Καναδός στρατηγός, πρώην αρχηγός του Στρατού, στα χέρια των Ρώσων;

Στην πατρίδα του κατηγορείται για σεξουαλική παρενόχληση.

Ο ΚΑΝΑΔΟΣ ΑΝΤΙΣΤΡΑΤΗΓΟΣ TREVOR CADIEU ΣΥΛΛΗΦΘΗΚΕ ΕΝΩ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΣΕ ΝΑ ΑΠΟΔΡΑΣΕΙ ΜΕΣΩ ΣΩΛΗΝΑ ΑΠΟΧΕΤΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ AZOVSTAL ΣΤΗΝ ΜΑΡΧΙΟΥΠΟΛ, ΟΥΚΡΑΝΙΑ.

Ο Καναδός στρατηγός Trevor Kadieu συνελήφθη ενώ προσπαθούσε να δραπετεύσει από τις εγκαταστάσεις του περίφημου εργοστασίου στο Azovstal, σύμφωνα με όσα αναφέρουν ρωσικές πηγές που διακινούνται μέσω του Telegram (δεν υπάρχουν ακόμη επίσημες πληροφορίες).

Αναφέρεται η υποψία ότι “ίσως ήταν ο επικεφαλής του βιοεργαστηρίου Νο. 1, στο οποίο οι ειδικοί εργάζονταν με θανατηφόρους ιούς” και στεγαζόταν, σύμφωνα με άλλες ρωσικές πηγές, στο πολυόροφο υπόγειο δίκτυο που φιλοξενούνταν στη βιομηχανία. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, ο στρατηγός Cadieu έχει μεταφερθεί στη Μόσχα.

Σύμφωνα με στοιχεία από το Διαδίκτυο, ο εν λόγω διαθέτει “πλούσιο βιογραφικό”. Παραθέτουμε: “Το 1997 συμμετείχε στις εχθροπραξίες στη Βοσνία. Το 2021, πρώην συνάδελφος του Cadieu τον κατηγόρησε για σεξουαλική παρενόχληση”.

Εκείνη την εποχή, είχε μόλις επιλεγεί για τη θέση του επικεφαλής των καναδικών χερσαίων δυνάμεων. Λόγω του σκανδάλου, ο διορισμός του ακυρώθηκε. Ο Kadieu αρνήθηκε όλες τις κατηγορίες και αργότερα παραιτήθηκε. Στις 5 Απριλίου 2022 αποσύρθηκε από την ενεργό υπηρεσία.

Πέραν του αυτονόητου ερωτήματος εάν οι πληροφορίες αυτές απηχούν την πραγματικότητα, δεδομένου του πολέμου προπαγάνδας και παραπληροφόρησης εκατέρωθεν, εάν η σύλληψη επαληθευθεί, τότε θα αποκτήσουν υπόσταση πληροφορίες που διακινούνται ότι στην περιοχή είναι πολλοί περισσότεροι ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί ΝΑΤΟϊκών χωρών. Μόνο εν αποστρατεία άραγε;

Εάν ισχύει αυτό, η Ρωσία έχει κάθε λόγο να τους θέλει ζωντανούς. Αυτός είναι και ένας ακόμα λόγος που επέλεξε τον ασφυκτικό αποκλεισμό της εγκατάστασης και όχι την εκτέλεση στρατιωτικής επιχείρησης.

loading...