αποφεύγοντας για άλλη μια φορά να διευκρινίσει πότε εστάλησαν, ποιες μονάδες, σε ποια χώρα, με ποιους όρους και με ποια διαδικασία από ελληνικής πλευράς. Η αδημονία της κυβέρνησης Μητσοτάκη να ικανοποιεί κάθε είδους αίτημα μεγαλύτερης εμπλοκής της Ελλάδας στον πόλεμο της Ουκρανίας, η αδημονία της να φανεί χρήσιμη σε τρίτους αδιαφορώντας για τις ανάγκες μιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής και των συμφερόντων της χώρας, μπορεί να καλυφτεί μόνο πίσω από ένα απροσπέραστο πέπλο αδιαφάνειας και παραβίασης των προβλεπόμενων διαδικασιών. Πότε ακριβώς συνεδρίασε το ΚΥΣΕΑ για να λάβει τέτοιες σοβαρές αποφάσεις; Όλα λύνονται με ένα τηλεφώνημα του Μαξίμου;


Τέλος, για μια ακόμη φορά το ΥΕΘΑ δια του κ. Χαρδαλιά αρνήθηκε να διευκρινίσει ποιος είναι ο τύπος του επιπλέον οπλισμού, πέραν των καλάσνικοφ, που εστάλησαν στην Ουκρανία. Είναι πλέον βέβαιο ότι πίσω από τον καπνό υπάρχει φωτιά. Η κυβέρνηση στέλνει οπλισμό και φοβάται να ανακοινώσει τι στέλνει. Ποια μεγαλύτερη απόδειξη ότι οι πράξεις και η πολιτική της δεν έχουν κριτήριο το εθνικό συμφέρον αλλά την επιθυμία να φανεί το Μαξίμου χρήσιμο και «δεδομένο» σε τρίτους; Αν είναι περήφανη για όσα πράττει γιατί δεν ανακοινώνει τι ακριβώς πράττει; Δεν υπάρχει κανένας λόγος απορρήτου για να κρύβεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια :