Ο ΠΑΪΑΤ ΦΕΥΓΕΙ, Ο ΠΑΪΑΤ ΜΕΝΕΙ!

Της Λέττας Καλαμαρά * 

Χωρίς επίσημη ημέρα αναχώρησης, ο πάλαι ποτέ ισχυρός εκφραστής της εσωτερικής πολιτικής σκηνής μας, πρώην πρεσβευτής των ΗΠΑ Geoffrey R. Pyatt χαιρέτισε τους πάντες και ακόμα εδώ είναι. Δεν επιβεβαιώνεται επίσημα η ημέρα άφιξης του νέου Πρέσβη των ΗΠΑ στην Ελλάδα κ. George James Tsunis, προκαλώντας απορία για τους λόγους.

Τι περιμένει ο πρώην πρέσβης Πάιατ και δεν φεύγει, δεν είναι γνωστό. Ίσως τη νέα Κυβέρνηση Μητσοτάκη και το νέο Υπουργό Εθνικής Άμυνας, ίσως κάποια υπογραφή και επένδυση στην Εθνική Άμυνα μας, ίσως την ομιλία Μητσοτάκη στη Γερουσία των ΗΠΑ την 17 Μαΐου 2022, ίσως και κάτι άλλο.

Ο Geoffrey R. Pyatt που ξεπέρασε σε παραμονή επί ελληνικού εδάφους και τον περιβόητο πρέσβη των ΗΠΑ επί Χούντας Henry Alfred Kissinger, Henry Joseph Tasca, ο οποίος είχε τραγικό τέλος, επιστρέφει στις ΗΠΑ μετά από τις θητείες του σε Ουκρανία και Ελλάδα, δύο τόπους και λαούς βασανισμένους.

Ερώτημα παραμένει με ποιον Πρέσβη των ΗΠΑ παρόντα σε ελληνικό έδαφος θα πραγματοποιηθεί η ενημέρωση Μητσοτάκη και συνοδεία στο ταξίδι του στις ΗΠΑ με πολλούς να μην θέλουν να έχει προηγηθεί ενημέρωση και συνοδεία του Έλληνα Πρωθυπουργού από τον νέο πρέσβη των ΗΠΑ.

Το thedayaftergr αποχαιρετά τον πρώην Πρέσβη Geoffrey R. Pyatt ενθυμούμενο εκείνα τα ντροπιαστικά λόγια εν ενεργεία Υπουργού της Κυβέρνησης Μητσοτάκη κατά τη διάρκεια του ρεπορτάζ “Μα αφού το θέλει ο κ.Πάιατ”. Κρατάει επίσης επί των ημερών του τις ανελέητες διώξεις δημοσιογράφων και Αξιωματικών του Ελληνικού Στρατού που συνεχίζονται και του εύχεται καλό ταξίδι και επιτυχία στα νέα καθήκοντά του.

Θα θυμάται σίγουρα τους μη προσκυνημένους Έλληνες του 21ου αιώνα. Εκείνους που αδιαφόρησαν και συνεχίζουν να αδιαφορούν στο τι θέλει ο κ.Πάιατ και τα “ορφανά” που αφήνει πίσω για μία καρέκλα εξουσίας, γεμάτη πλούσιες εμπειρίες, για μία Ελλάδα μικρότερη …

Ὦ ξεῖν᾿, ἀγγέλλειν Λακεδαιμονίοις ὅτι τῇδε , κείμεθα τοῖς κείνων ῥήμασι πειθόμενοι…

loading...