Ο Κ.Μητσοτάκης πάει στις ΗΠΑ για να του επιτραπεί να κάνει εκλογές: Τι θα του ζητήσει ο Τ.Μπάιντεν στα ελληνοτουρκικά

 Η επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στις ΗΠΑ στις 16 Μαΐου όπου θα συναντηθεί με τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν, έχει έναν ουσιαστικό σκοπό:

Θέλει να διαπιστώσει εάν θα του επιτραπεί να προχωρήσει σε εκλογές γιατί τα πράγματα έχουν γίνει πολύ δύσκολα για την κυβέρνησή του.

Οι Αμερικανοί βέβαια και για την ακρίβεια το σύστημα Μπάιντεν,  δεν θέλουν ούτε να το ακούσουν καθώς η ατζέντα τους βρίσκεται σε εξέλιξη και δεν θέλουν τέτοιου είδους «αποσπάσεις».

Αντίθετα, έχουν να ζητήσουν από τον Έλληνα πρωθυπουργό πολλά πράγματα που αφορούν το Αιγαίο και τις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Επί της ουσίας θα του ζητήσουν να «δώσει» την κυριαρχία στο μισό Αιγαίο στην Άγκυρα και να υπογράψει σχετικές συμφωνίες με τους Τούρκους, κάτι το οποίο βεβαίως δεν μπορεί να περάσει από την ελληνική Βουλή.

Ο Κ.Μητσοτάκης θα ζητήσει στήριξη κατά την διάρκεια των ελληνικών εκλογών και μετά από αυτές ώστε να μπορεί να προωθήσει την αμερικανική ατζέντα για το Αιγαίο στο μέλλον.

Οι Αμερικανοί από την πλευρά τους απλώς θα προβούν σε δηλώσεις στήριξης προς το πρόσωπό του κάτι σαν «φιλικό χτύπημα στη πλάτη», μετά από όσα έχει κάνει για αυτούς στο ζήτημα της Ρωσίας (γιατί για την Ελλάδα όλα αυτά δεν έχουν γίνει καθώς η χώρα όχι μόνο δεν κερδίζει αλλά έχει χάσει από γεωπολιτική και οικονομική σκοπιά).

Οι Αμερικανοί θα του ζητήσουν η Ελλάδα να μην δημιουργεί προβλήματα στην Τουρκία!

Όπως ακριβώς άλλωστε ζήτησε και ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Α.Μπλίνκεν προ ολίγων ημερών όταν ζήτησε από την Ελλάδα να σέβεται «τον κυρίαρχο εναέριο χώρο άλλων χωρών» υιοθετώντας την τουρκική θέση ότι «Η Ελληνική Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε προβοκατόρικες πτήσεις κοντά στις ακτές της χώρας μας μεταξύ 26-28 Απριλίου 2022, παραβιάζοντας επανειλημμένα τον εναέριο χώρο της χώρας μας στα Δίδυμα, στην Ντάτσα και στην περιοχή του Νταλάμαν».

Να σημειωθεί ότι οι ΗΠΑ δεν αναγνωρίζουν τα 10 ναυτικά μίλια ως ελληνικό εναέριο χώρο αλλά τα 6 ναυτικά μίλια άρα την περιοχή μεταξύ 6 και 10 ναυτικών μιλίων δεν τη θεωρούν ελληνικό εναέριο χώρο αλλά διεθνή και συνεπώς δε θεωρούν ότι οι Τούρκοι παραβιάζουν την ελληνική κυριαρχία.

Επίσης οι δεν αναγνωρίζουν το δικαίωμα  να διατηρεί δυνάμεις αυτοάμυνας η Ελλάδα στα Δωδεκάνησα και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου γιατί θεωρούν ότι έτσι παραβιάζουν τις Συνθήκες και έτσι οι ίδιες οι ΗΠΑ ζητούν και θέλουν την αποστρατικοποίηση των ελληνικών νησιών τασσόμενες γεωστρατηγικά υπέρ της Τουρκίας.

Ζητούν επίσης άμεση λύση του Κυπριακού φυσικά εις βάρος του Ελληνισμού, διότι μόνο έτσι μπορεί να «λυθεί» αφού η Τουρκία αρνείται οποιαδήποτε δίκαιη και βιώσιμη λύση.

Φυσικά, οι ΗΠΑ θέλουν κι άλλα ανταλλάγματα:

Θα ζητήσουν από τον Κ.Μητσοτάκη να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία και κυρίως βαρύ οπλισμό προερχόμενο από τα ελληνικά νησιά του Αιγαίου, ώστε με αυτόν τον τρόπο να γίνει «αποστρατικοποίησή» τους χωρίς να το καταλάβει κανείς επισήμως…

Oι ΗΠΑ ζήτησαν από την Ελλάδα να στείλει βαρύ οπλισμό στην Ουκρανία, όπως αυτοκινούμενα πυροβόλα M109 και άρματα μάχης M60A3 και Leopard 1A5.

Και κάτι άλλο που πρέπει να σημειωθεί γιατί κανείς δεν το κατάλαβε στη χώρα. Οι Αμερικανοί κανονίζουν επίσκεψη Έλληνα πρωθυπουργού όποτε θέλουν αυτοί για να ζητήσουν-απαιτήσουν και όχι για να δεχτούν αιτήματα.

Μην υπάρχει καμία αμφιβολία σε αυτό…

loading...